42' 1-1 Roel
65' 1-2
79' 2-2 Erwin

Wedstrijdverslag

OKSV en NLC delen de punten in weinig hoogstaand duel. De 2-2 eindstand is gezien het wedstrijdbeeld terecht, maar op basis van het aantal kansen had OKSV de wedstrijd moeten winnen.

We hadden er rekening mee gehouden dat de wedstrijd van vandaag geen makkie zou worden. NLC vocht voor één van de laatste kansen op lijfsbehoud en we wisten van vorige week (Haps uit) dat dit lastig te bespelen ploegen zijn.
Het was de bedoeling dat we vooruit zouden spelen en druk zouden zetten. Controle achterin, controle en rust op het middenveld en veel dreiging, beweging en variatie voorin. De praktijk was echter anders.

NLC was qua veldspel gelijkwaardig aan OKSV en had in de no. 6 een zeer creatieve en gevaarlijke speler. OKSV speelde niet goed in balbezit en verloor te veel duels om lekker aan het voetballen te raken. Op de momenten dat de bal goed rond ging, was het (evenals vorige week) direct gevaarlijk. In de eerste helft waren veruit de meeste en de beste kansen voor OKSV. En Niek (één van de weinigen die niet aan de kwis had meegedaan) was degene die het meest in scoringspositie kwam. Voordat NLC in de 24e minuut op voorsprong kwam, had hij al 3 hele en/of halve kansen gemist. En ook Rick R en Perr hadden een doelpoging zien stranden. Het was iedere keer 'net niet'.

De 0-1 van de gasten uit Lith kwam op een zeer curieuze manier tot stand. Een vrije trap belande via de rug van de scheidsrechter op minder dan een meter van de doellijn. Niek probeerde de bal nog weg te werken, maar de NLC'er die in zijn rug zat was slagvaardiger en gaf de bal het beslissende tikje.
Daarna was OKSV een minuut of 5 van slag. Maar rond de 30e minuut wist het zich te herpakken.
En het was wederom Niek die 2 goede doelkansen kreeg. De ene keer op aangeven van Roel en de andere keer op aangeven van Rick R, maar het leverde weer niets op.
In de 42e minuut was het uiteindelijk wel raak. Middels een fraaie, effectvolle assist van Rick B zou Roel in een 1-1-situatie met de keeper zijn beland, ware het niet dat de laatste man van NLC de doorgebroken Roel vasthield. Omdat Roel in balbezit bleef gaf de scheids voordeel en stelde Roel daarmee in staat de bal met een fraaie boog over de keeper te schieten: de terechte 1-1.
OKSV ging op jacht naar de voorsprong. En creëerde nog een kans, maar Niek kopte vlak voor rust voorlangs.

OKSV begon goed na rust en (verrassing...?!) Niek kopte de bal nu voor de verandering eens op de paal.
Na een minuut of 50 kwam de klad in het OKSV-spel.
NLC was de fellere en beter combinerende ploeg en OKSV liep te vaak achter de feiten aan. Het schiep zich in deze periode (tot aan ong. de 70e minuut) weinig tot geen echte kansen.
NLC kwam in de 65e minuut op 1-2 toen de eerder genoemde no.6, die de 2e helft in de spits speelde, vanuit de draai raak schoot.
OKSV oogde aangeslagen. Het speelde niet goed en stond nu ook nog eens op achterstand. Lastig!
Maar toch wist de ploeg zich uit het, deels zelf gegraven gat te trekken. Dat gebeurde in eerste instantie door het een paar keer van afstand te proberen. Daarna kwamen we weer dichter bij de goal.
Niek, die na rust veelvuldig in de spits opdook, had in de 78e minuut tot 2x (één keer uit een corner) toe de kans om te scoren.... het verdere verhaal is inmiddels bekend.
Gelukkig was het Erwin (de trage kwisser!) die de 2-2 op het (niet aanwezige) scorebord toverde. Dat deed hij met een bekeken balletje, van zo'n 20 meter, dat net over de te ver voor zijn doel staande keeper heenging.
OKSV kreeg hierdoor nieuwe moed en had in de slotfase van de wedstrijd nog 3 zeer goede mogelijkheden om de punten in Langel te houden. Maar Rick R en Niek (2x) wisten het doel niet te vinden. Helaas!

Conclusie: zie eerste alinea.

De wedstrijd OKSV A1-NLC'03 A1 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen Juliana Mill A1 op 28 november 2009. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.