Niek voor Job
Rick R voor Roel

1' 0-1
10' 1-1 Perr
15' 2-1 Tymon(sjoek)
40' 2-2
56' 3-2 Perr
80' 4-2 Rick R

OKSV A1 wint, met name door een goede tweede helft, verdiend van Vitesse 08 A1 en boekt de eerste (competitie) overwinning van dit seizoen.

Voor rust hadden we onze handen vol aan het goede aanvalsspel van de gasten uit Gennep. Hun snelle en technisch sterke aanvallers kregen te veel tijd en ruimte om hun geliefde spelletje te spelen en OKSV had het daar (te vaak) erg moeilijk mee.

Binnen ëén(!) minuut stonden we al met 0-1 achter, nadat een speler van Vitesse, een directe vrije trap achter een aan de grond genagelde Sjoerd schoot.
Een prima schot, maar zowel muur als doelman stonden niet goed.
Gelukkig wist Perr vrij snel daarna het net te vinden, nadat hij zich via het nodige kap- en draaiwerk had vrijgespeeld; 1-1.
En 5 minuten later zorgde Tymon voor de 2-1. Perr liep goed vrij aan de rechterkant en werd door Luuk aangespeeld. Nadat hij een mannetje had uitgespeeld, bereikte zijn voorzet Tymon en die schoof beheerst diagonaal binnen.
Ondanks deze voorsprong, die eigenlijk voor de nodige rust zou moeten zorgen,
was Vitesse de beter voetballende ploeg. Maar gelukkig voor ons konden ze zelden echt voor gevaar zorgen.

Voor rust waren ze nog twee keer gevaarlijk. Eén schot belande op de lat, maar het tweede schot (40e min.) werd uitstekend binnengeknald.
In de tussentijd had OKSV een paar riante mogelijkheden laten liggen. Een schot van Marc ging maar net over en Roel strandde in een 1-1-situatie op de keeper. En na de 2-2 (42e en 45e min.) werd tot twee keer toe een man-meer-situatie niet goed uitgespeeld.
Het verhaal in de rust was simpel: geef de tegenstander geen ruimte om te voetballen, maak ruimtes klein en probeer ieder eerste duel te winnen, zodat ze niet aan voetballen toekomen. En benut de kansen, door de zaak geconcentreerd uit te spelen.
Dit plan werd na rust redelijk tot goed uitgevoerd.
Vitesse kwam nauwelijks voor ons doel en OKSV kreeg handenvol hele en halve mogelijkheden.
In de 56e minuut was het Perr die na een prima steekpass van Niek voor de 3-2 zorgde. En in de 80e minuut was het Rick Reijs die, nadat hij een paar 100% kansen had gemist, voor de terechte 4-2 zorgde. Het was jammer dat Marc, die een goede wedstrijd speelde, een paar minuten voor tijd de goed spelende keeper van Vitesse op zijn weg vond.
Al met al een wedstrijd die voldoende aanknopingspunten voor volgende week biedt.

De wedstrijd OKSV A1-Vitesse'08 A1 eindigde in: 4-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen Vorstenbossche Boys A1 op 26 september 2009. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.