Logo OKSV

OKSV C1 - Odiliapeel/Braks Groep C1 (8-5)

4 november 2006

Wedstrijdverslag:

OKSV C1 blijft thuis ongeslagen en verslaat Odiliapeel C1 met maar liefst 8-5!!

Dit alles in nieuwe shirts, geschonken door de fa. Vos uit Neerloon.

Dat de C1 van OKSV een moeilijk te koppen ploeg is, bleek ook afgelopen zaterdag weer. In een doelpuntrijke partij werd de C1 van Odiliapeel,
dat maar liefst 4 plaatsen hoger op de ranglijst stond, op een forse nederlaag getrakteerd.
De doelstelling om uit de laatste 5 partijen voor de winterstop 9 punten te halen (waarvan 3 wedstrijden tegen hoger geklasseerde tegenstanders), is daardoor nog steeds haalbaar.

De start van de wedstrijd was er één zoals elke ploeg dat wenst. Meteen de aanval zoeken en scoren!Dat gebeurde in de 2e minuut, toen Ted de corner van Roel bij de 2e paal binnenliep, 1-0.
Een paar minuten later deed zich een identieke situatie voor, waarbij Job de gelegenheid had om de score te verdubbelen. Maar helaas was zijn inzet te zwak, waardoor de keeper kon redden. Maar al met al, een prima begin.
Het was dan ook erg vervelend dat Odiliapeel in de 7e minuut op gelijke hoogte kwam. Een snelle counter werd doeltreffend afgerond.
Deze eerste 7 minuten waren kenmerkend voor de hele eerste helft. OKSV zocht fanatiek de aanval, terwijl Odiliapeel (met snelle spitsen en ‘lopers’ op het middenveld) op de counter loerde.
De volgende scoringskans was voor Roel, wiens inzet door de doelman werd gekeerd. De corner die hieruit voortkwam had niet het beoogde effect. Want in plaats van gevaar voor het doel van Odiliapeel, kregen we wederom een counter tegen, en betekende de 2e bal op doel ook meteen de 1-2. Zij straften de twijfel in onze verdediging af en moest Frank voor de 2e keer de bal uit het net halen, wat gelijk zijn 2e balcontact was.
Drie minuten na de 1-2 lag, na de 3e succesvolle counter, de 1-3 in ons net.
Waar we na 4 minuten op 2-0 hadden moeten staan, stonden we na 19 minuten met 1-3 achter. Tegen de verhouding in, maar wel waar.
We konden maar één ding doen en dat was (nog) feller/scherper spelen. Zowel in verdedigend, als in aanvallend opzicht. Zelf scoren en niets meer weggeven, dat was het devies. En dat lukte gelukkig!
In de 24e minuut scoorde Roel uit de rebound 2-3 en zaten we (ook qua stand) weer in de wedstrijd. Eén minuut later had diezelfde Roel de 3-3 op zijn schoen, maar hij faalde oog in oog met de doelman. Dit was voor het team wel het teken dat een gelijke stand voor rust haalbaar was. En dat gebeurde ook.
Want twee minuten voor het rustsignaal werd Roel in de diepte aangespeeld (startend van eigen helft) schudde 2 verdedigers van zich af en hield hij het hoofd koel, 3-3. We hadden onszelf prima teruggeknokt en hadden nog een helft om voor de overwinning te gaan.
In de rust extra aandacht besteed aan ‘het vastzetten van de tegenstander’ om de counter eruit te halen. Met een getergde Erwin (nee, reservebeurten zijn niet leuk!!!) op het middenveld en Luuk een linie naar achteren, moesten we proberen de wedstrijd stevig in handen te krijgen.
En waar we in de eerste helft verrast werden door het counteren/lopen van de tegenstander, hadden we in het 2e bedrijf de zaakjes beter voor elkaar.
Er was maar één ploeg die speelde en dat waren wij! De tegenstander werd goed vastgezet, waardoor ze veel moeite hadden met de opbouw. En wij gaven in het begin niets weg en hadden de beste kansen.
Het duurde tot de 44e minuut, voordat er weer een goal viel. Een lange bal van achteruit werd door Erwin verlengd en Roel wist deze keer raad met dit buitenkansje. Hij schoot de bal diagonaal, laag binnen. Eindelijk….. we stonden weer op voorsprong!
In de 50e minuut was het de beurt aan Erwin, die zijn goede invalbeurt wat extra’s gaf, door de bal vanaf 20 meter hoog in de hoek te knallen. Een prachtige goal, 5-3!!
Die voorsprong van 2 doelpunten verdween echter als sneeuw voor de zon, want vanaf de aftrap werd er ‘collectief geslapen’ en werd de marge in de kortst mogelijk tijd verkleind tot één. (En wéér was er voor Frank geen houden aan).
Na heel even geschrokken te zijn, werd de draad opgepikt. In de 59e minuut was het Jonathan, die zijn doelpuntentotaal verdubbelde. Dat ging zo; Roel maakte op rechts een actie en gaf de bal aan Bjorn. Diens goede schot spatte uiteen op de lat, waarna de goed meegelopen Jonathan, de bal kon binnentikken, 6-4.

En toen…, tja…..
Toen herhaalde de geschiedenis zich weer! Net zoals bij de vorige tegengoal kregen we ook nu meteen na de aftrap ( iets met ‘stenen’, ‘stoten’ en ‘ezels’?!?) een doelpunt tegen! Niet te geloven (ook door de spelers zelf niet), maar wel waar! En dus lieten we de tegenstander weer in de wedstrijd komen. En had Frank nogmaals de ondankbare taak om de bal uit het net te halen, terwijl hij nog geen enkele kans had gehad om een normale redding te verrichten.
Maar ondanks deze 2 ‘Sinterklaas-acties’, toonde de ploeg wel over veerkracht te beschikken. Want het slotakkoord was voor ons!
De 7-5 (64e minuut) en 8-5 (70e minuut) kwamen op naam van Erwin. De eerste na een mooie actie waarbij hij de bal jonglerend op de knie meenam en inschoot.
En de tweede na een prima pass van Luuk, waarbij hij koeltjes afmaakte.
Zo stond er na 70 minuten voetbal de score 8-5 op het (onzichtbare) bord en zaten er 3 verdiende punten in de pocket!

Al met al een spectaculaire wedstrijd, waarbij de toeschouwers hebben kunnen genieten van een ‘maf’ scoreverloop en een aantal goede aanvallende acties (óók van de tegenstander).
Komende zaterdag gaan we op bezoek bij de C1 van Ravenstein. En gaan we natuurlijk proberen de goede reeks voort te zetten. De wedsstrijd begint om 13.00 uur, dus kom gerust kijken.


Op het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd OKSV C1 - Odiliapeel/Braks Groep C1.

De wedstrijd OKSV C1-Odiliapeel/Braks Groep C1 eindigde in: 8-5.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld uit tegen Ravenstein C1 op 11 november 2006. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps