Uitslag: 1-4

9 december 2018

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de ontmoeting RK Deso 1 - OKSV 1.

De wedstrijd RK Deso 1-OKSV 1 eindigde in: 1-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen MOSA'14 1 op 16 december 2018. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5D: SBV maakt indruk in Zoelen, OKSV wint zonder problemen van RK DESO

Bron: Kliknieuws

SBV wint dit seizoen vaak, maar eigenlijk zelden met ruime cijfers. Daar kwam vandaag verandering in. Op bezoek bij SCZ wonnen de Harenaren met 0-5 en die stand had ook veel hoger uit kunnen vallen. In dezelfde vijfde klasse D was RK DESO niet opgewassen tegen OKSV: 1-4.

De eerste tien minuten in Zoelen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het waren de gasten die vervolgens de wedstrijd al vroeg naar zich toetrokken. Eerst was het Jordy 'Jornaldo' van Outvorst met de 0-1, kort daarna verdubbelde Jaimy Knipping de stand: 0-2. SBV-trainer John Putters: "SCZ heeft best een aardig elftal met een goede voorhoede, maar na de 0-2 was het al bekeken. We misten zelfs nog zes a zeven goede kansen, anders waren we met grote cijfers gaan rusten." Ook in de tweede helft bleef het kansen regenen. Kansen die in eerste instantie aan beide kanten werden gemist. Joep Cruijsen tekende vanaf elf meter voor de beslissing: 0-3. Tom Wouterse kreeg het nog op zijn heupen en met twee treffers bepaalde hij de eindstand op 0-5. "Een verdiende winst en lekker dat we eens met ruime cijfers winnen."

RK DESO - OKSV
OKSV was de eerste helft aan de Spitsbergerweg veel beter dan RK DESO met een 0-3 ruststand als gevolg. Ronald Reijs (op aangeven van Bram van den Berg), opnieuw Reijs (assist Jort van Heumen) en Niek Selten beslisten voor rust al de wedstrijd. DESO kon er vrijwel niets tegenover stellen. In de tweede helft een sterkere thuisploeg en de snelle 1-3. De Ossenaren speelden fel, maar echt uitgespeelde kansen ontbraken. Een kwartier voor tijd maakte Reijs met zijn derde een einde aan de spanning. Met een lichaamsbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been en schoot vervolgens binnen: 1-4. Doelman Frank Vos van OKSV voorkwam in de slotfase nog een tweede tegendoelpunt van Indy Bouwmeester. DESO-trainer Bas Boere: "Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning van OKSV." Daar sloot zijn collega Peter van Orsouw zich bij aan.