Uitslag: 1-2

14 april 2019

Vandaag werd om 14:30 uur afgetrapt voor de krachtmeting OKSV 1 - RK Deso 1.

De wedstrijd OKSV 1-RK Deso 1 eindigde in: 1-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen BZS 1 op 20 april 2019. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5D: SBV kan titel uit het hoofd zetten, MKB haalt keihard uit tegen Ruwaard, DESO klopt OKSV

Bron: Kliknieuws

De wedstrijd tussen SBV en MEC'07 volgende week maandag had een kraker kunnen zijn, maar de Harenaren kunnen inmiddels de titel in de vijfde klasse D uit het hoofd zetten. Na de 3-2 nederlaag tegen MOSA'14 afgelopen donderdag volgde vandaag het 0-2 verlies tegen SCZ. Die negen verliespunten gaat MEC'07 niet meer uit handen geven.

Opmerkelijke uitslagen vandaag in de vijfde klasse D. Zo verloor MOSA'14 met maar liefst 6-0 van HRC'14. Met rust stond het nog maar 1-0 dankzij een benutte penalty. In de tweede helft vond MOSA'14 dat het recht had op een penalty, maar de scheidsrechter zag geen handsbal. Daarna ging het hard. Tussen de 58ste en 85ste minuut scoorde de thuisploeg vijf keer.

Maaskantse Boys - Ruwaard 8-0
Een totale offday voor Ruwaard, dat een enorm pak slaag kreeg van Maaskantse Boys. Clint van Crey, Bart Wetzer (2) en Youri van Vugt maakten er in de eerste helft al 4-0 van, Van Crey (3) en Jean Paul Latour zorgden voor de 8-0 uitslag. MKB-trainer Maurizio Atzeni is zeer trots. "De eerste kans werden allen omgezet in doelpunten. De eerste kans van Ruwaard werd op miraculeuze manier door de doelman uit het doel gehouden. Hierna met de juiste focus de wedstrijd vervolgt en uitgelopen naar 8-0. Zeer netjes gedaan van de jongens."

OKSV - RK DESO 1-2
RK DESO nam drie punten mee uit Overlangel. Gescoord werd er voor rust niet. DESO-trainer Bas Boere: "Met die 0-0 was OKSV het meest blij. Ik heb mijn jongens een compliment gegeven, ze speelden echt goed." Boere zag in de tweede helft een beter OKSV en die ploeg kwam ook op voorsprong door een fraaie vrije trap. DESO kwam op gelijke hoogte door Nick Govers. Het werd na de 1-1 wat rommeliger en iets onvriendelijker op het veld. De scheidsrechter had het duel echter onder controle, maar moest wel twee keer rood trekken (netjes verdeeld over beide ploegen). Het was DESO dat vervolgens op 1-2 kwam door Agonis Hoti. OKSV ging alles of niets spelen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Al kreeg OKSV een enorme kans die door Indy Bouwmeester van de lijn werd gehaald. Boere: "Met wat geluk hielden we de voorsprong vast en wonnen we deze wedstrijd. Ik denk een verdiende overwinning. Ik ben vooral blij voor de spelers, ze werken zo hard. Als je ziet naar de support die we krijgen van vrienden en supporters, dan zie je dat DESO leeft. Ik heb er geen woorden voor hoe deze overwinning gevierd is. We mogen trots zijn."