• 1-1 Niek Nooijen (SES 1)
  • 2-1 Melvin vd Elzen (SES 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de ontmoeting SES 1 - OKSV 1.

De wedstrijd SES 1-OKSV 1 eindigde in: 2-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen DSV 1 op 19 november 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

4G: Constantia en Herpinia werken toe naar absolute kraker, Ulysses derde

Bron: Kliknieuws

Constantia won met 0-2 bij Achates en blijft daardoor lijstaanvoerder in de vierde klasse G. Ook Herpinia maakte geen fout en won met 4-0 van SV Milsbeek. Zondag 19 november spelen beide ploegen in Wanroij tegen elkaar, waarbij de periodewinnaar bekend wordt.

In Wanroij kan haast wekelijks de tap open. Wedstrijden worden door Constantia bij bosjes gewonnen. Ook vandaag eindigde de, op voorhand lastige, wedstrijd tegen Achates in een overwinning. 0-2 werd het in Ottersum door goals van Jeroen van de Ven en Tim Blonk. Na twintig minuten stond de stand al op het bord. Kansen op doelpunten waren er daarna nog aan beide kanten maar doelpunten vielen niet meer. Achates heeft JP ten Haaf uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode. De nummer 21 kreeg liefst drie maal de titel 'man of the match'.

Herpinia - Milsbeek 4-0
Milsbeek maakte vandaag indruk in Herpen. Tot halverwege tweede helft waren de gasten ook de bovenliggende partij. Na 3 minuten was het al 1-0 door Jelco Danen, maar daarna was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam niet en ook Herpinia kreeg kansen om de score te verdubbelen. Toen Milsbeek met tien man kwam te staan (twee keer geel), was het verzet gebroken. Danen maakte er een kwartier voor tijd met zijn tweede van de middag 2-0 van en Luuk Rosmalen besliste vier minuten later het duel. In de slotminuut bepaalde Rosmalen de stand ook nog op 4-0. "We zijn dodelijk effectief", aldus Herpinia-trainer Frank Kusters. Herpinia maakte dit seizoen al 22 goals en kreeg er pas 3 tegen. Over twee weken levert een overwinning op Constantia de periodetitel op.

SES - OKSV 2-1
OKSV was dichtbij een goed resultaat tegen SES, maar uiteindelijk stond de ploeg ook in de zevende wedstrijd met lege handen. Trainer Peter van Orsouw heeft in zijn selectie te kampen met veel blessuregevallen en moest een beroep doen op de 44-jarige doelman Arno Toonen van het derde elftal. Het was OKSV dat in Langenboom op voorsprong kwam door Perr Hidding. SES was wel de betere ploeg en kwam terecht op 1-1 en 2-1. In de tweede helft kansen aan beide kanten, maar er zat voor OKSV niet meer in. Trainer Peter van Orsouw: "Er zat vandaag een stuntje in. In ieder geval complimenten aan de jongens. Ze hebben strijd geleverd en geknokt voor iedere meter." Niek Nooijen en Melvin van de Elzen scoorden voor SES. Een belangrijke overwinning, SES staat nu op een vierde plaats en haalt Achates bij.

HBV - Juliana Mill 0-2
Juliana Mill heeft zich hersteld van de 0-5 nederlaag tegen SES vorige week. De Millse ploeg won zondagmiddag met 0-2 bij HBV. Al na zes minuten lag de eerste bal tegen de touwen. Justian Jacobs stond op de juiste plek om een voorzet binnen te werken. In een duel met kansen aan beie kanten was het Juliana Mill dat als enige tot scoren kwam. Jelle Staal was het die het duel in het slot gooide. Juliana Mill blijft door de overwinning meedraaien in de middenmoot. Bij HBV zullen de zorgen wat groter zijn. De ploeg staat elfde met vijf punten en is de aansluiting met de middenmoot kwijt.

DSV - Achilles Reek 1-1
Achilles Reek-trainer Marco Benneheij was na afloop duidelijk: "We hebben vandaag een puntje gestolen. DSV is een sterke tegenstander en gaat nog wel stijgen op de ranglijst." Achilles Reek -waarbij Menno Meijer al vroeg de 0-1 maakte- kampt met veel blessures. "Daardoor moet ik het team aanpassen. Een lastig karwei." DSV -met Stijn van den Broek als doelpuntmaker- liet dus een grote kans liggen om te winnen. Trainer Steef Peters: ''Doodzonde dat we onszelf niet belonen door er eentje meer te maken. Met name voor rust waren we heer en meester.''

Ulysses - Heijen 5-2
In de eerste helft maakte Ulysses weinig indruk tegen Heijen. Beide ploegen scoorden één keer, Willem Brouwer maakte de Megense goal. In de tweede helft was het een stuk beter wat de thuisploeg liet zien. Sander Janssen vroeg afgelopen donderdag op zijn verjaardag aan de spelers om zondag hem drie punten cadeau te geven en dat gebeurde. Tom Driessen (twee) en Brouwer tekenden voor de 4-1, waarna Heijen tegen scoorde. Het slotakkoord was voor Bernd van de Camp. Janssen: "Het is mooi dat in onze ploeg ook andere jongens beginnen te scoren." Doelpunten voor Heijen werden gemaakt door Jelmer Hermsen en Niels Wabeke. Heijen moet zich zorgen beginnen maken doordat het op de voorlaatste plaats verkeert en nog steeds zonder eerste overwinning staat.

Bron: Website SES

Na een vrij vroeg tegendoelpunt weet SES zich te hervatten en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg imponeert echter niet, bezoeker O.K.S.V. krijgt kansen om langszij te komen.

Een eerste goede kans is voor Langenboomse middenvelder Don Straatman, zijn poging belandt naast het doel. Kort daarna reageert O.K.S.V. alert op slordig balverlies. Het is Perr Hidding die hier goed gebruik van maakt en in de omschakeling de bal langs keeper Jon de Klein schuift. 0-1. Wanneer het eerste half uur bijna verlopen is begint SES de druk op te voeren. O.K.S.V. komt nauwelijks meer in balbezit en het is Niek Nooijen die de score gelijk trekt. Hij scoort op aangeven van Sebe van Huisseling. Daarna is het zijn aanvalscompagnon Melvin van de Elzen die direct te score uitbreidt. Een mooie lob in de diepte neemt hij op snelheid mee en op zijn beurt wipt hij de bal over uitgekomen keeper Arno Toonen.

In de tweede helft zijn er kansen voor beide ploegen. De kopbal van van den Elzen wordt van de lijn gehaald ook de rebound wordt gekeerd. Aan de andere kant komt Erwin van Summeren centimeters tekort om de bal binnen te koppen. Invaller Justin van Heumen duikt ook plots op voor het Langenboomse doel, maar schiet naast. Mede door knappe reddingen van keeper Toonen blijft de uitkomst van deze wedstrijd nog lang onzeker. Bij het laatste fluitsignaal is SES de winnaar, dat het aan hun stand verplicht was. O.K.S.V. blijft de hekkensluiter in klasse 4G.

SES – O.K.S.V. 2-1 (2-1)

11. Perr Hidding 0-1, 24. Niek Nooijen 1-1, 33. Melvin van den Elzen 2-1.