• 0-2 Joris van Poppelen (OKSV 1)
  • 1-2 Remco van Zonsbeek (MOSA'14 1)
  • 1-3 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 1-4 Tim Reijs (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Rijsbos voor de krachtmeting MOSA'14 1 - OKSV 1 onder leiding van arbiter R.C. Meijer.

De wedstrijd MOSA'14 1-OKSV 1 eindigde in: 1-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen FC de Rakt 1 op 18 september 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Koplopers winnen in 5H

Bron: Kliknieuws.nl

Ulysses, Gassel en FC De Rakt wonnen ook hun tweede wedstrijd en blijven om die reden koploper. Vijf ploegen in 5H smaakten nog niet het genoegen van de winst. Het blijft spannend met volgende week weer een nieuwe ronde met leuke paringen.

FC de Rakt won met het kleinst mogelijke verschil van SCV'58 uit Velp. FC De Rakt had een één doelpunt voldoende om SCV'58 op de knieen te krijgen. Veel krachtsverschil zat er niet tussen beide teams. Volgens trainer Jeroen Denissen een totaal onnodige nederlaag en erg zuur voor ons wist hij Kliksport te melden.. Bij FC De Rakt zijn ze er niet minder blij om. Zo gaat dat in voetbal.

SCMH – VCO 6-0
SCMH haalde hard uit naar VCO. Met maar liefst een half dozijn doelpunt in de kraag konden de bezoekers weer terug naar het oventje. Rick van den Broek, Jorn de Koning (2x), Koen Verhagen, Koen van Asseldonk en Niels van Doorn waren de schutters op Sportpark Spoorzicht.

Odiliapeel – GVV'57 6-2
Met een half dozijn goals achter de kiezen verloor het Gravense GVV'57 in en van Odiliapeel. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk een verdiende 6-2 zege voor de groen/witten. Hans Adam (3x),Luuk van de Pol (2x) en Stan van den Berg waren de schutters voor trainer Arno Willems.

Ulysses – Ruwaard 6-0
Het Megense Ulysses boekte een regelmatige zege op het Osse Ruwaard. Het krachtsverschil was groot en de Ossenaren konden geen moment wat tegengas geven. Voor Ulysses scoorden: Paul van Lith (3x) Willem Brouwer (2x) en een eigen doelpunt van Ruwaard.

MOSA'14 – OKSV 1-4
Een stevige nederlaag voor de ploeg uit Oijen. Op Sportpark De Rijsbos werd het een 1-4 nederlaag voor de 'dijk bewoners.' De eerste helft ging gelijk op. Vier minuten voor rust kwam Overlangel op voorsprong. Ruststand 0-1. Na bijna een uur kreeg Kevin Segbars direct rood. In de 62min tikte OKSV vanuit de rebound de 0-2 binnen. Remco van Zonsbeek zorgde 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Maar een kwartier voor het einde viel alsnog de 1-3 en 1-4.

Voorbeschouwing:
Deze keer stond de uitwedstrijd tegen MOSA op het programma, dit is voor OKSV 1 de 1e competitie wedstrijd nadat vorige week tegen Odiliapeel de scheidsrechter niet was komen opdagen.

De volgende 11 namen werden door onze nieuwe trainer Peter van Orsouw het veld ingestuurd:

GK Frank Vos, RB Joris van Poppelen, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Sjoerd van Griensven
RM Dennis Ermers, CM Erwin van Summeren, LM Joopie van de Wielen,
RB Dirk van de Berg, CA Rick Reijs, LB Marc van de Akker
Op de bank zaten Tim Reijs, Bram van de Berg en Ted Schmitz

• Willy van de Loop werd als vlagger vervangen(wegens fysieke problemen) door Willy Banken.
  • Uiteraard waren D van Vucht en Sjaak Ermers ook van de Partij
  • Tevens maakt onze Rick (van de Berg) ook weer zijn 1e minuten na zijn zware kruisband blessure.
  • Perr is een weekend weg met zijn vriendin en dus afwezig… (Dalijk raakt ze er aan gewend..)

Het is half 3 en kunnen eindelijk starten met de 1e competitiewedstrijd. Het duel begint wat rommelig met vele lange ballen van achteruit. Iets wat we van Mosa hadden verwacht maar van OKSV mag je wel wat opbouw van achteruit verwachten. De eerste kans komt wel op naam van de thuisploeg, die continue de lange snelle spits zoeken en deze moet de ballen doorkoppen. Niek Selten heeft duidelijk moeilijk om de duels van deze spits te winnen. Nadat de spits in de 10e min weer een duel wint van Niek, treed ook Bart Vos twijfelend op. Gelukkig doet Mosa verder niet veel met deze uitbraak. Hierna komt OKSV wat beter in de wedstrijd en word gevaarlijk met voorzet die net langs word gekopt en een directe vrije trap van Skippy. In de 30e min krijgt Rick Reijs de bal perfect klaar gelegd van Dirk op de 16, maar hij jaagt hem ver over. OKSV word zeker sterker en uit de volgende corner kopt Joris van Poppelen net over de goal. In de 41e minuut komt OKSV dan toch op voorsprong Rick opent de bal op Dirk(die trouwens een prima wedstrijd speelde) en hij legt hem breed op Joris, deze lijkt te ver naar buiten te gaan maar weet toch met een goede voorzet Dirk weer te vinden en die werkt vervolgens koelbloedig af. Een lekker moment net voor de rust. Verdedigend geven we verder ook niks meer weg voor de rust.

De 2e helft komt OKSV met dezelfde namen de kleedkamer uit. In de 50e min komt Dirk weer goed erdoor op rechts, helaas heeft hij deze keer geen goede voorzet in huis. Daarna nog een schot van Rick die de keeper netjes pakt. In de 60e min word Rick aangespeeld midden op het veld en zet een actie in richting de goal, na een korte solo word hij nogal lomp onderuit gehaald door de iets van lompe verdediger van MOSA. De scheidsrechter geeft rood. Terechte beslissing, al vindt MOSA, natuurlijk met hun iets wat irritante trainer, van niet. Gelukkig kan Rick de wedstrijd herpakken. Nu denkt iedereen de 0 -2 erin en deze eerste 3 punten zijn binnen. Na een paar minuten valt deze 0 – 2 al, Rick schiet de keeper verder in en hij laat hem los waarna dirk de bal voorgeeft op Joris en naar goed doorgaan kopt hij de bal raak. Hierna word toch MOSA weer wat sterker, en maakt onze keeper Frank een behoorlijke fout om een terugspeelbal in de handen te pakken. Indirecte vrije trap, gelukkig word de bal geblokt. Enkele minuten later word de bal voorin makkelijk verspeeld, schiet MOSA de bal over de verdediging van OKSV heen en staat de spits oog in oog met Frank. Deze maakt het heel beheerst af 1-2. Johan komt net te laat en komt hard in botsing met Frank. (enkele minuten later moet Johan het veld ook verlaten) Hierbij staat de rest van de verdediging ook niet goed opgesteld.

Hierdoor krijgt MOSA weer wat hoop, maar gelukkig maakt Rick binnen enkele minuten de 1-3 en nu lijkt het duel echt de zijn gespeeld. OKSV krijgt nu kans op kans. Voorin wordt het alleen heel slecht uitgespeeld, teveel voor eigen succes en teveel mensen gaan niet meer vanuit de organisatie voetballen. Gelukkig wil Tim Reijs ook nog even laten zien dat hij graag in de basis wil staan, hij krijgt de bal aangespeeld van Dirk en lobt de bal zo over de keeper van MOSA 1 -4. Daarna krijgt Erwin nog een grote kans maar vergeet uit te halen met zijn linker voet. Hierna fluit de prima fluitende scheids voor het einde.

Al met al kan OKSV 1 terug kijken op een prima resultaat en voetballend kan het alleen nog maar beter worden. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC de Rakt op het programma en als ze mee willen doen om de prijzen dan zullen er op ’t veldje ook punten gepakt moeten worden.