OKSV 1 - FC de Rakt 1
Uitslag: 0-1

18 september 2016

• 0-1 Harm van Kessel (FC de Rakt 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de krachtmeting OKSV 1 - FC de Rakt 1. Fluitist P.H.M. Lange had deze ontmoeting geleid.

De wedstrijd OKSV 1-FC de Rakt 1 eindigde in: 0-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SCV'58 1 op 25 september 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Wedstrijdverslag OKSV 1 - FC De Rakt 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Voorbeschouwing:
Afgelopen zondag stond de 1e thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC De Rakt kwam op bezoek en dit zou op voorhand wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden. (De Rakt komt terug uit de 4e klasse, waardoor we ze al een paar jaar niet meer tegen hebben gehad) Maar als OKSV mee wil doen voor de prijzen zal er toch punten gehaald moeten worden.

Onze veel bier drinkende trainer stuurt de volgende 11 namen het veld op.
GK Frank Vos, RB Joris van Poppelen, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Dennis Ermers, CM Erwin van Summeren, CM Joopie van de Wielen, AM Perr Hidding, RB Dirk van de Berg, CA Rick Reijs, LB Marc van de Akker
Op de bank zaten Tim Reijs, Martijn Pittens, Ronald Reijs, Sjoerd van Griensven en 'reserve' keeper Joris Kuijpers.

• Willy van de Loop is weer hersteld van zijn rugblessure, hij mag de stok dus weer vast houden.
  • Perr is weer terug van zijn weekendje weg met zijn vriendin Nanne. Ze zagen er allebei behoorlijk afgepeigerd uit… (wel netjes van Perr dat hij na de wedstrijd zijn beloofde rondje bier weg gaf)
  • D van Vucht is ook weer van de partij. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat hij aardig nat wordt van de barvrouw in de Petjesbar
  • Erwin van Summeren heeft zaterdag bijna een vrouw versierd. De haarkleur is voor hem niet belangrijk heb ik vernomen… na elke meter bier worden ze allemaal alleen maar mooier.
  • Dirk van de Berg heeft onze nieuwe muziek box over laten vliegen vanuit de VS. Klasse geregeld jongen.
  • Rick van de Berg heeft zijn speelminuten ook weer wat hoger op laten lopen, deze keer heeft hij 60 minuten gespeeld bij het 3e. Hij was zo blij met het aantal minuten dat hij s ’avonds bij de Petjesbar over de tafels liep.
  • Tevens was een van onze grootste fans overgekomen vanuit Frankrijk, De Jas!

De Match:
De scheidsrechter controleert zorgvuldig de pasjes en we kunnen starten. OKSV wil vanaf het begin van de wedstrijd de tegenstander uit Uden onderdruk zetten. Na een paar minuten weten we de tactiek van FC De Rakt, een beetje hetzelfde als bij MOSA. De lange bal spelen richting spits met lopende mensen eromheen. Na 5 min krijgt Perr de bal aangespeeld rond de 16, hij draait natuurlijk weg en schiet ver over de goal. In de 10e minuut krijgt OKSV een vrije trap net buiten de 16, Skippy neemt hem, maar de bal kan door de keeper verwerkt worden tot hoekschop. Hier tegenover staan een paar spelde prikjes van onze gasten uit Uden.
Niet veel later valt de rechtsback van De Rakt uit met een waarschijnlijk ernstige knieblessure. Het is verder een slechte 1e helft met weinig kansen over en weer. Erwin krijgt na een half uur een terechte gele kaart nadat hij al een aantal overtredingen heeft gemaakt en het erg zwaar heeft op het middenveld. De spits van De Rakt jaagt goed door op Bart en veroverd de bal, gelukkig red zijn lievelingsbroer Frank. Uit de volgende 2 corners worden onze gasten gevaarlijk. Net voor rust is ons loopwonder Joris van Poppelen ook nog gevaarlijk uit een corner aan de andere kant, maar hij kopt in de handen van de keeper.

2e helft:
In de rust bespreken we dat we geen domme vrije trappen en corners weg moeten geven, want hieruit is De Rakt erg gevaarlijk. Het duurde precies 6 minuten voordat het toch zover was. Erwin maakt een domme overtreding aan de zijkant van het veld. De aanvoerder van De Rakt (die vindt dat hij alle scheldwoorden mag gebruiken, ik snap niet waarom je zo iemand aanvoerder maakt??) geeft de bal voor en bij de 2e paal kan de man van Perr de bal terug koppen naar een medespeler die vrij in kan schieten.. 0- 1 achter dus.
Niet veel laten kopt Niek (die duidelijk niet scherp was) de bal op de lat. Uit de rebound valt de bal recht voor de voeten van Joris, die schiet de bal op zijn Poppels zo hard mogelijk. Alleen verdwijnt deze helaas hoog over de goal.
In de 60e minuut word Bart vervangen met liesklachten, zijn vrouw vroeg of het ouderdom was?? Sjoerd kwam voor hem in het veld. OKSV gaat nu meer aanvallen en Dirk is door op rechts maar zijn voorzet kan niet worden afgerond door Perr.
Niet veel later word 2e aanvoerder Erwin ook gewisseld voor Tim Reijs. (die in de ochtend met OKSV 2 SES 5 billenkoek heeft gegeven en al 90minuten in de benen heeft). Niek krijgt uit de volgende corner weer een enorme kop kans, maar voor een leeg doel kopt hij hem naast. De rakt krijgt uit een spaarzame uitbraak nog een goede kans, verder worden ze niet meer gevaarlijk.
Joopie zet goed door op rechts en levert een voorzet af op het hoofd van Tim, helaas redt de doelman van De Rakt fantastisch. Onze speler met het minste haar loopt ook nog een gele kaart op na een domme overtreding op de middenlijn, een beetje frustratie dat het allemaal niet gaat zoals gehoopt.
Ronald mag nadat hij een half uur warm heeft gelopen ook nog het laatste kwartier meedoen. Hij krijgt misschien nog wel de grootste kans van de wedstrijd, helemaal alleen op de keeper af mist hij oog in oog met de doelman. Hij schiet de bal naast de goal…
Niet veel later heeft de goed fluitende scheidsrechter afgefloten voor het einde van de wedstrijd. Helaas nemen de gasten de 3 punten mee naar Uden, gelijkspel was zeker verdiend geweest. Zeker na het aantal kansen dat we hebben gekregen. Deze week op de training de aanvallers maar flink laten afwerken zodat we zondag wel de kansen afmaken als we op bezoek gaan bij SCV’58.

Dinsdag spelen we nog een oefenwedstrijd tegen Excelent uit Oploo, deze wedstrijd zal om 20.00 uur gespeeld worden op Milanello (Trainingsveld).