16 oktober 2016

• 1-0 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 2-0 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 3-0 Rick Reijs (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een thuiswedstrijd afgewerkt tegen SBV 1. De ontmoeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van fluitist A. van Ham. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-SBV 1 eindigde in: 3-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Odiliapeel/Braks Groep 1 op 23 oktober 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

SBV ziet koploper weglopen

Bron: D-TV

OSS - SBV verloor in de vijfde klasse met 3-0 van OKSV en ziet zodoende koploper SCMH weglopen. Maaskantse Boys won, net als MOSA'14 en Ulysses.

Maaskantse Boys heeft een knappe overwinning geboekt. In de vijfde klasse E was de ploeg uit Maren-Kessel te sterk voor RKVSC: 1-2. Maaskantse Boys staat nu negende.

5H
OKSV won in Overlangel de gemeentelijke derby tegen SBV uit Haren met 3-0. Voor SBV vervelend, want zo loopt koploper SCMH weg van de nummer drie van de ranglijst. Ravenstein verloor met 2-0 van de koploper. MOSA'14 won van De Willy's met 2-1 en stijgt daardoor naar de elfde plek. Ulysses won met 4-2 van VCO. Hekkensluiter Ruwaard verloor met 8-0 van Odiliapeel.

5H: Periodetitel voor SCMH, Hans Adam scoort er zes tegen Ruwaard

Bron: Kliknieuws.nl

SCMH is de trotse winnaar van de eerste periode in de vijfde klasse H. De mannen van trainer Ger Romeijnders wonnen met 2-0 van Ravenstein en konden een feestje gaan vieren. De grootste uitslag viel in Odiliapeel. De thuisploeg won met maar liefst 8-0 van rode lantaarndrager sv Ruwaard.

SCMH deed goede zaken in de topper tegen Ravenstein: 2-0. De thuisploeg was de eerste helft de betere ploeg, de tweede helft was voor Ravenstein. Na de 1-0 in de 22ste minuut door Koen Verhagen tekende na 70 minuten Lars Lenting voor de gelijkmaker. "Helaas werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Erg discutabel, aangezien er niet gevlagd werd", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. Twee minuten voor tijd viel uit de counter de 2-0. SCMH vierde na afloop de eerste periode. SCMH-trainer Ger Romeijnders: "Omdat het met rust slechts 1-0 stond, wisten we dat we het moeilijk gingen krijgen. De angst sloop er ook in. Uiteindelijk winnen we en dat is knap met onze jonge groep."

Driepunter MOSA'14
MOSA'14 klopte De Willy's met 2-1. Al na drie minuten schoot Rens van den Heuvel na een goede voorzet de Oijenaren op 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de 70ste minuut leverde het schot van Vince van Uden de 2-0 op. Na de late 2-1 van Niek van de Steeg werd het nog spannend, maar dichterbij kwam De Willy's niet.

Sportieve revanche OKSV
OKSV heeft na de 3-2 nederlaag tegen VCO van vorige week vandaag sportieve revanche genomen. SBV werd met 3-0 aan de kant gezet. Rick Reijs scoorde drie keer. "Terecht op basis van de eerste helft. In de tweede helft mist SBV twee kansen", aldus OKSV-trainer Peter van Orsouw. SBV-trainer Eric van Vugt zag voor rust te weinig strijd en geen inzet en vond dat zijn ploeg twee doelpunten cadeau gaf. "Na rust 80 procent balbezit voor ons zonder veel te creëren. De 3-0 was een lachertje. Een perfecte sliding op een doorgebroken speler, maar de scheidsrechter fluit. Uiteindelijk geeft hij ook 'slechts' geel. Op basis van de eerste helft terecht verloren."

VCO onderuit tegen Ulysses
De 4-2 overwinning op VCO was volgens Ulysses-trainer Sander Janssen terecht. Voor rust stond het 3-1 voor de Megenaren. Tom Driessen en Yunusa Jarju zorgden voor de snelle 2-0, waarna de 2-1 viel van Bas Raaijmakers en Bernd van de Camp de ruststand bepaalde op 3-1. VCO kwam terug in de wedstrijd tot 3-2 via Daan Schel, maar het slotakkoord was opnieuw voor Bernd van de Camp. Janssen: "De overwinning had hoger uit kunnen vallen. Het was lastig voetballen tegen VCO." De wedstrijd werd in 't Oventje gespeeld omdat er een nieuw veld wordt aangelegd in Megen. De wedstrijd stond onder leiding van Stef Ottens, die aan de bak moest omdat er geen scheidsrechter kwam opdagen.

Odiliapeel haalt uit tegen Ruwaard
Het arme sv Ruwaard had niets in te brengen tegen Odiliapeel. De nog puntloze hekkensluiter stond met rust al met 6-0 achter. Luuk van de Pol zorgde voor 1-0, Hans Adam voor de volgende vijf doelpunten. In de tweede helft breidde Odiliapeel de stand uit naar 8-0. Roy van Lankveld maakte de 7-0, Adam prikte er ook nog eentje in.

Gelijkspel in Velp
GVV'57-trainer Bob Gremmen was na afloop van het duel met SCV'58 (2-2) teleurgesteld. "We hebben twee punten weggegeven. Na de 0-2 vergeten we de 0-3 te maken. Na het gelijkspel hadden we zelfs nog kunnen verliezen." Bij de formatie uit Grave kwamen Frank Albers en Lamin Barrow tot scoren, Sjoerd Oomen en Jannes Raaijmakers waren trefzeker namens de thuisploeg. Volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen was het een meer spannende dan goede wedstrijd. "Op karakter hebben we een punt gehaald. Ik ben tevreden dat we nu de achterstand hebben kunnen omdraaien. Hopelijk is dit de ommekeer in positieve zin."

Nipte winst FC De Rakt
FC De Rakt blijft het bovenin goed doen. Gassel werd met 1-0 aan de kant gezet en daardoor blijven de Udenaren in het spoor van koploper SCMH. De enige goal van de wedstrijd vlak voor rust werd gemaakt door Niall McColm. Beide ploegen kregen in de wedstrijd flinke kansen, maar het bleef bij één doelpunt.

Bron: SBVHaren.nl

Op zondag 16 oktober speelde SBV de uitwedstrijd in Overlangel tegen OKSV. Een wedstrijd die SBV kansloos zou verliezen. De SBV voorwaartsen waren niet bij machte ook maar 1 kans te creëeren. In de 10e minuut kwam OKSV op voorsprong nadat de SBV keeper twijfelde een bal op te pakken. In de 30e minuut scoorde OKSV opnieuw via een goed geschoten afstandsschot. Ook in de tweede helft kon SBV geen potten breken. De scheidsrechter kende in de laatste 10 minuten OKSV nog een vrije trap toe terwijl er geen overtreding aan vooraf ging. OKSV scoorde de 3e treffer uit deze vrije trap en zette daarmee de uitslag van 3-0 op het scorebord.

Wedstrijdverslag OKSV 1 - SBV 1

Bron: Studio OKSV

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Voorbeschouwing:
Dit keer stond de wedstrijd tegen SBV uit Haren op het programma. Iedereen was het er wel over eens dat er iets rechtgezet moest worden na de schandalige nederlaag van vorige week tegen VCO.

Haren stond voor deze wedstrijd op de 2e plaats, deze keer zouden ze misschien meer voetballen tegen OKSV en dat ligt de ploeg van trainer Peter van Orsouw wel.

De volgende 11 spelers begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Dennis Ermers, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Sjoerd van Griensven, CM Erwin van Summeren, CM Joopie van de Wielen, AM Rick Reijs, RB Dirk van de Berg, CA Marc van de Akker, LB Perr Hidding.
Op de bank namen deze keer plaats: Jesper van Griensven, Ted Smitz, Tim Reijs en reserve keeper Joris Kuijpers.

• Voor de wedstrijd wordt hoofdsponsor Geert Konings in het zonnetje gezet omdat hij weer voor een nieuw tenue heeft gezorgd. Nogmaals dank hiervoor.
  • Willy van de Loop was weer van de partij voor een partijtje vlaggen.
  • Sjaak was afwezig omdat hij last van zijn "NEK" had.
  • Deze keer waren de intrapballen aan de harde kant, bedankt D van Vucht.
  • Joris van Poppelen mist de wedstrijd nog door zijn liesblessure, het schijnt zo te zijn dat hij niet helemaal juist behandeld wordt door zijn zusje...
  • D van Vucht had afgelopen week vrij genomen van het werk, aangezien hij vorig weekend zo vaak het veld heeft moeten besteden wegens een blessure behandeling. Hij had de rest van de week nodig om bij te komen.
  • Rick (grote bek) van de Berg heeft voor het eerst sinds zijn blessure weer 90minuten in de benen bij het 2e. Vorige week zeer duidelijk aanwezig in de kroeg, maar nu schitterde hij in afwezigheid... Misschien was het niveau wat hij in de ochtend haalde bij het 2e , niet al te best.

De wedstrijd:
OKSV komt sterk uit de startblokken en probeert via achteruit op te bouwen en Haren zo onder druk te zetten. In de 9e minuut is hierdoor Marc de eerste keer gevaarlijk met een schot. Enkele minuten later word Marc goed ingespeeld door Bart en stuurt springspits Rick weg. Hij kan de bal net voor de keeper wegtikken en maakt beheerst de 1-0. Deze fase heeft OKSV de wedstrijd goed onder controle. Verdedigend staat het erg goed en er word bijna niks weg gegeven. Aanvallend wordt OKSV ook sterker en sterker. Onze zeer agressieve rechtsback Dennis wordt wel nog op de bon geslingerd na een overtreding bij de middenlijn. Na een half uur spelen gaat Perr goed door op links. De keeper verwerkt de bal tot corner, hierbij kopt een verdediger van Haren de bal terug bij Rick in de voeten. Vanaf de punt van de 16 verrast hij de keeper met een hard schot. Anfield ontploft en het staat 2-0.

5 minuten na de treffer wordt de rechtsbuiten van Haren gevaarlijk na een mindere actie van Sjoerd, gelukkig schiet de aanvaller de bal in het zijnet. Verder wordt SBV nog keer gevaarlijk uit een corner, maar onze doelman Frank redt goed.

Net voor rust gaat onze laatste man Bart goed door op links en geeft een steekbal op Dirk. Deze laat hem vallen voor Marc en die vergeet een vrije kans in een leeg doel te schieten. In de blessure tijd van de 1e helft komt Johan er nog een keer door en staat oog in oog met de keeper van Haren. Helaas is dit niet de specialiteit van Joopie en hij schiet op de keeper. (verder speelde hij wel een zeer goede wedstrijd).

2e helft:
Na rust konden de mannen van OKSV een offensiever Haren verwachten met meer strijd en waarschijnlijk nog meer lange ballen.. Gelukkig bleef OKSV achterin de duels winnen. Na een uur spelen valt Dennis geblesseerd uit en word vervangen door Tim. OKSV probeert gevaarlijk te worden uit de omschakeling, maar speelt het voorin niet heel goed uit. Dirk is er een keer goed door op rechts maar Perr vergeet hem binnen te koppen. Niet veel later word Haren de 1e keer gevaarlijk met een hard schot van afstand. Frank redt wederom prima. Haren gaat al snel met 4 aanvallers spelen maar dit resulteert alleen maar tot een aantal corners, die bijna allemaal een prooi zijn voor onze rode doelman. OKSV houd het achterin prima dicht. Net voor tijd is Marc er nog een keer door en wordt naar de grond gebracht, volgens de scheidsrechter. Vrije trap net buiten de 16 en Skippy laat zien dat hij het nog niet verleerd is, 3-0.

OKSV 1 kan terug kijken op een prima wedstrijd met een goed resultaat en een beetje eerherstel na de blamage van vorige week. Trainer van Orsouw hoeft deze week waarschijnlijk niet op het matje te komen bij de voorzitter.