• 1-3 Johan vd Wielen (OKSV 1)
  • 1-4 Jesper van Griensven (OKSV 1)
  • 2-4 Frank Albers (GVV'57 1)
  • 3-4 Lamin Barrow (GVV'57 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Bikkelkamp voor de confrontatie GVV'57 1 - OKSV 1 onder leiding van scheidsrechter D. Ozdemir.

De wedstrijd GVV'57 1-OKSV 1 eindigde in: 3-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Ruwaard 1 op 6 november 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5H: Monsterscore voor FC De Rakt, duel tussen Ravenstein en MOSA'14 tijdelijk gestaakt

Bron: Kliknieuws.nl

Koploper SCMH is er op bezoek bij De Willy's niet in geslaagd om te winnen. Ondanks dat de mannen uit Mariaheide flink wat kansen kregen, bleef de stand 0-0. De meest opvallende duels vandaag waren echter Ruwaard - FC De Rakt en Ravenstein tegen MOSA'14.

Het arme sv Ruwaard is na het rampseizoen van vorig jaar opnieuw op weg naar een dramatisch seizoen. Ook de achtste wedstrijd van dit seizoen ging verloren en bovendien kreeg de ploeg al 52 tegengoals te verwerken. FC De Rakt was in Oss met maar liefst 1-10 te sterk. Roy Timmers (twee), Kevin Poels (drie), Boi Kennis (2), Jur van den Broek (twee) en Niall McColm zorgden voor de monsterscore in Udens voordeel. Daley van de Wetering tekende voor de Osse goal.

Odiliapeel wint in 't Oventje
De ploeg van trainer Arno Willems begon niet goed aan het duel en zag de thuisploeg de beste kansen krijgen in het eerste kwartier. Luuk Claassen bleef tot twee keer toe alert toen VCO-aanvaller Sep Schraven de vrije doortocht kreeg. In de veertigste minuut brak Hans Adam de ban door zich gemakkelijk weg te draaien van zijn directe tegenstander en de bal feilloos binnen te schieten in de verre hoek: 0-1. Na de theepauze stelde Odiliapeel snel orde op zaken. Adam gaf een goede voorzet vanaf de linkerflank en Luuk van der Pol knikte de bal met het hoofd beheerst binnen. Een kleine tien minuten later werd Bram Habraken onderuit gelopen in de zestien en scheidsrechter Van der Putten wees resoluut naar de penaltystip. Bart Raijmakers stuurde de keeper de verkeerde hoek in en de 0-3 was een feit. Nog geen vijf minuten later kopte Giel van den Elzen uit een corner de 0-4 binnen. Adam maakte even later de 0-5 na goed voorbereidend werk van Van der Pol. Nadat een speler van VCO in het Peelse zestienmetergebied onderuit werd gehaald mocht aanvoerde Luuk Huvenaars de hatelijke nul van het scorebord poetsen.

Ulysses wint ruim
Gassel slaagde er voor de derde week op rij niet in om te winnen. Ulysses was vandaag een maatje te groot en won met 2-6. Gassel kwam al vroeg in de wedstrijd twee keer op voorsprong, maar het was Ulysses dat na de 2-1 de baas was op het veld. "Gassel heeft daarna zelfs niet meer op doel geschoten", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. "Complimenten voor de groep vandaag. We hebben niets weggegeven en veel kansen gecreëerd. Als we nog iets scherper waren geweest, had het zelfs 2-10 kunnen worden." Bij Ulysses scoorde Tom Driessen drie keer. Daarvoor tekende Paul van Lith en Willem Brouwer (twee) voor de doelpunten.

SCV'58 klopt SBV
SCV'58-trainer Jeroen Denissen zag een goede wedstrijd en een gretige ploeg tegen SBV. Door goals van Myron van Dijk, Thijs Jongerius en Sam Stobbelaar en de tegengoal van Jordy van Outvorst werd het 1-4 voor de Velpenaren. "Ze hebben het laten zien vandaag en met vlagen goed voetbal een mooie overwinning behaald op SBV. Het eerste kwartier was het nog aftasten. Daarna kregen we volledige grip op de wedstrijd. We hadden ook meerdere keren moeten scoren misschien. In de tweede helft hadden we het tien minuten lastig met SBV dat 1 op 1 ging spelen. Dat zijn we goed doorgekomen en daarna hebben we het karwei afgemaakt." Zijn collega van SBV, Eric van Vugt, zag een slechte eerste helft van zijn ploeg. "In de rust heb ik drie wissels toegepast en zijn we meteen 1 op 1 gaan spelen. Toen waren we wel fel, wonnen we duels en waren we gretig. In de zeventigste minuut werd een duidelijke overtreding op Rob Hoefnagel weggewuifd door de scheidsrechter en leverde de tegenaanval de 0-3 én een blessure op aan SBV-zijde. We moesten met tien man verder. Toen was het gespeeld."

OKSV wint moeizaam
OKSV boekt een zwaarbevochten 3-4 zege op GVV'57. Het was de thuisploeg dat al snel op voorsprong kwam, maar daarna ging OKSV compacter spelen en kwam het door Rick Reijs op 1-1. Nog voor rust liep de ploeg van trainer Peter van Orsouw via Marc van de Akker en Johan van der Wielen uit naar 1-3. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor OKSV toen in de tweede helft Jesper van Griensven de stand op 1-4 zette. GVV'57 drukte echter de bezoekers achteruit en kwam op 2-4. Het werd een kwartier voor tijd ook nog 3-4 en GVV'57 ging geloven in een goed resultaat. Vervolgens werden zelfs twee goals van de formatie uit Grave afgekeurd. Van Orsouw: "We hadden het eerder moeten beslissen. Nu ging GVV'57 pompen en was het billen knijpen voor ons." Bij GVV'57 waren het Frank Albers en Lamin Barrow (twee) met de doelpunten.

Hectisch duel in Ravenstein
De wedstrijd tussen Ravenstein en MOSA'14 was er één om lang over na te praten. Zo'n negen minuten voor tijd staakte de scheidsrechter namelijk de wedstrijd bij een 2-3 stand in het voordeel van MOSA'14. Na de afkoelingsperiode, toen MOSA'14-speler Kevin Segbars inmiddels met rood het veld was uitgestuurd, kantelde de wedstrijd. Ravenstein scoorde twee keer en trok drie punten over de streep. Ravenstein-trainer Lars van Kan was na afloop tevreden met de drie punten, maar vond wel dat het onverdiend was. "MOSA'14 had gezien het spelbeeld moeten winnen." Overigens werd na afloop van de wedstrijd het wedstrijdformulier niet ondertekend door MOSA'14 omdat de scheidsrechter in de ogen van de Oijense club een aantal opmerkelijke beslissingen nam. Dan nog even over het voetbal. MOSA'14 was in de beginfase van de wedstrijd heer en meester. Bart van Grinsven zorgde voor de snelle 0-1 en MOSA'14 had pech dat Rens van den Heuvel daarna twee keer de lat raakte. Via Joost Wijnakker kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Nicky Hoeks zorgde in de 65ste en 70ste minuut voor de 1-2 en 1-3 en Max Suppers voor de 2-3, maar niet lang daarna staakte de arbiter dus de wedstrijd. In de slotfase scoorden Lars Lenting en opnieuw Suppers.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de nederlaag van vorige week tegen Odiliapeel staat nu de uitwedstrijd tegen GVV uit Grave op het programma.

De volgende 11 namen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Dennis Ermers, RM Jesper van Griensven, CM Joopie van de Wielen, LM Rick Reijs, AM Perr Hidding, CA Marc van de Akker, CA Dirk van de Berg.
Op de bank namen deze keer plaats: Erwin van Summeren, Tim Reijs, Ronald Reijs en Joris Kuijpers

• Sjoerd/ Kees van Griensven heeft aangegeven dat hij voor 2,5 vertrekt naar Sint Maarten, hij heeft hier een baan gevonden als gymleraar. Hiervoor moet hij medisch gekeurd worden en daardoor voetbalt hij niet meer mee met het 1e elftal. Half december vertrekt hij, we zullen nog wel een afscheidsfeestje krijgen...
  • Rick van de Berg heeft zijn doelpuntje bij het 2e ook weer meegepikt. Daardoor was hij hoogstwaarschijnlijk wel in de kroeg.
  • Roel van Dinther heeft na 2 maanden blessureleed weer zijn eerste minuten gemaakt bij OKSV 3.
  • Joris eigenwijze van Poppelen staat nog langs de lijn met zijn liesblessure.
  • D van Vught was niet helemaal bij de les en verwisselde de rugnummers van de gebroeders van de berg op het wedstrijdformulier. Misschien heeft dit iets te maken met de zaterdagavond activiteit met zijn collega Sjaak. Deze vond namelijk plaats in de bossen van de Reek.

De wedstrijd:
Om half 3 fluit de bijzondere scheidsrechter uit Ravenstein voor de eerste keer op zijn fluit. GVV schiet uit de startblokken en ziet een mislukte diepe bal ineens voor de voeten vallen van de spits van Grave. Op randje?? Buitenspel gaat hij alleen door op keeper Frank. Hij blijft koelbloedig en maakt de 1-0. Niet veel later opent Rick met een mooie pass richting Jesper. Op de rand van de 16 neemt hij hem niet helemaal goed aan en de verdediger kan er nog net een corner van maken. Dit deel van de wedstrijd golft het spel een beetje op en neer en GVV krijgt een kans, bij de 2e paal kan de linkerspits een prima voorzet zo binnen tikken maar hij mikt hoog over. Na een kwartier gaat Dennis goed door aan de linkerkant en levert een prima voorzet af die word ingekopt door Skippy. Het staat weer gelijk 1 -1. In de 22e min geeft Perr een goed voorzet op Dirk, hij raakt de bal niet goed en valt precies bij Marc voor de voeten, die denkt niet na en werkt simpel af. Net voor rust veroverd Joopie de bal op de middenlijn, hij loopt alleen op de keeper af en scoort verrassend makkelijk. OKSV lijd met 1 – 3. In blessuretijd van de 1e helft krijgt Marc nog een grote kans maar hij schiet hopeloos langs de goal.

2e helft:
10 minuten na de rust krijgt Marc wederom een grote kans, na goed voorbereidend werk van Dirk. Helaas kopt hij vanaf een meter of 8 van de goal over. Enkele minuten later maakt Jesper wel de 1-4 op aangeven van een uitstekend spelende Johan. In de 57e minuut komt GVV terug tot 2-4 na slechte communicatie tussen Dennis en Rick. Ze vergeten beide de bal weg te trappen en de spits van Grave profiteert. Erwin mag hierna invallen voor Marc, die waarschijnlijk last van zijn ‘’voet’’ had. In de 73 minuut komt GVV zelfs terug tot een 3-4 stand na twijfelend uitkomen van keeper Frank. Hierna maakt de keeper het wel goed met een paar goede reddingen. OKSV komt steeds meer onder druk nadat de thuisploeg de bal er in gaat pompen. 2 doelpunten van GVV worden nog terecht afgekeurd. 1 keer voor buitenspel en de andere keer voor een handsbal. Bram krijgt nog geel na een lichte overtreding en de aanvoerder van Grave 2 keer geel . Ronald mag nog wat minuten maken en Dirk maakt plaats. Hierna vergeet OKSV de score uit te bouwen, Jesper raakt de paal, Perr mist een grote kans en Ronald mist ook voor open goal. Tussendoor haalt captain Bart aan de andere kant nog een bal van de doellijn. Gelukkig fluit niet lang hierna de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gaan de 3 punten mee naar Overlangel.