• Dirk vd Berg (OKSV 1)
  • Johan vd Wielen (OKSV 1)
  • Rick Reijs (OKSV 1)
  • Ronald Reijs (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark 't Veldje voor de confrontatie OKSV 1 - Ruwaard 1 onder leiding van scheidsrechter J.A. van Geffen.

De wedstrijd OKSV 1-Ruwaard 1 eindigde in: 4-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Ravenstein 1 op 13 november 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5H: SCMH verliest en winnend Odiliapeel neemt koppositie over

Bron: Kliknieuws.nl

Odiliapeel/Braks Groep won enigszins geflatteerd met 5-2 van Ulysses uit Megen. Door de overwinning en de nederlaag van SCMH tegen Gassel is de formatie van trainer Arno Willems de nieuwe koploper in de vijfde klasse H.

Odiliapeel begon goed aan het duel en al in de vierde minuut joeg Hans Adam de bal snoeihard achter keeper Sven Rietveld, 1-0. Hierna kregen de gasten uit Megen de beste kansen en kwamen in de 23ste minuut verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door aanvoerder Paul van Lith fraai binnengeschoten: 1-1. De thuisploeg kwam de klap snel te boven want drie minuten later schoot Bram Habraken zijn ploeg weer op voorsprong. Dit zou ook de ruststand worden. De meeste toeschouwers waren nog in de kantine toen Rick van Leeuwen de ploeg uit de Peel op een 3-1 voorsprong zette. Hierna brak een rommelige periode aan waarvan de bezoekers uiteindelijk in de 75te minuut dankbaar gebruik maakten. Een voorzet vanaf rechts kon door aanvaller Willem Brouwer frank en vrij binnengekopt worden. De gasten uit Megen kregen de mogelijkheden om de gelijkmaker te forceren maar zagen die hoop in rook opgaan toen Adam in de 68ste minuut de marge weer op twee bracht: 4-2. Zes minuten later werd het duel definitief beslist. De ingevallen Roy van Lankveld zette Luuk van der Pol vrij met een geslepen pass en de Peelse aanvaller twijfelde geen moment en zette de 5-2 op het bord.

Eerste seizoensnederlaag SCMH
De herfstdepressie heeft nu ook SCMH getroffen. Werd vorige week niet gewonnen van laagvlieger De Willy's (0-0), in de topper tegen vv Gassel ging SCMH in eigen huis over de knie en leed de eerste nederlaag van het seizoen: 1-3. Een pijnlijke maar terechte nederlaag want trainer Ger Romeijnders concludeerde na afloop dat: "Het voetbal beneden alle peil was en er niemand zijn gebruikelijke niveau haalde." Dat de middag zo dramatisch zou eindigen voor SCMH, daar zag het er in eerste instantie niet naar uit. Hoewel het spel niet denderend was en Gassel goed partij bood, kwam SCMH in de 27ste minuut via Menno van Hees op voorsprong. Zijn voorzet van links verraste de keeper en zeilde de goal in: 1-0. Een minuut later stond het alweer gelijk. Na een overtreding kreeg Gassel even buiten de zestien een vrije trap. De Heise keeper had zijn muur gezet, maar toch verdween de bal van Niels Paters langs de muur in de verre hoek: 1-1. SCMH kreeg nog enkele kansen in het restant van de eerste helft via Jorn de Koning (zijn kopbal ging naast) en Bram Lomans (zijn inzet werd geblokt door de keeper). Ook Gassel had enkele gevaarlijke momenten. Maar gescoord werd er door beide teams niet meer, zodat de ploegen met 1-1 aan de thee gingen. In de 49e minuut kregen de bezoekers na een pittige overtreding een vrije schop ter hoogte van de middenlijn. Deze werd de zestien in geslingerd en Ramon van der Venne kopte de bal achterwaarts binnen: 1-2. Daarna moest SCMH volop in de aanval, maar van een echt gevaarlijk offensief kwam weinig terecht. De betere kansen waren zelfs voor de gasten. Maar SCMH verdedigde fel en de keeper stond op de goeie plek, tot de 81e minuut. Toen vuurde Joris van Raaij een poeier van afstand af die de keeper te machtig was. SCMH kwam in de slotfase niet verder dan een kopbal tegen de paal door Jorn de Koning.

SBV haalt uit tegen De Willy's
Jeroen van den Tillaar was vandaag de grote man aan de kant van SBV. Hij scoorde vier keer tegen De Willy's. Ook Berry Knipping en zijn broer Jaimy (penalty) pakten hun doelpuntje mee in het met 6-2 gewonnen duel. Trainer Eric van Vugt zag vanaf de eerste minuut een gretig, fel en hardwerkend SBV. "Nergens op het veld werd de Willy's ook maar een seconde rust gegund. Met daarbij ook nog eens wat mooie aanvallen was dit het SBV wat ik graag zie. Overigens vond ik wel dat De Willy's uitermate zwak acteerde. Het enige wat we ons kunnen verwijten, is het feit dat we niet de dubbele cijfers gehaald hebben."

FC de Rakt klopt 'paal rakend' MOSA'14
MOSA'14 is in Uden tegen een onverdiende 3-2 nederlaag aangelopen. De Oijenaren waren na negen minuten dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van Remco van Zonsbeek belandde op de paal. Zes minuten later was het raak aan de andere kant door Harm van Kessel. Lang kon FC De Rakt niet genieten van de voorsprong, want na 22 minuten leverde een intikker van Bart van Grinsven de 1-1 op. Zeven minuten later werd het door Van Zonsbeek op aangeven van Vince van Uden zelfs 1-2. MOSA'14 had nog meer pech toen Nicky Hoeks vijf minuten voor rust de paal trof. In de tweede helft trof MOSA'14 opnieuw twee keer de paal door Van Zonsbeek en Tom Appelboom. FC De Rakt was dodelijker voorin en kwam na 69 minuten via Marc Klaare op 2-2. Zeven minuten voor tijd was het Roy Timmers die koppend zijn ploeg aan drie punten hielp. FC De Rakt-trainer Theo Hageman was eerlijk na afloop. "MOSA'14 was de betere ploeg."

SCV'58 gaat Ravenstein voorbij
SCV'58 won met 2-1 van Ravenstein en daardoor staan beide ploegen op zestien punten. Volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen boekte zijn ploeg een zware maar verdiende overwinning. De doelpunten werd gemaakt door Myron van Dijk (1-0), Jochem Bruinsma (1-1) en Thijs Jongerius (2-1). Denissen: "Veel inzet en werklust met hele leuke aanvallen heeft de basis gelegd voor deze overwinning. Na de 1-0 was het gelijkwaardig met aan beide kanten kansjes. We begonnen sterk in de tweede helft, maar de goal viel aan de andere kant. De ploeg heeft het opgepakt en op karakter de 2-1 gemaakt. Daarna op inzet en werklust naar de overwinning gevochten. Met hachelijke situaties voor onze goal en in de tegenstoot niet scherp genoeg voor de genadeslag."

GVV'57 verslaat VCO
GVV'57 begon goed in 't Oventje en leidde na 45 minuten met 0-2 door twee goals van Ashley Bonninkorst. Luuk Huvenaars bracht in de tweede helft de spanning terug, maar via Lamin Barrow werd de marge weer twee. Ondanks een rode kaart aan VCO-kant kwam het door Sep Schraven op 2-3. Frank Albers tekende voor de 2-4 uitslag.

OKSV wint ruim van Ruwaard
Sv Ruwaard verloor ook de negende wedstrijd dit seizoen. OKSV kwam op eigen veld na vijf minuten op voorsprong door Dirk van den Berg uit een voorzet van Rick Reijs. Daarna kreeg Ruwaard twee goede kansen op de gelijkmaker, maar scoren deden de Ossenaren niet. De tweede Overlangelse treffer viel na 54 minuten en werd gemaakt door Johan van der Wielen na een mooie pass van Perr Hidding. Hidding zag daarna een goal worden afgekeurd en had tien minuten voor tijd pech dat zijn inzet door een speler van Ruwaard met de hand werd gekeerd. Rick Reijs benutte de penalty en bepaalde de stand op 3-0. Het slotakkoord was voor Ronald Reijs met de 4-0. "Het had nog wel meer kunnen worden dan deze vier goals", aldus OKSV-trainer Peter van Orsouw. "Achterin hebben we de nul gehouden en dat is goed voor het vertrouwen."

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de overwinning van vorige week tegen GVV stond nu de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Ruwaard op het programma. Dit moet niks minder dan 3 punten opleveren voor de ploeg van trainer Peter van Orsouw.

De volgende 11 namen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Dennis Ermers, RM Joris van de Wijst, CM Erwin van Summeren, LM Johan van de Wielen, AM Perr Hidding, CA Rick Reijs, CA Dirk van de Berg.
Op de bank namen deze keer plaats: Ronald Reijs, Martijn Pittens en Kevin Kuijpers.

• Jesper van Griensven kwam in de warming up vervelend te val en liep hierbij een blessure aan zijn knie op. Naar verwachting is hij voorlopig even uitgeschakeld.
  • Kevin Kuijpers wordt opgeroepen als zijn vervanger en Joris van de Wijst mag in de basis starten.
  • D van Vught had zijn met zijn maatje Sjaak voor goede harde intrapballen gezorgd. Helaas ging deze iets stevigere man zich tijdens de warming up met de muziek bemoeien.
  • Rick van de Berg heeft weer minuten gemaakt bij het 2e elftal en staat dichtbij een rentree in OKSV 1.
  • Roel van Dinther maakt weer een aantal minuten bij OKSV 3.
  • Marc (Gudelj) van de Akker heeft aangegeven dat hij tot de winsterstop bij OKSV 2 speelt
  • Joris eigenwijze van Poppelen moet deze week nog een aantal keer worden gemasseerd door zijn zusje en is dus nog niet inzetbaar.

Wedstrijd:
OKSV schiet uit de startblokken en zet Ruwaard meteen vol onder druk. Na 5 minuten komt hieruit al de 1e kans, Johan gaat goed door op links en geeft de bal aan Rick. Die schiet vanaf te ver op goal en raakt de paal. Gelukkig is Dirk heel attent en werkt de rebound in de goal. 1-0 voorsprong voor de mannen van trainer van Orsouw. Eem snelle goal, dat is net wat nodig is tegen deze tegenstander. Hierna gaat OKSV mee in het spel van Ruwaard, veel lange ballen en weinig voetballen. In de 14 minuut komt een lange bal van Ruwaard bij linksback Dennis voor zijn voeten en hij wil de bal wegtrappen maar raakt hem verkeerd en beland de bal achter Frank op de lat. OKSV heeft hierna wel het betere spel en krijgt nog een aantal kansen via Rick, Perr en via een aantal goede acties van Dirk over de rechterkant.

2e helft:
OKSV start de 2e helft wederom met veel balbezit, maar komt voetballend maar moeilijk door de verdediging van Ruwaard. Veel te onrustig aan de bal en de voorhoede spelers lopen vooral te veel met de bal en hebben weinig oog voor elkaar. Gelukkig schiet Perr 10 minuten na rust onze man in vorm Joopie vertrekken in de diepte, hij maakt snelheid en staat alleen voor de keeper. Met zijn gouden linker passeert hij de keeper van Ruwaard. 2-0, eindelijk denkt iedereen. Heel de 2e helft wordt Ruwaard niet meer gevaarlijk en heeft OKSV het achterin goed voor elkaar. 20 minuten voor tijd mag Ronald ook nog minuten maken. Hij krijgt binnen een paar minuten al een gele kaarten na een domme overtreding. In de 80e minuut speelt Perr zichzelf vrij en gaat alleen op de doelman af, deze passeert hij 2 keer maar de doelman wordt geholpen door zijn verdediger, die de bal stopt op de doellijn met zijn handen. Erg mooie redding trouwens.. Dit kost hem wel de rode kaart en een penalty tegen. Rick benut simpel deze kans en maakt er 3 -0 van. Niet veel later maakt Ronald ook zijn 1e doelpunt in het eerste elftal van OKSV. (hiervoor heeft hij netjes een rondje gegeven in de Petjesbar) Hierna mogen Martijn en Kevin ook nog een aantal minuten maken. OKSV zet nog wel even aan, maar de stand blijft op 4-0 steken.
Een moeizame zege voor OKSV, maar de punten zijn het belangrijkste. Tot volgende week.