Uitslag: 2-0

27 november 2016

• 1-0 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 2-0 Rick Reijs (OKSV 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de strijd OKSV 1 - Gassel 1.

De wedstrijd OKSV 1-Gassel 1 eindigde in: 2-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SCMH 1 op 04 december 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5H: Vier koplopers in zeer spannende klasse

Bron: Kliknieuws.nl

Na elf duels gaan vier ploegen aan kop in de vijfde klasse H. Odiliapeel, FC De Rakt, SCMH en OKSV hebben allen 24 punten.

OKSV is nieuw aan kop. De ploeg van trainer Peter van Orsouw klopte Gassel met 2-0. Volgens de Osse trainer kreeg zijn elftal iets meer dan het verdiende. "Het was geen beste wedstrijd. In de eerste minuut kwamen we al goed weg, maar aan de andere kant werd later een bal van de lijn gehaald." Na ruim een half uur opende Rick Reijs de score. Daarna ging het spel op en neer en ook in de slechte tweede helft was het OKSV dat scoorde. Perr Hidding zorgde voor de beslissing. Tien minuten daarvoor had Gassel pech met een inzet op de paal.

Odiliapeel komt goed weg
Odiliapeel had vandaag alle geluk van de wereld op bezoek bij De Willy's. Pas in de extra tijd van de wedstrijd was het Hans Adam die de 3-4 scoorde. Het was De Willy's dat met rust met 3-2 voorstond. Al binnen zo'n 15 minuten was er vier keer gescoord: Luuk van Pol (0-1), Rens Kuppen (1-1), Stein Jacops (2-1) en Hans Adam (2-2). Sander Veldboer bepaalde na 28 minuten de ruststand op 3-2. Luuk van der Pol scoorde na een uur vanaf elf meter de 3-2. Odiliapeel-trainer Arno Willems: "We waren vandaag de gelukkige ploeg, maar lelijke overwinningen mogen er ook zijn. Qua kansenverhouding vond ik wel dat we verdienden om te winnen. De Willy's was vandaag een stugge ploeg en heeft niet voor niets nu pas twee keer verloren op eigen veld."

SCMH en FC De Rakt spelen gelijk
Een duel met twee gezichten. SCMH was in de eerste helft de betere ploeg en FC De Rakt mocht blij zijn dat het met rust maar met 1-0 achter stond (doelpunt Jorn de Koning). Na wisseling van helft was het FC De Rakt dat zich liet zien en via Dick Rooijendijk (vaak spelend in het tweede elftal, red) en Bart Langenhuijzen op 1-2 kwam. Opnieuw De Koning tekende echter voor de 2-2 en dat was tevens de eindstand.

Gelijkspel in Haren
SBV en MOSA'14 sloten af met een 1-1 gelijkspel. In de eerste heft was de grootste kans voor MOSA'14, waarbij Juul Megens een inzet van de lijn haalde en Berry Knipping de rebound over de lat kopte. Een rommelige tweede helft met wel veel strijd. Een kwartier voor tijd schoot Stan Rijken op de lat en Remco van Zonsbeek kopte de terugkomende bal tegen de touwen: 0-1. Vanaf de aftrap soleerde Rob Hoefnagel door de defensie en schoot de 1-1 binnen. Daarna kon het beide kanten op maar in de stand veranderde niks meer.

Ravenstein pakt drie punten
Ravenstein was volgens trainer Lars van Kan de eerste helft veel beter dan GVV'57. "We hebben ze overklast. Onder aanvoering van de van een zware blessure teruggekeerde Bram Beerens en Gijs van Lieshout waren er veel uitgespeelde aanvallen en gingen we met 0-3 de rust in. Jochem Bruinsma, Max Suppers en Joost Wijnakker waren de doelpuntenmakers. Ton Knoben was drie keer de aangever. In de tweede helft verzuimden we om de kansen af te maken." Volgens zijn collega Bob Gremmen van GVV'57 herstelde zijn ploeg zich aardig na de slechte eerste twintig minuten. "We hebben kansen gehad, maar vijf minuten voor tijd scoorden we pas door Bjorn van der Lest."

Ulysses wint in Velp
Ulysses-trainer Sander Janssen wist dat SCV'58 vandaag extra gebrand was op een goed resultaat. Janssen voetbalde namelijk zelf een aantal jaar terug nog met een groot deel van de Velpse selectie. "Dat heb ik de jongens ook verteld in Megen. Ze hebben het goed gedaan en vandaag hebben we verdiend gewonnen. In de tweede helft hebben we zeker vier tot vijf opgelegde kansen laten liggen. Het kan zomaar eens een mooi seizoen gaan worden voor Ulysses." Tom Driessen was de man van de 0-1 en 1-2. Tussendoor zorgde Matijs Raaijmakers voor de gelijkmaker. SCV'58-trainer Jeroen Denissen vond dat zijn ploeg vandaag niet het gewenste niveau bereikte. "Maar Ulysses benutte de kansen niet, waardoor een punt haalbaar leek. Het liep helaas niet en we hebben te weinig gebracht vandaag."

VCO klopt Ruwaard
Ruwaard pakte vorig seizoen een puntje tegen VCO, vandaag zat het er niet in voor de ploeg van trainer William Gorissen. Uit drie standaardmomenten kwamen de mannen uit 't Oventje met 3-0 voor. In de tweede helft maakte Saif Abbas (één van de twee vluchtelingen die voetballen in de selectie van sv Ruwaard) de 3-1, maar uit een penalty werd de marge weer drie. Ruwaard kwam met tien man te staan, maar via Kadir Kartal (penalty) en Brian Heurkens werd het wel 4-3. "Het was vervolgens net niet voldoende voor de 4-4 en aan de andere kant scoorde VCO wel", aldus Gorissen. "We blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. Vandaag miste ik maar liefst negen spelers, waarvan de meeste jongens in de basis zouden staan. We stonden dus aan de aftrap met een verzwakt elftal." Opvallend deze wedstrijd was dat Ruwaard negen gele kaarten kreeg en VCO geen enkele. "Maar het was absoluut geen schoppartij", aldus Gorissen.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na 4 overwinningen op rij komt vandaag Gassel 1 op bezoek. Als we deze wedstrijd wederom kunnen winnen, dan doen we goede zaken in de stand omdat Fc de Rakt en SCMH tegen elkaar spelen.

De volgende 11 mannen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Dennis Ermers, RM Johan van de Wielen, CM Erwin van Summeren, LM Rick Reijs, AM Perr Hidding, CA Ronald Reijs, CA Dirk van de Berg.
Op de bank begonnen: Joris van Poppelen, Rick van de Berg en Marc van de Akker.

• Willy van de Loop is deze week weer van de partij, hij heeft last van een hese stem en is daardoor beduidend rustiger na de wedstrijd.
  • Jesper van Griensven heeft inmiddels de training weer hervat en hoopt binnenkort weer minuten te maken.
  • Sjaak(smeerlap) Ermers neemt D. van Vught zijn taak over en zorgt voor harde ballen.
  • Trainer Van Orsouw ziet er vermoeid uit, dit heeft alles te maken met het doorzakken in de kroeg op donderdag avond. Tevens zat hij stiekem achter te vrouwtjes aan.
  • Roel van Dinther maakte bijna 90 minuten bij het 2e. Helaas sloeg net voor het einde weer het noodlot toe en liep een breukje in zijn enkel op. Roel sterkte de komende tijd!
  • Joris (eigenwijze) van Poppelen had wederom geen trek in het 2e elftal en sluit aan op de bank bij 1.
  • Tim Reijs neemt de slechte gewoontes van Marc Gudelj over en is op porno weekend met zijn vriendin.

De Wedstrijd:
Gassel schiet uit de startblokken en krijgt binnen een minuut een grote kans, via de linkerkant van OKSV kan de bal makkelijk worden voor gegeven en beland gelukkig bij keeper Frank in zijn handen. Meteen hierna volgt de eerste gevaarlijke aanval over de linkerkant voor OKSV, helaas is de eindpass van Ronald niet goed en verdwijnt de bal over de achterlijn. In deze fase van de wedstrijd wordt er weinig gevoetbald en er wordt veel de lange bal gespeeld op een moeilijk bespeelbaar veld. Na een half uur spelen komt Dirk door aan de rechterkant en levert een prima voorzet af bij Ronald. Helaas schiet hij de bal op de keeper, maar uit de rebound kan Skippy profiteren en schiet de bal in de lange hoek. 1-0 voorsprong voor OKSV.
Het laatste kwartier voor de rust gebeurd er opnieuw niet veel en zonder veel kansen fluit de scheidsrechter voor rust.

2e helft:
In de 2e helft probeert Gassel iets meer druk naar voren te zetten en komt OKSV er moeilijk uit. OKSV krijgt de ballen moeilijk weg en uit de omschakeling worden ze ook niet gevaarlijk. Gassel daarin tegen krijgt na een uur spelen de 2e grote kans. Na slecht uit verdedigen van Ronald, beland de bal ineens bij de spits van Gassel waar Niek (luie) Selten iets te ver vanaf staat. Deze schiet op goal en gelukkig voor OKSV beland de bal op de paal. Niet veel later krijgt Perr nog een kans. Joris maakt zijn rentree voor Ronald. Hiermee hoopt trainer van Orsouw gevaarlijker te worden. Dit plan mislukt omdat Joris laat zien dat hij toch echt een verdediger is. Gassel blijft meer aan de bal, maar OKSV houdt het erg goed dicht achterin. In de 77e minuut komt Rick door na een voorzet van Perr, hij haalt uit en de bal verdwijnt via de paal in de goal. Een opluchting voor OKSV en de overwinning lijkt zo goed als binnen. 10 minuten voor tijd mag Rick van de Berg ook zijn rentree maken, en zorgt nog voor de nodige strijd op het middenveld. Net voor tijd krijgt Joris nog een grote kans, helaas schiet hij de bal snoeihard op een verdediger ondanks dat de keeper uit de goal is. Dan zijn de 90 minuten voorbij en is de overwinning binnen.
Dat is alweer een tijdje geleden dat OKSV 5 wedstrijden achter elkaar won, hierdoor komen ze op 24 punten en zijn ze gedeeld koploper met Odiliapeel, de Rakt en SCMH. Deze laatste club is komende zondag de tegenstander.