• 2-1 Dirk vd Berg (OKSV 1)
  • 2-2 Willem Brouwer (Ulysses 1)
  • 3-2 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 3-3 Cas vd Camp (Ulysses 1)

De Competitiestrijd OKSV 1 - Ulysses 1 stond om 14:15 uur op het programma. Deze krachtmeting stond onder leiding van fluitist O. Vane. De ontmoeting werd gespeeld op het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-Ulysses 1 eindigde in: 3-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Odiliapeel/Braks Groep 1 op 29 januari 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: FC De Rakt winterkampioen, Ruwaard verliest voor de 25ste keer op rij

Bron: Kliknieuws

'T OVENTJE | FC De Rakt is de winterkampioen van de vijfde klasse H. De Udenaren wonnen met 0-4 bij VCO. SCMH volgt door de 2-3 winst bij SCV'58 op twee punten. Onderin verloor Ruwaard ook de dertiende wedstrijd. Het betekende de 25ste nederlaag in de competitie op rij.

Trainer Theo Hageman van FC De Rakt was na afloop tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Een verdiende overwinning", liet hij weten. Voor rust scoorden Dick Rooijendijk en Marc Klaare, in de tweede helft Sil van de Broek en Niall McColm.

Moeizame overwinning SCMH
SCMH boekt een moeizame 2-3 overwinning op SCV'58. Paul Daandels (twee) en Roy van den Boogaard scoorden bij de titelkandidaat uit Mariaheide. In de eerste helft was de thuisploeg beter maar werd er niet gescoord. "We hadden de eerste helft volledig onder controle", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. "We waren heel scherp in de duels maar we konden ons niet belonen met een doelpunt." Zijn collega Ger Romeijnders van SCMH: "Ik zag geen beleving bij mijn ploeg de eerste 45 minuten. De tweede helft hadden we wel de overhand." Vooral de eerste twintig minuten na rust waren de gasten heer en meester en kwamen ze op 0-2. Pascal van Thiel bracht de spanning terug. De Velpenaren gingen risico nemen, maar aan de andere kant viel de 1-3. Tomas Raaijmakers zorgde nog wel voor de 2-3, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Tegenvaller voor SCV'58 zijn de blessures van Sjoerd Oomen (waarschijnlijk ingescheurde kniebanden) en Matijs Raaijmakers (afgescheurde hamstring).

Doelpuntloos gelijkspel
Odiliapeel kwam tegen SBV niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Volgens trainer Eric van Vugt was het overigens zeker geen saai doelpuntloos duel. "Er waren kansen voor beide teams, goede reddingen van de keepers en allebei maakten we een afgekeurde goal." De grootste kans was voor de gasten, maar de penalty van Luuk van der Pol werd gekeerd door doelman Kevin van Lent. Van Vugt: "We spelen nu twee weken op rij tegen één van de koplopers en laten gewoon zien aardig mee te kunnen. Alleen met het gelijke spel schieten we niet zoveel op."

OKSV en Ulysses pakken een punt
De gemeentelijke derby tussen OKSV en Ulysses eindigde in 3-3. De thuisploeg ging met 2-1 rusten. Tom Driessen zorgde na 19 minuten voor de 0-1, maar Rick Reijs en Dirk van de Berg bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Direct na rust was het weer gelijk door goaltjesdief Willem Brouwer. Ulysses was na de 2-2 iets sterker en kreeg een aantal goede kansen. OKSV was voorin echter ook dreigend en twee minuten voor tijd leek Perr Hidding de winnende 3-2 te maken. In de slotminuut was het echter Cas van de Camp met de 3-3. OKSV-trainer Peter van Orsouw: "De 3-3 had niet gemogen, maar de uitslag was wel terecht. Wel zuur hoe die goal valt. Er wordt een voorzet gegeven, spelers van Ulysses duwen en trekken en hij valt er bij de tweede paal in." Ulysses-trainer Sander Janssen was uiteindelijk niet helemaal blij met de einduitslag. "Ik vond ons de bovenliggende partij en we verzuimen weer de wedstrijd in het slot te gooien. Het publiek was de grote winnaar maar wij verdienden meer."

MOSA'14 wint in Grave
Rens van den Heuvel kreeg al na drie minuten een grote kans om MOSA'14 op voorsprong te schieten. De keeper van GVV'57 tikte de inzet over de lat, maar na 32 minuten was een nieuwe inzet van de spits hem te machtig. GVV'57 was vroeg in de tweede helft dichtbij de gelijkmaker. De paal voorkwam de 1-1. Na iets meer dan een uur spelen leverde een rake kopbal van Victor van Klees uit een corner wel de 1-1 op. MOSA'14 miste vervolgens enkele goede kansen op de 1-2 en kwam aan de andere kant goed weg toen de thuisploeg de lat raakte. In de extra tijd schoot Nicky Hoeks de winnende 1-2 binnen. "Qua kansen over en weer had het 5-6 kunnen zijn", aldus GVV'57-trainer Bob Gremmen.

Ravenstein verslaat De Willy's
Ravenstein-trainer Lars van Kan zag zijn ploeg voor rust op 0-2 komen tegen De Willy's. "We verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Na de rust kans op kans gemist op 0-3." Bart Derks profiteerde vervolgens van een verdedigingsfout en niet veel later maakte Job van der Straaten ook de 2-2. Ravenstein trok met de 16-jarige invallers Jelle Stegeman en Lars Lenting de wedstrijd alsnog naar zich toe. Net als voor rust maakte Jochem Bruinsma er twee: 2-4.

Gassel pakt eenvoudig drie punten
Het seizoen voor sv Ruwaard wordt pijnlijker en pijnlijker. Met een aantal versterkingen hoopte de Osse club het rampseizoen van vorig seizoen snel te kunnen vergeten, maar dit seizoen verloopt opnieuw zeer teleurstellend. Tegen Gassel werd de dertiende wedstrijd van het seizoen verloren en dat betekende de 25ste verloren competitiewedstrijd op rij. Met rust stond het al 0-3 door goals van Guido Sprengers en Ramon van der Venne (twee). In de tweede helft tekenden Hans van Houtum voor de 0-4 en Erik Barten voor de 0-5. De eretreffer kwam op naam van Hakan Gür.

Bron: D-TV

OSS - OKSV en Ulysses hebben in de vijfde klasse H met 3-3 gelijkgespeeld. Daardoor komt OKSV niet dichterbij de koppositie. In dezelfde competitie blijft Ruwaard puntloos. In 5D speelde Maaskantse Boys gelijk.

OKSV staat door het gelijkspel op een vierde plek en Ulysses staat een plekje lager. Koploper FC De Rakt staat op vier punten afstand. MOSA'14 won met 1-2 bij GVV'57 in Grave en middenmotor SBV speelde met 0-0 gelijk tegen de nummer drie van de ranglijst Odiliapeel. Ruwaard sluit de eerste helft van het seizoen af met 0 punten. De hekkensluiter verloor met 1-5 van Gassel. Ravenstein won tenslotte met 2-4 van De Willy's en staat zodoende zesde.

Maaskantse Boys
In de vijfde klasse D nam Maaskantse Boys als nummers zes het op tegen nummer vijf SCZ. Beide ploegen staan op de ranglijst dichtbij elkaar en het mag geen verrassing dat het kwaliteitsverschil op het veld ook niet groot was: het werd 2-2.

Wedstrijdverslag OKSV 1 - Ulysses 1

Bron: Studio OKSV

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Helaas moet ik mijn excuus aanbieden voor het ontbreken van het wedstrijdverslag SCMH 1 – OKSV 1. Ik was wegens ziekte niet in staat om wat op papier te zetten. De dokter dacht een allergische reactie, waarschijnlijk te veel in de beurt van D van Vucht geweest. Dus deze keer heb ik deze luie persoon maar ontweken.

De volgende 11 mannen begonnen aan de wedstrijd:
GK Joris Kuijpers, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Bart Vos ©, LB Dennis Ermers, RM Joris van Poppelen, CM Erwin van Summeren, LM Tim Reijs, AM Perr Hidding, CA Rick Reijs, CA Dirk van de Berg.
Op de bank begonnen: Rick van de Berg, Joris van de Wijst en Johan van de Wielen.

• Trainer Peter van Orsouw verlengd zijn contract met een jaar en geeft hiervoor netjes een rondje (hier zou Dennis nog iets van kunnen leren).
  • Keeper Frank Stekelenburg Vos valt in de wedstrijd tegen SCMH geblesseerd uit met een enkel blessure. Dus kan vandaag niet meedoen en Joris Kuijpers vervangt hem.
  • Roel zit in het gips met zijn enkel en versterkt het bierteam vandaag.
  • Jesper traint weer volop mee en verwacht volgende week weer minuten te maken bij het 2e elftal.
  • Rick Badr van de Berg mag na zijn mindere optreden van vorige week weer op de bank plaatsnemen.
  • Sjaak Smeerlap Ermers denkt voor harde ballen te zorgen, helaas ziet hij 1 wedstrijdbal over het hoofd.
De wedstrijd:
Megen komt erg sterk uit de startblokken en er ontstaat meteen een goede aanval over hun linkerkant, gelukkig is de afwerking minder en gaat de bal naast de goal. Niet veel later krijgt Niek zijn 1e kopkans van de wedstrijd na een goede vrije trap van Bart. Na een kwartier spelen wordt er bij OKSV aan de rechterkant slecht gecommuniceerd door Bram en Joris en kan de aanvaller de bal makkelijk voorgeven op de inkomende middenvelder die vanaf de 16 meter het net vindt. 0 – 1 voor Ulysses. Na 25 minuten komt OKSV terug in de wedstrijd na een goede actie van Dirk en Perr kan Skippy de 1-1 binnenschieten. Hierna heeft Megen het betere van het spel en krijgt OKSV de bal maar moeilijk weggewerkt achterin. Dit levert overigens niet veel kansen op voor de gasten. OKSV wordt zelf alleen gevaarlijk uit dode spelmomenten waarbij Niek en Joris enkele mogelijkheden krijgen. Net voor de rust gaat Dennis goed door aan de linkerkant en levert een prima voorzet af op het hoofd van Dirk, die twijfelt een keer niet en kopt de 2-1 binnen. Dat is een goed moment, niet veel later blaast de scheids af voor de rust.

2e helft:
Meteen na de rust komt Megen weer sterk opzetten. Binnen 2 minuten ligt de gelijkmaker in de goal. Na een aantal keren de bal slecht weg werken legt Tim de bal precies voor de voeten van een speler van Ulysses en deze werkt prima af. Een domper voor OKSV. Hierna komt OKSV niet in het spel en volgen er veel lange ballen en blijven de bezoekers de betere ploeg. OKSV krijgt wederom alleen maar kansen uit dode spelmomenten. Helaas weet Niek dit jaar niet veel het net te vinden met zijn hoofd. Hier heeft hij al heel wat kansen voor gehad. Megen schiet nog een keer op de lat. In de 87e minuut geeft Rick de bal aan Perr, deze draait zich netjes vrij en schiet de bal laag in de hoek langs de keeper. Een knappe goal. Hierna gaat OKSV te ver terug uit lopen en de middenvelders staan bijna achterin. Dit leidt meteen tot een goede kans voor Ulysses, maar deze wordt goed gepakt door een prima keepende Joris!! Helaas valt in blessure tijd nog de 3 -3. Na een voorzet vanaf de linkerkant valt de bal bij de 2e paal binnen zonder dat iemand de bal aan heeft geraakt. Jammer voor de mannen van Peter van Orsouw. Maar wel een verdiende uitslag als je het spelbeeld van de wedstrijd bekijkt.