26 maart 2017

• Niek Selten (OKSV 1)
  • Rick Reijs (OKSV 1)
  • Gijs Selten (De Willy's 1)

Op het Sportpark De Willy's werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de strijd De Willy's 1 - OKSV 1. Scheidsrechter E.A.S.P. Jaspers had deze krachtmeting geleid.

De wedstrijd De Willy's 1-OKSV 1 eindigde in: 1-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen GVV'57 1 op 2 april 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5H: FC De Rakt haakt af in titelstrijd, SBV en SCV'58 halen keihard uit

Bron: Kliknieuws

SCMH is de belangrijkste kandidaat voor de titel in de vijfde klasse H. Met Ulysses op stoom (vier punten achterstand) en OKSV (zes punten) zijn er nog twee serieuze belagers. FC De Rakt kan na de 3-0 nederlaag bij Ravenstein het kampioenschap zo goed als zeker vergeten.

SCMH verslaat GVV'57
SCMH blijft vier punten voorsprong houden op Ulysses. De koploper was in Grave met 0-3 te sterk voor GVV'57. Trainer Ger Romeijnders zag dat zijn ploeg in de eerste helft op 0-1 kwam door een kopbal van Jorn de Koning en die stand bleef lang staan. Ook toen de thuisploeg al voor rust met tien man kwam te staan door een rode kaart van Frank Albers. "In plaats van door te drukken twijfelden de jongens. Gelukkig betekende een vrije trap van onze laatste Rick van Asseldonk de bevrijdende 0-2." Jeugdspeler Pieter van der Velden maakte er ook nog 0-3 van. Tegenvaller voor SCMH was dat Roy van de Boogaard geblesseerd uitviel. "Door een ccharge van een speler van GVV'57 die een rode kaart had verdiend. We hopen dat de blessure van Roy meevalt." De titel komt steeds dichterbij voor de mannen uit Mariaheide. "Maar we gaan de zware jongens nog tegen krijgen."

Ulysses klopt MOSA'14
Ook MOSA'14 is er niet in geslaagd om Ulysses te verslaan. De Megenaren wonnen met ruime cijfers: 4-0. De eerste helft was slecht en het was Bernd van de Camp die na twintig minuten vanaf elf meter de 1-0 binnenschoot. In de tweede helft was het door Aaron van Bakel en Willem Brouwer binnen vijf minuten beslist. Het werd twintig minuten voor tijd ook nog 4-0 door Tom Driessen. Ulysses-trainer Sander Janssen: "We hebben ook nog een aantal kansen gemist."

OKSV maakt geen fout
OKSV blijft in het spoor van de bovenste ploegen. Op bezoek bij De Willy's werd er met 1-2 gewonnen. De 0-1 van OKSV kwam op naam van Niek Selten die de doelman verschalkte met een kopbal. Rick Reijs bepaalde de stand in de tweede helft op 0-2, waarna het in de slotfase toch nog even spannend werd door de 1-2. Dichterbij kwam de thuisploeg niet.

Ravenstein verslaat FC De Rakt
FC De Rakt leed een gevoelige 3-0 nederlaag op bezoek bij Ravenstein. Door een fout van de keeper kon Rob Megens al in de eerste helft de 1-0 aantekenen. Het bleef lang bij deze ene treffer, maar in de slotfase gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Jochem Bruinsma en Max Suppers beslisten de wedstrijd. Ravenstein-trainer Lars van Kan: "Een verdiende overwinning met complimenten voor het elftal." FC De Rakt-trainer Theo Hageman zag zwak spel van zijn team, maar wel veel inzet. "Na de 1-0 kregen beide teams geen kansen. Wij speelden alles of niets en kregen nog twee goals om de oren."

SBV wint eenvoudig
SBV haalde vanmiddag uit tegen VCO. Met rust stond het al met 0-5, in de tweede helft kwamen er twee goals bij. Jeroen van den Tillaar maakte er drie, Jordy van Outvorst twee en ook Berrie en Rob Hoefnagel scoorden. Trainer Eric van Vugt: "We zijn geen moment in de problemen geweest. Eigenlijk hadden we dubbele cijfers moeten halen."

Odiliapeel onderuit
Odiliapeel zit in een dipje en gaat het seizoen eindigen in de middenmoot. Gassel was vanmiddag met 3-0 te sterk voor de mannen van trainer Arno Willems. Na 45 minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. De openingstreffer kwam op naam van Joris van Bommel die op aangeven van Paul Cornelissen binnen werkte. Ramon van der Venne verdubbelde op aangeven van Cornelissen de stand. Cornelissen zorgde voor de beslissing na een assist van Van der Venne. Odiliapeel was met een schot op de paal nog wel dicht bij een eretreffer.

Ruwaard opnieuw keihard onderuit
SCV'58 kende geen enkele moeite met sv Ruwaard: 0-8. Beide helften maakten de Velpenaren vier treffers en de Ruwaard kwam zelf niet tot scoren. Myron van Dijk maakte er drie voor de bezoekers en Pascal van Thiel twee. Teun Jacobs, Richard Bens en Tomas Raaijmakers tekenden voor één treffer. SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "Een makkelijk overwinning. Met iets meer scherpte had het meer kunnen zijn. Bovendien geen kaarten en geen blessures, dus voor ons een leuke middag."

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Nadat vorige week met enige moeite VCO aan de kant werd gezet, stond nu de uitwedstrijd tegen de Willy's op het programma. De gastheren staan niet hoog in de stand, dus wil OKSV mee blijven doen voor de nacompetitie plaatsen dan zullen de 3 punten mee naar Langel moeten.

De volgende 11 mannen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Dennis Ermers, LB Rick van de Berg, RM Joris van de Wijst, CM Bart Vos (C), LM Dirk van de Berg, AM Perr Hidding, RB Joris van Poppelen, LB Rick Reijs
Op de bank zaten: Martijn Pittens, Paul Sweep en Tim Reijs.

- Johan van de Wielen is nog herstellende van zijn liesbreuk, zelfs zijn oren moesten opvallend warm blijven.
- Erwin lomperik van Summeren zit zijn wel verdiende schorsing uit, nadat hij menig tegenstander geraakt heeft.
- Joris van de Wijst mag het daarom vandaag laten zien in de basis.
- Rick van de Berg kan ondanks dat hij 7 broodjes opgegeten heeft tijdens het ontbijt toch starten.
- Jesper van Griensven maakt weer minuten bij het 2e elftal.
- Ronald Reijs heeft zich naar eigen zeggen teveel laten masseren door een goede bekende van een van de leiders en moet afhaken met een liesblessure.
- Roel van Dinther kan het bierteam nog niet missen en sluit wederom daar aan.

1e helft:
OKSV komt goed uit de startblokken en binnen 2 minuten word er een harde overtreding gemaakt op Joris in de 16 meter van de Willy's. Helaas voor OKSV legt de scheidsrechter de bal op de rand van de het strafschopgebied. Rick neemt de vrije trap slecht en die beland in de muur. OKSV gaat hierna vrolijk verder met aanvallen en is vooral over de rechterkant gevaarlijk. Joris is er een aantal keren goed door nadat OKSV de verdediging van de thuisploeg goed vast zet. De Willy's worden in de 22e minuut de eerste en enigste keer gevaarlijk via een kopbal die Frank goed pakt. OKSV dringt steeds meer aan en dit leidt tot kansen voor Rick en Perr. Perr wacht veel te lang met schieten terwijl hij de bal in de 16 op een presenteerblaadje krijgt. Rick schiet een aantal keren van afstand net langs de goal. Helaas gaan de ballen er net niet in. Gelukkig komt OKSV net voor rust dan toch op voorsprong nadat Niek een corner bij de 1e paal binnenkomt, zijn eerste goal van het seizoen. Dat werd tijd dachten alle aanwezige supporters.

2e helft:
OKSV komt ook weer sterk opzetten na de rust. Perr krijgt weer een grote kans nadat Joris hem prima breed heeft gelegd. Helaas vergeet hij weer te scoren. Niet veel later komt Perr weer alleen voor de keeper, deze keer wordt hij discutabel afgevlagd voor buitenspel… Na een uur spelen komt dan toch de verlossende 0-2. Nadat de bal goed veroverd wordt op het middenveld kan Perr een steekbal geven op Rick en deze blijft koel alleen voor de keeper. Enkele minuten later gaat onze laatste man Dennis in de fout waardoor de aanvaller van de Willy's alleen op Frank af kan, gelukkig red onze doelman met enig geluk in 2 instanties. Een kwartier voor tijd wordt aanvoerder Bart gewisseld voor Martijn. Joris krijgt nog een goede schietkans, maar vergeet ook de bal in de goal te schieten.

Paul komt in het veld voor Joris en Tim voor Rick. De Willy's gaat hierna vol op de aanval spelen en dit leid in blessuretijd nog voor de 1-2 eindstand. Niek schiet hierbij niet goed uit. Vooral onze doelman baalde behoorlijk van deze tegengoal. Meteen na deze goal fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Weer haalt OKSV de 3 punten en blijft goed meedoen om de bovenste plekken. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen GVV uit Grave op het programma. Wij hopen dat onze supporters weer in grote getalen aanwezig zullen zijn.