Logo OKSV

Gassel 1 - OKSV 1 (2-2)

30 april 2017

Doelpuntenmakers:

Wedstrijdverslag:

De Competitiestrijd Gassel 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze wedstrijd stond onder leiding van fluitist F.H. Habraken. De confrontatie werd gespeeld op het Sportpark De Oude Kamp.

De wedstrijd Gassel 1-OKSV 1 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen SCMH 1 op 7 mei 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

SCMH kampioen na winst bij FC De Rakt en keert terug naar de vierde klasse

Bron: Kliknieuws

Geschreven door: Peter Kuijpers

UDEN – Een verdiende overwinning, daar hadden zelfs de FC De Rakt getrouwen vrede mee. SCMH had nog een doel en was strijdbaarder dan de opponent van vanmiddag. De ploeg uit Mariaheide wist elkaar ook beter te vinden en had iets meer verzorgd voetbal. Na een 0-0 ruststand waren het de bezoekers die toesloegen. Paul Daandels opende met een kopbal waarna invaller Hans van Helvoirt de 0-2 eindstand bepaalde. Vreugdevuur, knallend vuurwerk en spuitende champagne gaven het kampioenschap extra kleur.

Het is altijd goed toeven bij FC De Rakt. Een breed lachende voorzitter Jan van den Elzen en een immer behulpzame Joop van Lanen geven je een thuisgevoel bij de club. De kantine had al gezinspeeld op de supporters tsunami uit Mariaheide. Het thema was 'Hooifist' waarvoor de kantine vloer was voorzien van 20 centimeter hooi. Leider Patrick van der Burgt van SCMH name het met een brede glimlach: "We moeten het vandaag afmaken hier. Alles is daarop gericht, vandaag moet het gebeuren." De naast hem zittende trainer Ger Romeijnders knikte bevestigend. Er stond een harde wind over de lengte as van het veld. Die voordelen waren in de eerste helft voor de thuisclub, maar de eerste kans was voor de bezoekers. JO 19 speler Pieter van der Velden kwam vrij voor keeper Jordy Bergers, maar kwam niet tot scoren. FC De Rakt kreeg amper kansen met vaak wilde schoten die over of langs gingen. De beste was er nog op slag van rust voor SCMH. De bal in een scrimmage op de doellijn wilde niet in het doel rollen en werd de ruststand 0-0.

Achterlijn
Na rust, ondanks de wind tegen, een beter FC De Rakt waar de bal nu plots wel rond ging. Toch was het SCMH dat op voorsprong kwam. In de 65e minuut kopte Paul Daandels uit een onmogelijke positie aan de achterlijn alsnog binnen 1-0. Meteen daarop kregen Rens van de Rakt (wat een heerlijke naam als je bij FC De Rakt voetbalt) en Stefan van Asseldonk dotten van kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Al moeten hier de credits naar SCMH-Keeper Dave van Doon (17) die een paar prima reflexen in huis had. Invaller Hans van Helvoirt scoorde de 0-2 en waren de eerste knallen al te horen. Scheidsrechter Jasper voelde het helemaal aan en trok amper tijd bij. De bekende taferelen na afloop namen bezit van het veld. Trainer Ger Romeijnders stond Kliksport te woord en draaide ondertussen zijn 'sjekkie': "Mooi he kampioen worden en wat een heerlijk afscheid van deze mooie groep en club."

5H: Ulysses klopt SCV'58, SBV wint derby, Ruwaard kleurt rood tegen VCO

Bron: Kliknieuws

Ulysses is op weg naar de nacompetitie. Door de 4-0 overwinning op SCV'58 is het hard op weg om tweede te worden in de vijfde klasse H. Onderin had Ruwaard vertrouwen in de eerste driepunter, maar VCO bleek met 1-4 te sterk.

Ulysses won uiteindelijk ruim van SCV'58: 4-0. De eerste twintig minuten waren gelijkopgaand zonder grote kans. Na ruim een half uur opende Paul van Lith de score, waarbij hij volgens de Velpenaren iets riep wat normaal gesproken alleen een keeper mag zeggen. Ook vonden de bezoekers dat een overtreding van een speler van de thuisploeg een rode kaart verdiende. Die werd niet gegeven en in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Via Van Lith, Joris van Ravensteijn en Bernd van de Camp (penalty) eindigde het duel in 4-0. "Een prima en terechte overwinning", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. "Ik ben trots op de jongens."

SBV wint derby
SBV heeft de gemeentelijke derby tegen MOSA'14 met 0-2 gewonnen. Jordy van Outvorst opende na 45 minuten de score door een rebound binnen te werken na een vrije trap van Jaimy Knipping. Jaimy Knipping verdubbelde na 59 minuten de stand vanaf de strafschopstip. De scheidsrechter had een penalty geconstateerd. "Het was een matige derby waarin SBV wel de overhand had", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. De Berghemnaar gaat volgend seizoen bij Berghem Sport aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding O19 t/m O12 en trainer van O17-1.

Ravenstein verslaat GVV'57
Ravenstein won door goals van Joost Wijnakker en Maik Megens met 2-0 van GVV'57. "We verzuimden om een grote uitslag neer te zetten", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan. "De jongens hebben uitgesproken om voor de vierde plaats te gaan, dus we gaan alles op alles zetten om nog zes punten te pakken."

VCO wint bij Ruwaard
Ruwaard had er vertrouwen in om voor het eerst sinds twee jaar te winnen. Na 90 minuten stond het echter 1-4. VCO kwam op voorsprong en daarna moest Ruwaard met tien man verder door een rode kaart van Maarten Holthuis. Toch kwamen de Ossenaren op 1-1 door Daley van de Wetering. Bij de stand van 1-3 trok de scheidsrechter opnieuw rood. "Dat Ruwaard met negen man kwam te staan zag ik als een nadeel. We lieten het na om de score groter te laten worden", aldus VCO-trainer Ties van der Zwaan.

Gassel speelt gelijk tegen OKSV
Gassel stond tegen OKSV na een kwartier al met 2-0 voor. Guido Sprengers opende de score, Paul Cornelissen maakte de tweede. In de tweede helft toonde OKSV veerkracht en kwam het door Erwin van Summeren en Rick Reijs terug tot 2-2.

Odiliapeel wint
Odiliapeel heeft zonder veel moeite De Willy's aan de kant gezet. Door goals van Stan van den Berg, Hans Adam, opnieuw Van de Berg en Luuk van der Pol nam de thuisploeg een 4-0 voorsprong. Zowel de eerste als laatste goal was een penalty. Job van der Straaten redde de eer: 4-1.

Vijfde klasse H:
MOSA'14 - SBV 0-2
FC De Rakt - SCMH 0-2
Ulysses - SCV'58 4-0
Ravenstein - GVV'57 2-0
Odiliapeel - De Willy's 4-1
Gassel - OKSV 2-2
Ruwaard - VCO 1-4

1. SCMH 24-59
2. Ulysses 24-52
3. FC De Rakt 24-49
4. OKSV 24-47
5. Ravenstein 24-45
6. Gassel 24-42
7. Odiliapeel 24-41
8. SBV 24-33
9. SCV'58 24-30
10. GVV'57 24-26
11. MOSA'14 24-24
12. De Willy's 24-17
13. VCO 24-12
14. Ruwaard 24-1

Ruwaard - MOSA'14
VCO - Ravenstein
OKSV - SCMH
GVV'57 - Gassel
SBV - FC De Rakt
De Willy's - Ulysses
SCV'58 - Odiliapeel

Wedstrijdverslag VV Gassel - OKSV 2-2 (2-0)

Bron: Website VV Gassel

Gassel 1 is in de thuiswedstrijd tegen OKSV uit Overlangel en Keent blijven steken op een 2-2 gelijkspel. In de eerste helft ging Gassel voortvarend van start, al binnen een kwartier tijd stond de er een 2-0 voorsprong voor Gassel op het scorebord. Gassel, gesteund door de wind in de rug kwam op 1-0 doordat Guido Sprengers attent was bij een voorzet van Ramon van der Venne. Vervolgens was het Paul Cornelissen die de score verdubbelde. In het vervolg van de eerste helft was Gassel ook de bovenliggende partij, mede door de sterke tegenwind kwamen de bezoekers maar sporadisch in de buurt van de Gasselse goal. Gassel verzuimde de wedstrijd voor rust echter definitief te beslissen waardoor OKSV toch nog met een overbrugbare achterstand aan de thee ging. Al snel na rust resulteerde dit ook in de aansluitingstreffer, uit een corner werd de 2-1 binnengekopt. Gassel speelde tegen de wind in de tweede helft en dat was duidelijk te zien aan het spelbeeld. Halverwege de tweede helft kreeg Ramon van der Venne een mogelijkheid na goed doorgaan van Guido Sprengers, hij kon deze echter niet promoveren tot doelpunt. De snelle tegenstoot die volgde resulteerde wrang genoeg voor Gassel in de gelijkmaker, 2-2. Hierna probeerde Gassel de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en dit resulteerde in een goede kans voor Dirk van Spijk, zijn kopbal werd echter knap gered door de Overlangelse doelman. Even later was diezelfde keeper een sta in de weg toen Joris van Raaij van dichtbij tegen de doelman aanschoot. De bezoekers waren ook nog eenmaal dichtbij de winnende treffer, maar een inzet van een OKSV-speler werd net voor de doellijn weggewerkt door Gassel verdediger Kevin Arts. Hierna drong Gassel nog wel aan maar creëerde geen kansen meer waardoor de beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling.

Wedstrijdverslag Gassel 1 – OKSV 1

Bron: Studio OKSV

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Nadat vorige week Ravenstein met een minimale overwinning aan de kant werd gezet, moesten de mannen van Peter van Orsouw vandaag de uitwedstrijd tegen Gassel spelen.

Trainer Peter van Orsouw stuurde de volgende namen het veld in:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Dennis Ermers, LB Rick van de Berg, CM Bart Vos ©, CM Erwin van Summeren, AM Perr Hidding, RB Joris van Poppelen, LB Dirk van de Berg, SP Rick Reijs
Op de bank namen plaats: Jesper van Griensven, Tim Reijs en Joris van de Wijst

* Joopie van de Wielen is nog steeds niet hersteld van zijn liesbreuk, wel heeft hij zijn 1e rondjes weer gemaakt op het trainingsveld.
* Roel van Dinther heeft een terugslag gehad in zijn herstel en sluit voorzichtig aan bij het 2e.
* Jesper van Griensven is dit weekend weer op vrouwenjacht geweest, het schijnt alleen nu zo te zijn dat hij een kijkje heeft op de dochters van de technische staf...
* Bram van de Berg is de hele week op trainingskamp geweest. De cursus genaamd “Hoe gooi ik een bal in de voeten van een speler met groen shirt” heeft hij helaas niet kunnen halen...

1e helft:
Nadat de wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte, schiet de thuisploeg uit de startblokken. Rick van de Berg staat aan de verkeerde kant de dekken en de aanvaller van Gassel maakt binnen de minuut er 1-0 van. Een enorme domper voor de mannen uit Langel. Helaas is het hiermee nog niet gebeurd en gaat Gassel vrolijk verder met aanvallen en mede door de harde wind tegen komt OKSV niet van eigen helft af. Binnen 10 minuten mist Gassel nog een grote kans na een goede voorzet, maar helaas voor de bezoekers is het niet veel later wel raak nadat de thuisploeg er weer door is over de rechterkant en de speler van Gassel de bal vanaf de 16 zo kan binnen lopen. De rest van de 1e helft blijft Gassel de betere ploeg en wordt OKSV aan via Joris van Poppelen een paar keer gevaarlijk waarbij het fysiek spelende Gassel een aantal keren gespaard wordt door de scheidsrechter. Gassel krijgt echter ook niet veel kansen meer.

2e helft:
Trainer van Orsouw gaat even tekeer in de kleedkamer en grijpt in. Bram wordt het slachtoffer en Tim gaat hem vervangen. Nu heeft OKSV duidelijk de wind in de rug en dit veranderd het spelbeeld ook. OKSV komt meer aan voetballen toe en dit leid tot de aansluitingstreffer van Erwin uit een goed genomen hoekschop van Rick. Nadat de wedstrijd een uur bezig is krijgt onze agressieve verdediger Dennis een gele kaart te zien. Niet veel aan de hand, helaas besluit een speler van Gassel nog even flink door te halen op de knie van Joris. Deze moet zich laten vervangen. Joris van de Wijst komt voor hem in de plaats. OKSV wordt vooral uit de omschakeling gevaarlijk en met name Dirk heeft het op zijn heupen. Hieruit komt ook de 2-2 op het scorebord, zijn schot wordt eerst gestopt door de keeper, maar gaat vervolgens via de verdediger van Gassel en Skippy toch in de goal.

Perr krijgt niet veel later nog een grote kans om de gasten op voorsprong te schieten, helaas wordt zijn inzet van de lijn gehaald. Aan de andere kant houd keeper Frank zijn team op de been door tot 3 keer toe een goede redding te verrichten. De 2-2 blijft staan en OKSV stapt erg teleurgesteld het veld af.

Met Vriendelijke Groet,
Sjack van Gelder,
Studio OKSV

[ Terug ]

Informatie OKSV 1 : [ Elftal ] - [ Nieuws ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ]

Competitie : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

Periode : [ Periode 1 ] - [ Periode 2 ] - [ Periode 3 ]

Topscoorders : [ Overzicht ]

Beker : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps