24 april 2016

• 0-1 Wesley Dekkers (Vorstenbossche Boys 1)
  • 1-1 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 2-1 Rick Reijs (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een thuisstrijd afgewerkt tegen Vorstenbossche Boys 1. De wedstrijd werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van arbiter R. van der Ven. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-Vorstenbossche Boys 1 eindigde in: 2-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Herpinia 1 op 08 mei 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Vorstenbossche Boys verliest in Overlangel, SCV'58 klopt SBV

Bron: Kliknieuws.nl

De strijd om een plek bij de eerste vier in de vijfde klasse I ligt nog helemaal open. Vorstenbossche Boys verloor vandaag met 2-1 bij OKSV, maar eindigt vrijwel zeker als tweede achter kampioen OKSV. MOSA'14 verloor met 1-3 van Ulysses en staat vierde, net achter SCV'58, dat won bij SBV.

Rick Reijs was met twee rake vrije trappen man of the match bij OKSV tegen Vorstenbossche Boys. OKSV-trainer Niels Voet: "Onze rug gerecht na Achilles Reek. De eerste helft goed, de tweede helft was Vorstenbossche Boys beter en kregen we een terechte penalty tegen. Verder hebben we niks weggegeven."

SCV'58 wint in Haren
SCV'58 pakte op bezoek bij SBV drie punten. Door goals van Jannes Raaijmakers voor rust en Roby Arts en Pascal van Thiel in de tweede helft eindigde de wedstrijd in 0-3. Trainer Jeroen Denissen zag veel felheid en beleving in de wedstrijd. "Dat was de basis voor onze overwinning. We hebben meerdere mogelijkheden gehad, maar het vizier stond niet helemaal op scherp. Dat mag de pret echter niet drukken, want in deze fase tellen alleen de punten." SBV-trainer Eric van Vugt: "SCV'58 benutte de kansen wel en wij niet. Na de 0-1 hing heel lang de 1-1 in de lucht, maar SCV'58 scoorde uit de counter 0-2. Na de 0-3 had het ook zomaar 0-5 kunnen worden."

Ulysses wint derby
Ulysses-trainer Sander Janssen sprak over een 'dikverdiende' overwinning van zijn ploeg op MOSA'14. "Er was maar één ploeg die vandaag aanspraak maakte op de overwinning." In de eerste helft ging het spel over en weer en waren er niet zoveel kansen. 0-0 was een logische ruststand. Tien minuten na rust wees de scheidsrechter naar de stip na hands, al twijfelde MOSA'14 of het wel hands was. Bernd van de Camp benutte het buitenkansje. Tien minuten later tekende Remco van Zonsbeek op aangeven van Rens van den Heuvel voor de gelijkmaker. Op dat moment speelde de thuisploeg uit Oijen met tien man nadat doelman Stijn Liefkens twee gele kaarten had gekregen. In de slotfase sloegen de Megenaren toe. Eerst was het jeugdspeler Joris van Ravenstein met de 1-2 en vlak voor tijd Willem Brouwer met de beslissing.

Achilles Reek wint ruim
Achilles Reek had weinig moeite met Maaskantse Boys. Al met rust stond de 0-4 eindstand op het scorebord. Tinus van der Wijst opende al na twee minuten de score. Na 28 minuten was het 0-2 door Menno Meijer. Bas Linders zorgde met twee goals in de 38ste en 44ste minuut voor 0-4. Trainer Marco Benneheij: "Een simpele overwinning van ons. Maaskantse Boys heeft eigenlijk geen kans gehad."

Goede tweede helft van GVV'57
VCO en GVV'57 kwamen in de eerste helft niet tot scoren. Bij de bezoekers uit Grave kreeg Wesley Portier een rode kaart. In de tweede helft liep de ploeg van trainer Bob Gremmen uit naar 0-4. Doelpuntenmakers waren Lamin Barrow, Bobbie Danner, Wouter van der Geijn en Frank Albers.

Wedstrijdverslag OKSV 1 – Vorstenbosch 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB: J. van Poppelen RCV: N. Selten LCV B. Vos © LB: R. van Dinhter VM: T. Reijs VM: J. van de Wielen AM:P. Hidding . LA: B. van de Berg Spits: M. van de Akker : RA: D. Konings
Wissels: K. Kuijpers ,R. Reijs, K, van de Akker , J. Kuijpers

Opmerkingen vooraf.
  • Bart en Johan kunnen na hun blessureleed vandaag weer rekenen op een basisplaats, Rick begint nog op de bank.
  • Ook de Eredivisie van de vrouwen ligt stil, dus Leider Sjack Ermers is gewoon aanwezig.
  • OKSV heeft vandaag wat goed te maken na de grove nederlaag twee weken geleden tegen Achilles Reek.
  • Herpinia kan vandaag kampioen worden in de 5e klasse i, een knappe prestatie met een Udense topscoorder(ex Udi) die absoluut niet betaald word en de weg van Uden na Herpen klaarblijkelijk gemakkelijk heeft kunnen vinden. (bron: kliksport.nl)

De Wedstrijd.
OKSV begint redelijk aan de wedstrijd, en in de derde minuut ontstaat er een mooie aanval over linkst, helaas is de voorzet van Bram wat aan de matige kant.

Vorstenbosch wil in de beginfase vooral de snelle rechtsbuiten zoeken en weet deze ook een aantal keren te vinden, gelukkig worden ze desondanks niet echt gevaarlijk.

In de 27e minuut is Marc het dichtst bij een doelpunt maar zijn schot van afstand word net geblokt waardoor OKSV een corner krijgt.

De wedstrijd loopt redelijk gelijk op in de eerste helft, met weinig kansen voor beide ploegen.

In de 37ste minuut geeft Damian een voorzet op Bram die wat lengte te kort komt om de bal achter de keeper te werken.

In de 40e minuut snijd een middenvelder van Vorstenbosch door de verdediging, Tim besluit hem even vast te houden en de jonge maar prima fluitende scheids ziet er een terechte penalty in. Frank is kansloos en het word 1-0 voor Vorstenbosch.

Al in het begin van de tweede helft moet Roel zijn eigen laten vervangen, en Kevin Kuijpers maakt zijn opwachting.

In de 51e minuut is Vorstenbosch dicht bij de 0-2 gelukkig gaat de kopbal uit de corner net naast het doel van Frank.

In de 56e minuut komt Rick in het veld hij vervangt Johan die het na bijna een uur spelen wel genoeg vind bij zijn rentree.

Damian is voorlopig het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet word uit de korte hoek gedoken door de keeper.

In de 70e minuut word Opa Bart gewisseld voor Kevin en maakt OKSV zich op voor een slotoffensief.

In de 79e minuut verlengt Kevin een lange bal van achteruit prima op Rick, Rick blijft koel oog in oog met de keeper en zet OKSV op 1-1

In de 83e minuut krijgt OKSV een vrije trap op 20 meter van het doel, Rick schaart zich achter de bal en krult hem laag in de hoek 2-1 !

Vorstenbosch probeer het hier na nog wel maar kan niet meer echt voor gevaar zorgen.

Een goede overwinning op de nummer 2 van de ranglijst, in een sportieve wedstrijd was het OKSV wat aan het langste eind trok.