20 maart 2016

• 1-0 Willem Brouwer (Ulysses 1)
  • 1-1 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 2-1 Niek Beck (Ulysses 1)

Op het Sportpark Den Heuvel werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de strijd Ulysses 1 - OKSV 1. Fluitist J.G. van der Zanden had deze wedstrijd geleid.

De wedstrijd Ulysses 1-OKSV 1 eindigde in: 2-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen VCO 1 op 26 maart 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5I: Trainer Ulysses doet 90 minuten mee, honderdste tegengoal voor sv Ruwaard

Bron: Kliknieuws

Koploper Herpinia is weer een stapje dichterbij de titel in de vijfde klasse I. Op bezoek bij Achilles Reek werd met 1-3 gewonnen. Nummer twee Vorstenbossche Boys haalde uit bij SBV: 0-7. Onderin liep sv Ruwaard tegen GVV'57 tegen de honderste tegengoal aan.

Herpinia stond vandaag niet onder leiding van trainer Niek Nelissen, die op skivakantie in Italië is. Volgens zijn assistent Roel van de Boom boekte Herpinia een terechte overwinning tegen een lastig Achilles Reek. "Achilles heeft het ons in Herpen ook moeilijk gemaakt en toen wonnen we met 4-3. Voetballend was het niet best van beide kanten, maar er was een hoop strijd." Het waren de Herpenaren die in de eerste helft op voorsprong kwamen door een goal van Rick van Griensven. Op slag van rust tekende Mathijs van de Steen voor de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft, waarin Achilles Reek al snel een grote kans miste, zorgden twee penalty's voor de beslissing. De eerste was twijfelachtig, maar werd benut door Mark van der Velden. De tweede was terecht en opnieuw Van der Velden was het die de bezoekers liet juichen.

Vorstenbossche Boys haalt uit
SBV had gezien de uitslag niks in te brengen tegen Vorstenbossche Boys. De bezoekers gingen na afloop douchen met een 0-7 overwinning. Bij de gasten kwamen Noud Donkers (twee), Ronald Bijl, Jordy van Heeswijk (twee), Marvin van Heeswijk en Wesley Dekkers tot scoren.

Gelijkspel in Oijen
MOSA'14 tegen Maaskantse Boys eindigde in een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg miste in het begin van de wedstrijd een grote kans en Rens van den Heuvel raakte de paal. Aan de andere kant was het vlak voor rust raak via Jochem Donkers. In de tweede helft boog MOSA'14 de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Eerst benutte Van den Heuvel een penalty, zes minuten later kopte Bart van Grinsven uit een vrije trap raak. Vijf minuten voor tijd zorgde Bart Wetzer voor de gelijkmaker.

Ulysses klopt OKSV
Bij Ulysses een verrassend gezicht in de basis. Vanwege personele problemen speelde trainer Sander Janssen 90 minuten mee met de Megenaren. Met Janssen in het elftal won de thuisploeg met 2-1 van OKSV. Via Willem Brouwer kwam Ulysses op voorsprong, maar Perr Hidding trok de stand in de eerste helft weer gelijk. Zo'n tien minuten voor tijd scoorde Niek Beck de winnende goal voor de gastheren.

GVV'57 - Ruwaard 1-0
Ruwaard kreeg vandaag de honderdste tegengoal van het seizoen om de oren. In Grave zorgde een eigen goal van Nicky Exters voor de 1-0 eindstand. Na een positieve week, waarin een nieuw bestuur werd gekozen, volgde dus een nederlaag voor het vaandelteam. Trainer William Gorissen was echter na afloop niet ontevreden. "Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. We hadden vandaag meer verdiend en twee tot drie open kansen gehad."

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB:B. van de Berg RCV: E. N. Selten © LCV J. van Poppelen LB: S. van Griensven VM:J van de Wielen VM: T Reijs AM: P Hidding. LA: D. van de Berg Spits: M. van de Akker : RA: D. Konings
Wissels: K. van de Akker, Ronald Reijs, Jesper van Griensven

Opmerkingen vooraf.
  • Nog steeds met een behoorlijk aantal afwezigen reist OKSV af richting Megen voor de wedstrijd tegen Ulysess.
  • Sjack Ermers is vandaag weer een keer aanwezig.. er is geen damesvoetbal in Nijmegen en ook de dames in de Reek laat hij voorlopig weer even met rust.
  • De onlangs in de WW gekomen lama van Circus Renz heeft deze week de vlag in de hand bij de tegenstander uit Megen. Helaas kon deze opper lama zich aan het einde van de wedstrijd niet beheersen en voelde hij zich genoodzaakt zijn lichaamssappen rijkelijk te laten vloeien richting een bekende OKSV-er . Een bewijs dat lama’s niet thuis horen op het voetbal veld en zeker niet bij een verder sportieve club als Ulysses.
  • Leider Sjack Ermers was weliswaar blij dat het spreekwoord “kale gek” een keer niet op hem sloeg.

De Wedstrijd.
De wedstrijd begint en de twee ploegen doen in de beginfase weinig voor elkaar onder, er worden van beide kanten weinig tot geen kansen gecreëerd.

In de 12e minuut word OKSV voor het eerste echt gevaarlijk wanneer Sjoerd doorgaat op links en zijn voorzet ternauwernood tot corner verwerkt kan worden door Ulysses.

In de 18e minuut valt het doelpunt dan toch aan de verkeerde kant, een corner van Megen word door de doelman en verdediging van OKSV niet op waarde geschat en verdwijnt in het doel 1-0.

In de 30e minuut valt dan toch de gelijkmaker, Perr rukt goed op door het midden en laat met een prima schot de keeper van Ulysses volkomen kansloos.

Helaas moet net na het doelpunt zowel Johan als Damian geblesseerd gewisseld worden, Jesper en Ronald zijn hun vervangers.

OKSV begint na rust sterk aan de tweede helft en is in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij. De grootste kans krijgt OKSV uit een corner, helaas word de bal van Perr van de lijn gehaald evenals de rebound.

In de 72e en 78e minuut zijn Niek en en Marc nog dicht bij een doelpunt maar ook zij missen net wat scherpte.

OKSV kan zich in de tweede helft wel kwalijk nemen dat het (te) veel corners en vrije trappen weggeeft, hetgeen waar Megen vooral gevaarlijk uit geworden is en gevaarlijk uit zal worden.

In de 81e minuut valt toch wel tegen de verhouding in de 2-1 voor Megen, een corner word met een goede kopbal tot doelpunt gepromoveerd. En OKSV lijkt geklopt door 2 dode spelmomenten.

OKSV probeert het nog wel in de slotfase maar slaagt er niet in nog echt gevaarlijk te worden.

Volgende week wacht een dubbel programma tijdens het paasweekend.