Uitslag: 3-0

28 maart 2016

• Dirk vd Berg (OKSV 1)
  • Niek Selten (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een thuisontmoeting afgewerkt tegen GVV'57 1. De krachtmeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van arbiter R. Hajo. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-GVV'57 1 eindigde in: 3-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen SCV'58 1 op 03 april 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Ravenstein meldt zich bovenin

Bron: Kliknieuws

RAVENSTEIN - In de vijfde klasse I werden vandaag slechts twee wedstrijden gespeeld. Ravenstein nestelde zich tussen de koplopers Herpinia en Vorstenbossche Boys in. Mosa'14 blijft het ook goed doen na de ruime overwinning op VCO.

Ravenstein ging op bezoek bij Ruwaard. Trainer Gerrit Smits van Ravenstein was al lang blij dat er kon worden gevoetbald. Zijn ploeg speelde in de eerste twintig minuten de bal goed rond op zoek naar een gaatje in de verdediging van de Ossenaren. Bij Ruwaard is Thomas Nelissen teruggekeerd en hij mocht meteen meedoen in de wedstrijd tegen Ravenstein. Het vinden van de ruimte en creëeren van kansjes lukte Ravenstein tussen de twintigste en 32e minuut waarin Ravenstein liefst 3 maal toe sloeg via Luuk Rosmalen (0-1 en 0-3) en Lars van Kan (0-2). Na rust bleef Ravenstein de bovenliggende partij het had kansen op een grote uitslag maar wist nog maar twee keer te scoren. In de 75e minuut werd het 0-4 via Luuk Rosmalen enkele minuten later zorgde Jochem Bruinsma voor de eindstand, 0-5. Trainer Smits was vooral blij dat er kon worden gevoetbald en zijn ploeg heel is gebleven en had bovendien lof voor Ruwaard dat volgens hem positief en sportief speelde.

Mosa'14 wint eenvoudig bij VCO
De wedstrijd werd begonnen met een respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Antoon Hendriks, duizendpoot en penningmeester van VCO.

Mosa'14 opende al na 8 minuten de score via Remco van Zonsbeek, 0-1. Rens vd Heuvel tikte na 37 minuten de 0-2 binnen. Dit was tevens de ruststand. 7 minuten na rust kopte Chris van Breda de 0-3 binnen uit een corner. Ferry van de Heuvel maakte met ``een bewuste`` lob de 0-4 in de 65e minuut en Nicky Hoeks zorgde 5 minuten later voor de 0-5 eindstand.

VCO is op zoek naar een trainer voor het komende seizoen
De huidige trainer heeft geen trainerslicentie kunnen behalen en voor de jonge en gretige ploeg zoekt men dan ook een nieuwe trainer. In het team van VCO spelen ook een aantal ervaren spelers maar het merendeel is vorig jaar over gekomen vanuit de A1.

Geschreven door: Leon Voskamp

HERPEN | Herpinia kan het kampioenschap in de vijfde klasse I nu echt bijna niet meer ontgaan. Tegen SCV'58 werd met 1-0 gewonnen, zodat het gat met Vorstenbossche Boys, dat won bij Maaskantse Boys, acht punten blijft.

Herpinia had aan een goal van Mustafa Seddiqi halverwege eerste helft voldoende om drie punten te pakken. Volgens trainer Niek Nelissen een terechte overwinning in een matige wedstrijd. "De eerste helft vergaten we onszelf te belonen en hadden we met 3-0 voor moeten staan. Uiteindelijk krijgt SCV'58 vlak voor tijd nog een enorme kans op de 1-1, maar die missen ze. Al met al was het één van onze moeilijkste wedstrijden van dit seizoen." SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "Het was van twee kanten meer spannend dan goed. Herpen kon ook niet veel bewerkstelligen. Wij hebben een honderd procent kans om zeep geholpen. Na afgelopen zaterdag hebben we ons in ieder geval tweehonderd procent hersteld. Met een beetje meer geluk hadden we denk ik een punt kunnen pakken."

Vorstenbossche Boys wint ruim
Vorstenbossche Boys had vanmiddag weinig moeite met Maaskantse Boys: 0-4. Via een kopbal van Wesley Dekkers stond het met rust 0-1. In het tweede bedrijf werd het 0-2 en 0-3 door Marvin van Heeswijk en 0-4 door Thijs van der Zande. Trainer Ruud Fleskens heeft nog een klein beetje hoop op de titel. "Geloof blijven we altijd houden. Bij hun kan de druk wat toenemen. Al zal het een moeilijk verhaal worden voor ons."

OKSV klopt GVV'57
Met een enorme lijst aan blessures trad OKSV vandaag met een mix van eerste en tweede elftal en jeugdspelers aan tegen GVV'57. Met de 3-0 trainer was trainer Niels Voet dan uiteraard tevreden. "Dit weekend hebben we zes punten gepakt, dat is netjes. Helaas is het door de vele blessures wat wisselvallig bij ons, dat zie je ook aan de resultaten. Voor aanvang van het seizoen wilden we bij de eerste vijf eindigen, maar dat hebben we bijgesteld. Nu willen we het seizoen gewoon zo goed mogelijk afsluiten." De toeschouwers in Overlangel zagen OKSV na twaalf minuten op 1-0 komen. Tim Reijs bediende Dirk van de Berg, die vervolgens geen fout maakte. Vier minuten na rust was het 2-0 door opnieuw Van de Berg, die dit keer profiteerde van slecht uitverdedigen. Een kwartier voor tijd bediende Perr Hidding ploeggenoot Niek Selten die voor de 3-0 tekende.

MOSA'14 wint door penalty
MOSA'14 verloor afgelopen zaterdag ruim van Vorstenbossche Boys, maar was vandaag te sterk voor Achilles Reek. Aanvaller Rens van den Heuvel maakte vanaf elf meter de enige goal van de wedstrijd. MOSA'14 had in de eerste helft het beste van het spel en was dankzij het 'windvoordeel' regelmatig in de aanval. In de tweede helft kregen de gasten meerdere grote kansen. Die werden gemist, waardoor de Oijenaren drie punten in de wacht sleepten. MOSA'14-trainer Bas Boere, die met een geblesseerde knie langs de kant toekeek: "We hebben ons keurig hersteld van de nederlaag afgelopen zaterdag. Ons doel is om tot de laatste speeldag mee te doen om een plek in de nacompetitie." Marco Benneheij, trainer van Achilles Reek noemde de nederlaag superzuur. "We krijgen een penalty tegen die 99 van de 100 keer niet wordt gegeven. De scheidsrechter heeft zich hier zelfs voor verontschuldigd. Wij misten in de tweede helft kansen, anders hadden we hier gewoon gewonnen. MOSA'14 was de gelukkige winnaar, maar als wij hier wonnen, hadden ze helemaal niks te zeggen gehad."

Primeur voor SBV
SBV won vandaag voor de tweede keer op rij. In de gemeentelijke derby met sv Ruwaard werd er met 4-0 gewonnen. De eerste goal van het duel, dat een aantal opstootjes kende, werd gemaakt door Berry Knipping. Zijn corner vloog er door de wind rechtstreeks in. Zijn broer Jaimy verdubbelde de stand vanaf elf meter, toen Jordi van Orsouw in het zestienmetergebied werd gehaakt door Leon van der Putten. In de tweede helft breidden Rob Hoefnagel en Jordi van Orsouw (penalty) de stand uit naar 4-0. "We zijn eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen gekomen", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. Overigens is SBV bezig met een aantal versterkingen. "Onze selectie is krap en er moeten een aantal jongens met kwaliteiten bijkomen. Er wordt binnen de club hard aan gewerkt." Ruwaard is ook bezig met een zoektocht naar versterkingen. Trainer William Gorissen zag vandaag zijn spelers hard werken, maar wel onderuit gaan. "Bij een 2-0 stand raken we de lat. Die pech heb je dan als hekkensluiter. Als de goal was gevallen, kun je een andere wedstrijd krijgen."

Wedstrijdverslag OKSV 1 - GVV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB: B. van de Berg RCV: N. Selten © LCV J. van Poppelen LB: J. van de Loop VM: P Hidding VM: T Reijs AM: J. van Griensven. LA: m van de Akker Spits: K. van de Akker : RA: D. van de Berg
Wissels: D. Konings , B. Vos, R(onald) Reijs, M. Reijs

Opmerkingen vooraf.
  • De tweede wedstrijd dit paasweekend, bij de blessureploeg is Sjoerd inmiddels aangehaakt, terwijl Bart weer zijn eerste wedstrijd op de bank zit.
  • Sjack Ermers is van huis gestuurd door vrouwlief Hannie, die deze handtastelijk man graag een middagje kwijt is na een extra lang weekend.
  • Voorzitter Pieter verschijnt vandaag op tijd(en FRIS!!) op het hoofdveld.
  • Nog steeds geen babynieuws van trainer Voet, tevens kwam Sjack erachter dat TC Voet het begrip "samen zwanger" wel heel letterlijk neemt. Ik ben benieuwd of dat buikje van Voet er na de geboorte van hun zoon nog af zal gaan.

De Wedstrijd.
In de beginfase maakt OKSV meteen kennis met de harde wind op deze paasmaandag, het is slordig achterin met uitverdedigen en een middenvelder van GVV schiet in de 2e minuut een bal direct op goal van circa 25 meter. Frank gaat er onder de bal door gelukkig heeft hij goed gezien dat de bal op de onderkant van de lat zal belanden.

OKSV herstelt zich goed van het wat slappe/ onzekere begin en pakt al snel de overhand in de wedstrijd. De eerste echt kans voor OKSV ontstaat in de 13e minuut. Tim steekt met een prima bal Dirk de diepte in(gelukkig loopt de scheids mee en is het voor de te fanatieke vlagger van GVV vandaag een keer geen vlaggetjesdag) Dirk gaat prima door en scoort voor de tweede wedstrijd zeer koelbloedig de openingstreffer 1-0!

Kevin komt in botsing met een speler van GVV en moet het veld verlaten. Hij neemt pasen wel heel letterlijk en mag de rest van de dag met een paasei op zijn hoofd rond lopen.

OKSV blijft de betere ploeg voor de rust en word een aantal keren gevaarlijk, helaas ontbreekt in deze periode de scherpte om de 2-0 te maken.

Net voor de rust wat GVV nog een keer gevaarlijk na een tekorte terug kopbal van Niek, gelukkig houd OKSV stand en gaat het met een terechte voorsprong rusten.

GVV schiet in de tweede helft wederom de startblokken uit, gelukkig is Frank vandaag bij de les en hij tikt met een prima redding de bal corner.

In de 50e minuut komt OKSV op 2-0, de keeper van GVV is ver uit de goal wanneer Dirk de bal voor zijn voeten krijgt, ook nu aarzelt hij niet en passeert met een mooie lob/schot de keeper.

In de 65e minuut breekt Marc door net over de middenlijn, GVV is genoodzaakt een overtreding te maken en de ook vandaag prima leidende scheids bestraft dit met een gele kaart.

Het is Niek die in de 74e minuut de wedstrijd beslist door een afvallende bal laag in de hoek te schieten, wederom een prima goal.

OKSV speelt de wedstrijd rustig uit, helaas vergeet Tim heel even dat hij op scherp staat en pakt hij nog een onnodige gele kaart waardoor die er zondag tegen Velp niet bij zal zijn.

Al met al een goed paasweekend voor de mannen van coach Voet ondanks de vele blessures toch 6 punten !

Inmiddels heeft ons het nieuws bereikt dat TC Voet en zijn vriendin Denise trotse ouders zijn geworden van een zoon. Van Harte Gefeliciteerd!