• 1-0 Lucas Brouwer (Ravenstein 1)
  • 2-0 Luuk Roosmalen (Ravenstein 1)
  • 3-0 Rob Verhoeven (Ravenstein 1)
  • 4-0 Jochem Bruinsma (Ravenstein 1)

De Competitieontmoeting Ravenstein 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze confrontatie stond onder leiding van fluitist T. Schelsema. De krachtmeting werd gespeeld op het Sportpark Den Ong.

De wedstrijd Ravenstein 1-OKSV 1 eindigde in: 4-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen GVV'57 1 op 21 februari 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5I: Ravenstein wint derby van OKSV

Bron: Kliknieuws

RAVENSTEIN - In de vijfde klasse I werden vandaag slechts twee wedstrijden gespeeld. Ravenstein wist aan te haken na winst op OKSV richting de top en Ulysses en GVV'57 deelden de punten in de middenmoot.

Ravenstein ontving OKSV in een rechstreekse derby. Vooral voor de bezoekers was het belangrijk niet te verliezen. Maar wellicht dat de verplaatste optocht (door de windvlagen werd de carnavalsoptocht niet afgelopen week, maar gisteren gehouden in Overlangel) de voorbereiding van OKSV verstoorde. In ieder geval was de ploeg van trainer Niels Voet niet goed wakker in de beginfase, binnen 25 minuten nam de de thuisploeg een 3-0 voorsprong door doelpunten van Lucas Brouwer, Luuk Roosmalen en Rob Verhoeven. OKSV wist pas na een half uur mee te doen en nam toen wel het initatief over. Echter kreeg het slechts 1 echte kans op een doelpunt in de tweede helft. Jeugdspeler Jochem Bruinsma wist nog de 4-0 te maken en hiermee de eindstand te bepalen.

Gerrit Smits kiest voor de jeugd
Ravenstein speelde met 10 spelers onder de 21 jaar. Trainer Gerrit Smits staat erom bekend graag met jeugd te werken, na dit seizoen gaat hij zijn passie daarin weer voortzetten door trainer/coach te worden van HVCH A1. Smits hoopt dat de aangekondigde samenwerking van Ravenstein met SDDL goed zal verlopen en verwacht veel van de Ravensteinse jeugd en geroutineerde spelers van SDDL. ''Dat kan een mooie mix worden.''

Ulysses en GVV'57 delen punt
Op een goed bespeelbaar veld speelden Ulysses en GVV'57 in een wedstrijd in de middenmoot. Ulysses nam na een kwartier de voorsprong via een vrije trap van Willem Brouwer. Het spel ging vervolgens op en neer. GVV'57 komt na 30 minuten op gelijke hoogte door een ongelukkig eigen doelpunt uit een corner. In de tweede helft waren er ook kansen over en weer. De ploeg uit Grave komt in de 65e minuut op voorsprong, 1-2. Vijf minuten later weet Aaron van Bakel weer de stand op gelijke hoogte te brengen, 2-2. Dit was ook de eindstand. Volgens trainer Sander Janssen van Ulysses is de puntendeling een terechte uitslag. ''Er was kans op meer, maar er was ook kans dat we met lege handen achterbleven, dan moet je uiteindelijk genoegen nemen met een punt.''