• Marc vd Akker (OKSV 1)
  • Dirk vd Berg (OKSV 1)
  • Kervin vd Akker (OKSV 1)
  • Niek Selten (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een thuisontmoeting afgewerkt tegen VCO 1. De strijd werd gespeeld om 17:00 uur en was onder leiding van scheidsrechter J.C. van Uden. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-VCO 1 eindigde in: 4-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen GVV'57 1 op 28 maart 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Herpinia heeft moeite met Maaskantse Boys, Achilles Reek klopt SCV'58

Bron: Kliknieuws.nl

Herpinia won van Maaskantse Boys, maar eenvoudig ging het niet. Runner-up Vorstenbossche Boys maakte ook geen fout en klopte MOSA'14 met 4-0.

Herpinia had het knap lastig tegen Maaskantse Boys. De ploeg uit Maren-Kessel kent een sterk 2016 en kwam op bezoek bij de koploper op een 0-1 voorsprong door Bart Wetzer. Willem van Ras trok net voor rust de stand gelijk. Op dat moment hadden beide ploegen al een rode kaart gehad. Wellicht had Herpinia er nog één moeten hebben, omdat volgens Maaskantse Boys de doorgebroken Jochem Donkers werd gevloerd door de Herpense doelman. In de tweede helft kwam Herpinia, waar trainer Niek Nelissen nog op skivakantie in Italië is, via Luc van Zuijlen en Mustafa Seddiqi op 3-1. De gasten maakten het nog even spannend bij de 3-2, maar dichterbij kwamen ze niet meer.

MOSA'14 komt tekort in Vorstenbosch
Vorstenbossche Boys heeft verdiend drie punten gepakt tegen MOSA'14. Het eerste half uur ging het nog gelijk op, maar daarna was het de thuisploeg met het betere van het spel. Met een ruststand van 2-0 hoopten de bezoekers nog op een terugkeer, maar toen er achterin werd omgeschakeld naar 1 tegen 1 profiteerden de gastheren: 4-0.

Achilles Reek wint ruim van SCV'58
SCV'58 ging toch wel verrassend met 4-1 onderuit tegen Achilles Reek. Na tien minuten kwam het wel op voorsprong door spits Pascal van Thiel. Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en drukte het 80 minuten lang de Velpenaren achteruit. Na twintig minuten kwam Achilles Reek terug in de wedstrijd en na na de rust nam het afstand. Eerst via een goal van Bas Linders en na een uur door Rob van der Wijst (penalty). Vlak voor tijd maakte Linders de 4-1. SCV'58-trainer Jeroen Denissen was teleurgesteld na afloop. "We hebben het op alle fronten laten afweten en terecht verloren van een gretigere spelend Achilles Reek. Nu de wonden likken en op naar komende maandag.

SBV te sterk voor GVV'57
SBV nam vandaag sportieve revanche voor de 0-7 nederlaag tegen Vorstenbossche Boys afgelopen zondag. In Grave ging het met 0-1 rusten dankzij een goal van Don Martens. In het tweede bedrijf kreeg GVV'57 twee goals van Jordy van Outvorst om de oren. Tussendoor had de thuisploeg nog 1-2 gemaakt. Het slotakkoord was voor SBV Haren. Het was Tim van der Venne die koelbloedig de 1-4 maakte.

Eenvoudige overwinning OKSV
OKSV kende geen moeite met OKSV: 4-0. In de negende minuut bereikte Perr Hidding ploeggenoot Dirk van de Berg en die werkte binnen: 1-0. De stand werd in de 39ste minuut verdubbeld dankzij een benutte penalty van Kevin van de Akker. Op slag van rust maakte Marc van de Akker op aangeven van Hidding de 3-0. In de tweede helft prikte de ploeg van trainer Niels Voet er nog één binnen. Uit een corner van Jesper van Griensven bepaalde Niek Selten in de 57ste minuut de eindstand op 4-0.

Wedstrijdverslag OKSV 1 - VCO 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB:J van Poppelen RCV: N. Selten © LCV J. van de Loop LB: S. van Griensven VM: P Hidding VM: T Reijs AM: J. van Griensven. LA: B. van de Berg Spits: M. van de Akker : RA: D. van de Berg
Wissels: K. van de Akker, R(onald).Reijs, M. Reijs, D, Konings

Opmerkingen vooraf.
  • OKSV wacht een druk paasweekend, het aantal blessures is nog steeds niet geslonken, en met een aantal jeugdspelers er bij zal er toch gestreden moeten worden om de punten.
  • Sjack Ermers heeft aangegeven heel het weekend present te zijn, Immers kan hij met deze paasdagen geen vrouwtjes konijnen vinden die hij eventueel lastig zou kunnen vallen.
  • Voorzitter P. van Poppelen had deze middag nog een grote reinigingsbeurt staan na afgelopen zondag en was zodoende wat te laat aanwezig.
  • TC Voet is deze dagen nog zenuwachtiger als anders, zijn vriendin is immers hoogzwanger en zelfs bij Voet zijn de zenuwen vort toegeslagen (hij kijkt ongeveer elke 1,5 minuut op zijn telefoon)

De Wedstrijd.
In het beging van de wedstrijd geeft laagvlieger het Oventje goed weerstand, er word druk gezet op de achterhoede van OKSV en OKSV komt op deze manier moeilijk aan voetballen toe in de beginfase. Toch weet OKSV zich na 10 minuten goed onder de druk uit te voetballen, Perr geeft een prima steekbal op Dirk die (KOELBLOEDDIG!!!??) afrond. 1-0

Het verzet van VCO lijkt al gebroken en OKSV kan lekker door voetballen en krijgt een aantal kansen. VCO word een keer gevaarlijk Keeper Frank pakt de bal in zijn handen maar besluit dan met de bal even naar het toilet te gaan en een sigaretje te roken en een bakje koffie te drinken, dit duurt de prima leidende scheids wat te lang en hij is genoodzaakt een indirecte vrije trap in de 16 toe te kennen gelukkig gaat deze bal ver over.

In de 35e minuut raakt Sjoerd op het oog behoorlijk geblesseerd aan zijn enkel als hij zich verstapt, Bram verhuist naar de verdediging en Kevin komt voorin het team versterken. OKSV zet nog even aan voor de rust en in de 39e minuut benut Kevin een penalty na een handsbal.

Ook Marc pikt zijn goaltje voor de rust nog mee en zo gaat OKSV rusten met een prima 3-0 stand.

De tweede helft is eenrichtingsverkeer met weinig kansen, OKSV controleert en lijkt de 3-0 wel prima te vinden. Job is het dichtst bij een doelpunt maar zijn vrijetrap spat uiteen op de lat .

In de 57e minuut valt de 4-0 als nog, Jesper vind Niek uit een corner en Niek kopt op zijn beurt prima binnen. Opmerkelijk feit is dat Niek tot op de dag van vandaag nog geen rondje heeft gegeven bij zijn eerste doelpunt als aanvoerder.