• 3-0 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 3-1 Ivo van Aalst (Herpinia 1)
  • 4-1 Marc vd Akker (OKSV 1)
  • 4-2 Ivo van Aalst (Herpinia 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark 't Veldje voor de wedstrijd OKSV 1 - Herpinia 1 onder leiding van arbiter H.A.M. de Haas.

De wedstrijd OKSV 1-Herpinia 1 eindigde in: 4-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Vorstenbossche Boys 1 op 13 december 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Herpinia verliest burentwist, Vorstenbosch profiteert

Bron: KlikSport.nl

Geschreven door: Henk Vissers

HERPEN – Herpinia heeft bij OKSV de eerste seizoensnederlaag geleden, het verloor met 4-2. Vorstenbossche Boys wist hiervan te profiteren door met 9-0 van GVV'57 te winnen. VCO en Ruwaard pakten in het onderlinge duel beiden hun eerste punt, 3-3.

OKSV verrast buurman Herpinia
Herpinia was vandaag minder scherp en miste de juiste beleving in de ogen van trainer Niek Nelissen. Nelissen was vol lof over het OKSV van scheidend trainer Niels Voet. OKSV knokte voor iedere grasspriet en wist liefst vier maal doel te treffen deze middag. Doelpuntenmakers van OKSV: Rick Reijs (2x), Perr Hidding en Marc van de Akker. Voor Herpinia was Ivo van Alst de doelpuntenmaker: 4-2.

Vorstenbossche Boys vernedert GVV'57
Waar GVV'57 eerder dit seizoen Herpinia knap op een 0-1 wist te houden was het vandaag anders met de ploeg uit Grave. Vorstenbossche Boys had het betere van het spel en opende dan ook verdient in de 23e minuut de score: 1-0. Bij rust namen de spelers van trainer Ruud Fleskens zelfs een 4-0 voorsprong. Hierna was de wedstrijd ook beslist want Vorstenbossche Boys liep alleen maar verder uit naar een uiteindelijke zege van 9-0. Doelpuntenmakers: Noud Donkers (4x), Marvin van Heeswijk (2x), Thijs van der Sanden (2x) en Gilbert Langenhuijzen.

Mosa'14 wint van SBV
Mosa kwam via Bart van Grinsven op voorsprong voor rust, 1-0. SBV maakte gelijk via Aron Hoefnagels (1-1) maar na een uur spelen besliste Rens van de Heuvel de wedstrijd met een schot vanaf 16 meter, 2-1.

SCV'58 pakt overwinning in Ravenstein
In een duel dat in de ogen van trainer Jeroen Denissen van SCV ``vooral werd bepaalt door de scheidsrechter`` wist SCV de winst te grijpen in een ``donker Ravenstein.`` De eerste helft was in de beginfase goed van de kant van SCV en de ploeg van Denissen ging dan ook via een doelpunt van Sam Stobbelaar met 0-1 de rust in. In de tweede helft ontving de keeper van Ravenstein de rode kaart na het maken van hands buiten het strafschopgebied. Uit de vrije trap volgde direct de 0-2 via Teun Jacobs. Hierna mocht Ravenstein aftrappen en direct hierop volgde een strafschop (1-2) voor Ravenstein die in de ogen van trainer Denissen ``onterecht werd gegeven.`` SCV bleef ondanks de tegenvaller rustig en speelde het duel uit en behaalde dus en belangrijke overwinning.

Maaskantse Boys en Ulysses delen de punten.
In een sportieve wedstrijd hebben Maaskantse Boys en Ulysses de punten gedeeld, het veld was niet geweldig maar de wedstrijd was wel spannend qua score verloop. Ulysses wist via Bas van Oudheusden in de derde minuut al op voorsprong te komen, 0-1. Ulysses bleef aanvallen en had pech in de afwerking. Maaskantse Boys kreeg hierna ook kansen die wel werden benut via Iwan Bouwens en Jochem Donkers: 2-1. Uiteindelijk maakte Ulysses nog wel gelijk via Aron van Bakel, 2-2. Trainer Sander Janssen was het niet eens met de lezing van Maaskantse Boys dat een gelijkspel verdiend was, volgens Janssen verdienden de Megenaren meer maar wisten ze zich zelf niet te belonen door het missen van de vele kansen.

VCO en Ruwaard eindelijk van de nul af
In een spannende wedstrijd hebben VCO en Ruwaarde de punten gedeeld. VCO was niet de mindere in de wedstrijd en creëerde genoeg kansen. Ruwaard nam desondanks in de 37eminuut een 0-1 voorsprong, dat was ook de ruststand. In de tweede helft bleef VCO strijden voor meer, echter was het opnieuw Ruwaard dat scoorde in de 54e minuut, 0-2. VCO richtte zich op en wist via Seb Schrader de 1-2 te maken in de 57e minuut. Gijs Verbruggen bracht VCO in de 74e minuut langszij via een intikker binnen de 5 meter, 2-2. Ruwaard nam brutaal weer een voorsprong 2-3. Hierna kreeg een VCO speler ook nog een rode kaart maar VCO bleef doorgaan en wist via Remco Kersten alsnog een punt te pakken: 3-3. In de blessuretijd kreeg VCO nog een kans op 4-3 maar deze wilde er niet in voor de ploeg van trainer Ties Zwaans. Gezien het spelbeeld en gezien het feit dat zijn jeugdige ploeg telkens terug wist te komen in de wedstrijd was een overwinning wellicht verdiend volgens Zwaans. Het punt werd echter wel uitbundig gevierd.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Vandaag staat de derby tegen koploper Herpinia op het programma, de mannen van Voet zullen alles op alles moeten zetten om een goed resultaat te halen.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB:J van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B Vos©LB: S. van Griensven VM:J van de Wielen VM: E van Summeren AM: P Hidding. AM: R Reijs Spits: M van de Akker Spits: P Sweep
wissels: T. Reijs, D. Konings D. van de Berg

Opmerkingen vooraf.
  • Voorzitter van Poppelen was net op tijd terug van zijn schorsing om vandaag de wedstrijd tegen Herpinia van dichtbij mee te maken. Tevens was van Poppelen na een avondje sinterklaas(vrijdag) net op tijd hersteld van zijn meer dan behoorlijke kater, en stond hij vandaag weer fris en fruitig op t'veldje.
  • Sjoerd is door de medische staf fit verklaard en start in de basis.
  • Sjack Ermers is afwezig i.v.m. een potje vrouwenvoetbal in Nijmegen.
  • TC Voet heeft voor volgend jaar inmiddels een nieuwe club gevonden, hij krijgt Vianen Vooruit onder zijn hoede. Welke secundaire arbeidsvoorwaarden m.b.t. dieren – activiteiten hij in zijn contract op heeft laten nemen is niet bekend.

De Wedstrijd.
Om iets over half drie floot de scheidsrechter voor de eerste maal, in deze derby met ontzettend veel toeschouwers waarbij allebei de teams voor de overwinning zullen gaan. De beginfase is wat onrustig en er word door beide teams weinig gecreëerd. In de 10e minuut is daar de eerste kleine kans voor OKSV, een corner van Rick word door Perr over gekopt.

In de 15e minuut is Herpen daar met hun eerste kans, een vrije trap vanaf 20 meter word door Frank gestopt, de rebound is voor OKSV en er kan goed uitverdedigd worden.

De wedstrijd begint inmiddels aardig op gang te komen, er worden van twee kanten redelijk wat overtredingen gemaakt en het spel ligt hierdoor wel vaak stil.

Sweep lijkt tegen zijn oude club dicht bij de 1-0 te zijn, helaas word hij afgevlagd wegens buitenspel, Herpinia komt in deze fase niet verder als een paar vrije trappen die matig worden ingeschoten.

In de 38e minuut krijgt OKSV een vrije trap op 25 meter van het vijandelijke doel, Rick schaart zich achter de bal en via een stuit en de paal verdwijnt de bal in het doel 1-0!

In de fase tot aan de rust word Herpen wat dreigender al blijven de echte kansen uit en weet OKSV de voorsprong mee de rust in te nemen, Sweep heeft ondertussen als eerste speler de gele kaart gezien.

OKSV komt scherp uit de rust en je merkt aan iedereen dat de drie punten vandaag in Overlangel moeten blijven!

In de 49e minuut verovert OKSV de bal op het middenveld, Erwin stuurt met een goede pass Marc diep die met een voetbeweging Perr vrij zet voor de keeper, Perr omspeelt de keeper van Herpen en maakt koel de 2-0!

Vrijwel meteen vanaf de aftrap verovert OKSV opnieuw de bal, Paul stuurt Rick weg over links, deze twijfelt op zijn beurt geen moment en schiet tegendraads prachtig de 3-0 binnen!

Wat een lekker begin net na rust, de wedstrijd lijkt binnen vijf minuten beslist!

Herpen probeert hier na van alles om terug in de wedstrijd te komen, echter staat de verdediging van OKSV als een huis. Joris moet een overtreding begaan wat hem ook meteen een gele kaart oplevert.

In de 58e minuut is Herpen dicht bij een doelpunt, gelukkig denkt de spits van Herpen dat hij een volleerd tennisser(aka Roger Federer) is en Stift hij de bal tegen Frank aan in plaats van over hem heen.

OKSV loert op de counter in deze fase en weet het gevaar te voorkomen.

In de 68e minuut is het echter Herpinia wat toch op 3-1 komt, Niek geeft zijn directe tegenstander wat te veel ruimte die uit de draai fraai de 3-1 maakt.

Lang kan Herpen niet genieten van dit doelpunt want vanaf de aftrap is het OKSV wat direct de goal van Herpen zoekt, Marc krijgt randje 16 een afgeslagen bal voor zijn voeten, twijfelt geen moment en schiet laag/ hard in de hoek fraai raak .

OKSV kan de wedstrijd rustig uit spelen, Tim Damian en Dirk komen nog in de ploeg voor Erwin, Marc en Paul.

In de allerlaatste seconde scoort Herpen nog de 4-2(buitenspel!?) maar dit mag niet meer baten en de rood zwarte worden met een nederlaag terug naar Herpen gestuurd.

De vele toeschouwers hebben vandaag een echte derby gezien, met strijd passie en mooie doelpunten. OKSV wint verdiend en brengt Herpen de eerste nederlaag toe.

Speciaal compliment aan alle Langelse supporters die 90 minuten achter de ploeg zijn blijven staan en voor een geweldige sfeer rond het voetbalveld hebben gezorgd.

Geschreven door: Paul Verstegen

OVERLANGEL - OKSV heeft zondag 6 december onder het toeziend oog van het toegestroomde publiek op het eigen sportpark een einde gemaakt aan de winstreeks van Herpinia. De club uit Herpen, gedoodverfde titelkandidaat in de vijfde klasse I, wist de eerste tien wedstrijden van het seizoen af te sluiten zonder punten te morsen en pakte vorige week nog de periodetitel. In een echte derby met strijd, passie en mooie doelpunten wint de ploeg uit Overlangel verdiend van de koploper.

De wedstrijd start onrustig na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Beide teams weten weinig kansen te creëren. Pas in de tiende minuut verschijnt OKSV voor het eerst voor het doel, wanneer Perr Hidding over kopt uit een corner van Rick Reijs. Vijf minuten later stopt Frank Vos een vrije trap van Herpinia.

In de 38e minuut is het wel raak voor OKSV. Reijs legt met een vrije trap aan van 25 meter. Via een stuit en de paal verdwijnt de bal in het doel. Herpinia dringt tot de rust wat meer aan, maar de thuisploeg gaat met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Vijf minuten
De mannen van trainer Niels Voet komen scherp uit de kleedkamer en in de tweede helft dendert de Overlangelse trein door. De ploeg heeft nog geen vijf minuten nodig om de score uit te breiden. Hidding omspeelt Herpinia-goalie Johan van Griensven na een mooie pass van Marc van de Akker. Vrij snel na de aftrap verovert OKSV opnieuw de bal. Paul Sweep stuurt Reijs weg over links. Deze twijfelt geen moment en schiet tegendraads de 3-0 tegen de touwen.
Herpinia probeert van alles om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukt in de 68e minuut. Ivo van Aalst krijgt van zijn directe tegenstander veel ruimte en zet vanuit de draai de 3-1 op het scorebord.

Lang kan Herpen niet genieten van dit doelpunt, want vanaf de aftrap is het OKSV dat direct de goal van de tegenstander zoekt. Van de Akker krijgt op de rand van het strafschopgebied een afgeslagen bal voor zijn voeten. De aanvaller twijfelt geen moment en schiet in de hoek fraai raak. Daarna speelt de thuisploeg de wedstrijd rustig uit. In de allerlaatste seconde doet Van Aalst nog wat terug door zijn tweede van de middag te maken. Daarmee bepaalt hij de eindstand op 4-2.