Uitslag: 1-1

27 september 2015

• 1-0 Bram vd Berg (OKSV 1)
  • 1-1 Lucas Brouwer (Ravenstein 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de krachtmeting OKSV 1 - Ravenstein 1. Fluitist E. van Tol had deze wedstrijd geleid.

De wedstrijd OKSV 1-Ravenstein 1 eindigde in: 1-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen GVV'57 1 op 04 oktober 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5I: Herpinia wint ruim, duel in Reek gestaakt

Bron: KlikSport.nl

HERPEN - Herpinia haalde vandaag op eigen veld uit tegen runner-up SCV'58. De uitslag van 6-0 was wel geflatteerd, omdat de Velpenaren sterk aan de wedstrijd begonnen en ook in de tweede helft diverse kansen misten. Herpinia-doelman Johan van Griensven keepte uitstekend.

SCV'58 kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans. Myron van Dijk dacht te gaan scoren, maar Van Griensven sloeg het schot uit zijn goal. Ivo van Aalst was het die in de vierde minuut de eerste poging voor Herpinia waagde, maar hij schoot over. Na twintig minuten kwam de ploeg van trainer Niek Nelissen op voorsprong. Niels van der Linden rondde een aanval af met een lage schuiver: 1-0. Vijf minuten later was het al 2-0 door een schot van Van Aalst. Van Griensven voorkwam dat beide elftallen met 2-1 gingen rusten door schoten van Van Dijk en Pascal van Thiel te keren. Ook in de tweede helft kansen over en weer, waarbij alleen de Herpenaren scoorden. In de 52ste minuut zorgde Mustafa Seddiqi voor de 3-0 op aangeven van Rick Staassen. Zes minuten later was het opnieuw raak door een kopbal van Luc van Zuijlen uit een corner van van der Linden. SCV'58 bleef de aanval zoeken, maar een eretreffer was de ploeg van trainer Jeroen Denissen niet gegund. Het slotakkoord was voor Herpinia. Jelco Danen tekende in de 68ste minuut voor de 5-0, Rowdy Megens vlak voor tijd voor de 6-0. "Een beetje geflatteerde ruime nederlaag", aldus Denissen na afloop. "Ze waren uiteindelijk voetballend beter. Wij zijn blijven voetballen en hebben zeker vier tot vijf open kansen gecreëerd. Herpinia was in de omschakeling erg goed. Ze gaan weinig punten laten liggen dit seizoen."

Zevenklapper SBV
Het arme Ruwaard staat ook nog vier wedstrijden op nul punten. Tegen SBV kwam het voor rust wel op een 1-0 voorsprong, maar nog voor het rustsignaal was het alweer 1-2. De mannen van trainer Eric van Vugt liepen vervolgens in het tweede bedrijf uit naar 1-7. Don Martens en Jos van Hees scoorden er twee, Jordy van Outvorst, Jordi van Orsouw en Aron Hoefnagels één. Door de ruime overwinning draaien de Harenaren mee in de subtop.

Achilles Reek - MOSA'14 gestaakt
De wedstrijd tussen Achilles Reek en MOSA'14 is een kwartier voor tijd gestaakt. De scheidsrechter raakte geblesseerd en kon de wedstrijd niet afmaken. De stand was op dat moment 0-2 voor de Oijenaren. De goals na rust werden gemaakt door Rens van den Heuvel en Remco van Zonsbeek.

GVV'57 wint ruim
GVV'57 begon niet goed aan de wedstrijd tegen Ulysses. De Megenaren namen in Grave al vroeg de leiding. Na een minuut of 25 was daar het antwoord van Frank Albers: 1-1. Nog voor rust maakte Albers zijn tweede van de middag. Dat het de dag van Albers was, bewees hij ook in de tweede helft, toen hij zijn derde van de middag maakte. Menno Uyen zorgde voor de definitieve beslissing: 4-1.

Gelijkspel in Overlangel
De derby tussen OKSV en Ravenstein is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Bram van de Berg opende de score namens de gasten, maar de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd.

Vorstenbossche Boys ongeslagen
Vorstenbossche Boys is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van trainer Ruud Fleskens de volle negen punten. Tegen Maaskantse Boys werd er zondag met 4-1 gewonnen. Thijs van der Sanden, Wesley Dekkers (twee) en Koen van der Pas zorgden voor de doelpuntenproductie.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de overwinning van vorige week staat deze week de beladen derby tegen buurman Ravenstein op het programma.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB J van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos © LB: J van de Loop VM: T. Reijs VM: j van de Wielen AM: P Hidding LA: R. Reijs CA: M van de Akker RA:D. B van de Berg Wissels: E van Summeren, R. van Dinther P. Sweep en W Donkers.

Opmerkingen vooraf.
  • Vlagger Willy was weer paraat.
  • Voor de wedstrijd werd er een foto gemaakt van de selectie in de nieuwe tenues, Firma Konings bedankt!
  • D van Vugt kwam wat uitgeput aan bij het eerste, nadat hij tien minuten deze morgen met het derde had meegevoetbald. Samen met Tonny van Haren kwam hij in het veld en deze legendarisch wissel van coach P Kersten word in de wandelgangen al de Laurel en Hardy wissel genoemd.
  • Opa Sjack was wat humeurig deze dag na de toch wat kansloze nederlaag van de vrouwen van NEC tegen PSV op zaterdag.
  • Trainer Voet had een drukke week achter de rug. Afgelopen week heeft hij namelijk de protestmars tegen de dolfijnen in het dolfinarium geleid. Voet’s reactie luidde als volgt: "Het is belachelijk dat de dolfijnen zoveel sardientjes gevoerd krijgen, het is zielig voor de vissen en deze worden inmiddels zelfs al met uitsterven bedreigd. Inmiddels zijn er genoeg vis-vervangers op de markt om de dolfijnen te voeren en de sardientjes hier door ook nog een goed leven te geven, het is kort gezegd belachelijk dat het dolfinarium hier nog niet in mee wil" .
De Wedstrijd.
OKSV begint fel aan de wedstrijd en zet de gasten vol onder druk de eerste minuten. In de 2e minuut is het Marc die na een goede actie Perr bereikt en deze bediend op zijn beurt Bram van een niet te missen kans en zo is het al na 2 minuten 1-0 voor OKSV. Wat een lekker begin!
Ravenstein heeft moeite om in de wedstrijd te komen en OKSV is zonder geweldig te voetballen de betere en gevaarlijkere partij.
In de 21e minuut is het Rick die na een goede actie van Perr jammerlijk faalt in de afronding en vergeet de marge op 2 te brengen.
Twee minuten later krijgt OKSV een corner, de prima corner van Rick beland bij Niek op 5 meter van het doel helaas krijgt ook hij de bal niet tegen de touwen en vergeet de 2-0 te maken.
Weer een aantal minuten later is het Rick die na een goede aanval via Johan en Marc de kans krijgt op 2-0 maar ook deze inzet word niet gemaakt en de bal beland in het zijnet.
OKSV vergeet in deze fase door te drukken en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De drie 100% kansen in vijf minuten tijd hadden toch minimaal 1 doelpunt op moeten leveren.

Ravenstein lijkt eindelijk wakker en komt wat beter in het spel, Het af en toe hardhandig optreden van de geel zwarte(op aandringen van de coach die ook nog eens wil dat zijn spelers de tegenstander gele kaarten aansmeert !?!?!?!) word te weinig bestraft door de scheids en deze had in deze fase zeker 2x geel moeten geven naar onbesuisd doorlopen op Frank en een lompe overtreding op de knie van Rick.

In de 36e minuut is daar dan ineens de gelijkmaker Ravenstein wat beter in het spel gekomen maar nog geen echte kansen creëert profiteert van slordig balverlies van laatste man Bart en de spits kan vrij doorlopen richting Frank en rond koel af. Wel een domper voor de ploeg van Voet.
De wedstrijd lijkt verder rustig richting de rust te gaan al had Rick met wat meer geluk na een mooie volley wellicht de stand op 2-1 kunnen brengen. Helaas gaat deze moeilijke bal net over na een mooie aanval over rechts.

De tweede helft begint weer met een grove charge van de linksback van Ravenstein, gelukkig twijfelt de scheids deze keer niet en geeft die meteen geel.
In de 50e minuut neemt Rick een goede vrije trap vanaf de zijkant helaas word de bal net door iedereen gemist.

In de periode hier na word Ravenstein wat sterker en mist het twee kansen op de voorsprong, OKSV lijkt weer wakker geschud en geeft daarna weinig meer weg. Paul komt in de 63e minuut in het veld voor Bram.

In de 67e minuut breekt Paul door op rechts en zijn goede actie word helaas niet bekroont met een doelpunt Marc faalt in de afronding en schiet de bal vanaf tien meter ver over.
De wedstrijd word ondertussen feller en feller en vooral vanaf de kant van Ravenstein worden er zware overtredingen gemaakt(op Tim en Rick 2x geel). De back van Ravenstein krijgt een tweede gele kaart na gevaarlijkspel wat zwaar bestraft maar gezien zijn eerdere overtredingen had hij al niet meer op het veld mogen staan.

De kansen blijven een beetje uit tot de laatste minuten, Sweep mist helaas na een goede actie. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd breekt hij door op links waarna hij vol tegen de grond gewerkt word. De scheids vergeet de rode kaart te tonen en geeft slechts geel waarna enkele momenten later de wedstrijd beëindigd word.

De wedstrijd eindigt in 1-1 gezien het spel wellicht een terechte uitslag maar gezien de kansen had OKSV toch een driepunter bij moeten schrijven tegen een lomp Ravenstein.

Volgende week wacht de wedstrijd in en tegen Grave, hopelijk worden er dan wel weer drie punten behaald.

Bijz. inmiddels heeft trainer Voet laten weten Bart Vos de komende tien dagen als straf naar de HBO(Harold Barten Opleiding) in Denemarken te sturen, hierdoor mist Captain Vos helaas de wedstrijd tegen Grave aanstaand weekend.