Logo OKSV

OKSV A1 - TOP A3 (2-2)

4 september 2014

Wedstrijdverslag:

OKSV A1 heeft vandaag een thuiskrachtmeting afgewerkt tegen TOP A3. De strijd werd gespeeld om 18:30 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV A1-TOP A3 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen Festilent A3 op 6 september 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Treurig gelijkspel OKSV A1 na afwezigheid scherpschutter 'van Haren'

Van onze verslaggever: Jesper van Griensven

De eerste officiële wedstrijd werd gespeeld door de A1 op sportpark 't veldje. De ossenaren kwamen op bezoek voor een bekerwedstrijd. de mannen van de A mistten belangrijke spelers in de beginfase van de wedstrijd. Van Haren die in de succesvolle wedstrijd tegen NLC als spits functioneerde was afwezig. Joris van der Wijst die een ijzersterke wedstrijd speelde tegen NLC moest de eerste helft missen. Stan Arts was er wel weer bij na een zware scheenbeenblessure. De artsen gaven toestemming om 45 minuten te spelen. De wedstrijd tegen NLC moest hij missen wegens noodzaak bij het thuisbedrijf.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd stonden de 'groenen' al klaar om te beginnen. Iedereen die naar de overkant keek zag daar maar tien Ossenaren staan. Er werd enige tijd nagedacht om iets later te beginnen, maar de arbiter liet stipt om half 7 het balletje rollen. De wedstrijd begon dus met 10 tegen elf. Al vrij snel was het balbezit constant bij OKSV, maar er was te weinig intentie om echt door te breken. Op een gegeven moment dook Jort op voor de keeper en stift hem er overheen.

1-0

De wedstrijd had al vrij snel beslist moeten worden in het voordeel van OKSV, maar er werd verzuimt te scoren. De jongens wisten ook niet hoe ze met een man meer om moesten gaan. Er werd omgeschakeld naar 4-3-3 om de defensie van de Ossenaren te breken. Na een steekpass kwam Dirk van den Berg één op één met de keeper. De man die wedstrijd ervoor koelbloedig de keeper voorbij speelde had op dat moment hetzelfde in gedachte, maar het ging mis... Jort van Heumen had het goede voorbeeld gegeven, maar niemand deed hem na. Op een gegeven moment kwam de elfde speler van Oss het veld in en binnen twee minuten schiet hij met een zondagsschot gelijk.

1-1

In de tweede helft is er gewisseld en kwam de oude formatie weer naar voren schuiven. Stan Arts moest de linkerflank gaan bestrijden en Joris van der Wijst moest hetzelfde doen wat die de dag geleden deed. OKSV leek beter te voetballen tegen 11 man dan tegen 10. Het beeld was hetzelfde als in de eerste helft, maar dan met beter voetbal. De kansen waren wederom enorm en hij moest wel vallen. Na een corner van Thom Barten liep Tim Reijs met zijn hoofd tegen de bal aan bij de eerste paal en zette Overlangel weer op voorsprong. Nog een doelpunt in het goede doel en de wedstrijd zou beslist zijn geweest.

2-1

De derde goal van OKSV viel maar niet. De statistieken telden 6 één op één kansen, 22 schoten op doel en 31 schoten. Het was ongelooflijk en niemand wist wat er aan de hand was. Het gezicht van Sir Alex ging langzaam op in het gezicht van Moyes. Op een gegeven moment sloeg het noodloot toe na een lange bal over de defensie. De Ossenaar schoot de bal strak binnenkant paal in het doel. Mike Reijs kwam nog uit, maar kon de bal niet meer hebben.

2-2 met nog twintig minuten te spelen.

De trainer had geen keus en stuurde renpaard Joris van Poppelen naar voren om eens gek te doen. Een kwartier voor tijd galmde de kreten in de kerktoren van Overlangel. Zonder te kijken hoorde gelijk iedereen dat het kramp was. De echo van het indrukwekkende geluid deed me gelijk denken aan de man die ontbrak deze wedstrijd. In duizenden milliseconden kreeg ik het besef waarom deze wedstrijd zo slecht ging. Er ontbrak een koelbloedige spits voorin. Iemand die zonder te twijfelen een bal in de kruising kan schieten met links en rechts. Iemand die op het juiste moment een angstaanjagende overtreding kan maken waardoor de tegenstander helemaal uit zijn spel raakt. Iemand die Sir Alex zo mentaal kan breken dat hij verplicht is om hem de spits in te sturen. Deze speler in combinatie met de perfecte witte schoenen had de doorslag gegeven. Ik draaide me om en er lag een Ossenaar op de grond. Het was weer 10 tegen 11 voor de tweede keer. Kansen bleven komen, maar niemand had het in zich.
2-2 op Anfield.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps