Logo OKSV

OKSV A1 - DESO/Van Der Horst A1 (3-2)

8 november 2014

Wedstrijdverslag:

OKSV A1 heeft vandaag een thuisontmoeting afgewerkt tegen DESO/Van Der Horst A1. De krachtmeting werd gespeeld om 14:30 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV A1-DESO/Van Der Horst A1 eindigde in: 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen EVVC A2 op 15 november 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Succesvolle herdenking Eerste Wereldoorlog na fascinerende veldslag

Van onze verslaggever: Jesper

Honderd jaar na de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog vond de herdenking ook plaats in Noord-Brabant. Op acht november ’14 was er een nagespeelde veldslag te bewonderen ter herdenking aan de slag om de Somme. Deze keer niet aan de Somme zelf, maar aan de maas bij de onschuldige velden van OKSV. Het was tegelijkertijd ook D-Day, de dag waar de beslissing moest vallen voor het kampioenschap. De Ossenaren kwamen met een sterke wapenuitrusting en de nodige sluipschutters. Veldmaarschalk Pieter van Poppelen stuurde zijn beste mannen naar het front. Generaal Bart Pastoor en zijn sergeant Erwin van de Watervliet kwamen met elf uitgeruste soldaten die klus moesten klaren.

De ceremonie ging van start en de defensie van OKSV kwam gelijk zwaar onder vuur te liggen met grote kansen voor de vijand. Integendeel kwam OKSV op voorsprong door scherpschutter Van Heumen. Na een doorbraak in de defensie gaf Van Griensven een voorzet die met souplesse werd binnen geknikt. Na een tijdje spelen verloor Generaal Pastoor een belangrijke linie in de defensie. Een schutter raakte Van Poppelen doeltreffend waardoor hij het front moest verlaten. Meneer Reijs moest de achterste linie mee staande helpen te houden. Rond het midden van de eerste helft kon Van Griensven weer achter vijandelijke linies komen en het doel dit keer zelf treffen.

In de tweede helft kwam stormram Snacks het veld in om het IJzeren Gordijn te vormen tussen Bullie Reijs en de achterste linie van OKSV. Het publiek raakte steeds meer betrokken bij de gebeurtenissen op het veld en het werd hectischer. In het begin van de tweede helft kwam Van Griensven in kruisvuur terecht en werd neergemaaid op de grasmat. De arbiter had het gezien en legde de bal op de stip. Van Griensven legde zelf aan en kon misschien wel de slag beslissen. Door een grote terugslag op zijn schot ging de bal wijd over. Skippy Reijs zag even zwart voor zijn ogen. Enige tijd later kwam de zelfde speler weer in kruisvuur terecht, maar dit keer met een fatale afloop. Verschillende oorlogsmisdaden werden gepleegd en Van Griensven was er de dupe van. Vijf minuten later kwam Reijs met een rush door de defensie en was Van der Wijst koelbloedig voor de goal.

In het midden van de strijd riep Stormram Snacks om medische hulp, maar de medici had het al druk genoeg. Snacks werd getroffen door zijn veelvoorkomende kwaaltje en in de hectiek van de strijd kwam dat niet goed uit. Hij loste het echter op door zijn directe tegenstander een aardige tik te geven onder toeziend oog van de arbiter. Snacks wist dat hij het front tien minuten moest verlaten en rustig een slokje water kon pakken. Van dit moment zijn later foto’s gemaakt die de krantenkoppen haalden. In die tijd kon de vijand maar twee keer doeltreffend zijn waardoor de weg naar het kampioenschap open ligt.

Terug gekomen in de basis was de ziekenboeg met vier personen toegenomen. Generaal Bart Pastoor en Erwin van de Watervliet hadden doktersvoorschrift gekregen in betrekking tot verdovende middelen. De mannen konden niet naar huis voordat de nodige hoeveelheid was toegediend. Enkele spelers van DESO zijn later in het gerechtshof in Den Haag ter sprake gekomen voor verschillende oorlogsmisdaden. Twee mannen zijn later nog gestraft en zullen een lange tijd niet actief mogen zijn.

ROAD TO VICTORYHierbij zal er normaal gevoetbald worden.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps