OKSV A1 - Festilent A2
Uitslag: 4-2

23 augustus 2014

De wedstrijd OKSV A1-Festilent A2 eindigde in: 4-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen DAW A2 op 25 augustus 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Van onze verslaggever: Jesper van Griensven

Na een ongeslagen reeks was het voor de jongens van de A de opdracht om de reeks door te zetten. De mannen uit Zeeland waren de tegenstanders die ze nog kenden van vorig jaar. De ondanks ruime selectie van de A werd in het nauw gedreven. Kuitenbijter Stan Arts bleek nog steeds niet fit te zijn. Onlangs gecontracteerde Nino Tamnge moest zijn afwezigheid toekennen. Joris van de Wijst, beter bekend als Klaas, was ook niet van de partij. Laatste man Joris van Poppelen bleek niet fit te zijn. Volgens de media had hij wat last van zijn buik en hoofdpijn. Van Poppelen had onlangs nog een verslag gepubliceerd na de wedstrijd tegen het Derde. In dit verslag had van Poppelen het heel erg op zijn vader gemunt. Geruchten luiden dat schwalbekoning Pieter van Poppelen, ook wel Voorzitter, wraak heeft genomen op zijn zoon. Dit kan de medische toestand van de speler verklaren. De KNVB start begin september een onderzoek na aanleiding van het incident. Zoon en medegetuige Tim van Poppelen blijft hier vrij rustig in. Ondanks dat moest er gevoetbald worden.

Festilent was in de beginfase sterker dan OKSV. Ze hadden het balbezit en controleerden de wedstrijd. De mannen van Sir Alex konden geen grip in de wedstrijd krijgen. Tim Reijs die startte als centrale verdediger maakte een rush naar voren en werd 40 meter voor het doel neergehaald. Na een snel genomen vrije trap door dezelfde man kwam de bal bij Jesper van Griensven die uithaalde. De bal draaide naar de lange hoek en belandde in het net. 1-0 voor de Groenen.

Uit het niets werd de eerste goal gemaakt, maar lang konden ze daar niet van genieten. Door een hoge dieptepaas kon de vleugelspeler van Festilent naar het doel lopen. Hij gaf een lage voorzet die werd benut door de spits. Het stond weer gelijk.
OKSV kwam wat beter in de wedstrijd met een paar uitbraken, maar deze werden niet benut. Het schommelde op en neer. Vlak voor rust kwam Festilent nog een keer voor doel en doormiddel van meerdere pogingen werd het net getroffen.
1-2 met rust en overleg was nodig.

In de tweede helft stonden er nieuwe mannen in het veld. Maar één speler ontbrak na rust. De tweebenige spelmaker Kevin van Haren moest het veld verlaten wegens privé redenen. Van Haren zelf had een ijzersterke eerste helft gevoetbald. Nieuw in het veld waren Joris van Poppelen en Thom Barten. Kevin Kuijpers zakte terug naar zijn favoriete linksback positie. The Man of the Match van afgelopen woensdag liet zien dat hij liever aan de linker kant voetbalde.

Tien minuten na rust was er wederom een uitbraak Tim Reijs die een plaatsje was opgeschoven. Hij haalde uit en schoot tegen de bovenarm van een man in blauw. Arbiter ‘Van Den Berg, F’ twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Jesper van Griensven legde aan vanaf elf meter en schoot bal laag in de hoek. 2-2
Dit bleek een omkeer in de wedstrijd te zijn. Festilent leek een beetje van slag en ging moeilijker voetballen. Tien minuten na de gelijkmaker werd er druk gezet in de voorhoede wat leidde tot balovername. Tim Reijs kon doorlopen en schiet en scoort. De mannen van OKSV staan weer voor.

Festilent ging aanvallender voetballen wat zorgde voor meer ruimte voorin. Joris van Poppelen hield alles dicht achterin en won bijna ieder duel. Na een omschakeling om het middenveld kwam de bal voor de voeten van Tim Reijs. Hij stond rond de 16 meterlijn en schiet. Een listig precisieschot moest twee keer de paal raken voordat hij het net raakte. De doellijn technologie keurde het doelpunt ook goed volgens de Arbiter. Hiermee werd voor de eindstand gezorgd van 4-2.