Uitslag: 2-2

26 april 2015

• Michael Sweep (OKSV 2)
  • Jesper van Griensven (OKSV 2)

Vandaag werd er om 11:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Oude Kamp voor de confrontatie Gassel 2 - OKSV 2.

De wedstrijd Gassel 2-OKSV 2 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 2 wordt gespeeld thuis tegen JVC Cuijk 5 op 3 mei 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Wedstrijdverslag Gassel 2 - OKSV 2

Bron: Website VV Gassel

Gassel 2 kreeg deze wedstrijdronde bezoek van OKSV 2. Na zo'n minuut of tien spelen was Thomas Hilhorst na een strakke pass van Tom van Raaij dichtbij de 1-0, maar zijn schot belandde tegen de paal. Vlak daarop was het aan de andere kant wel raak voor de bezoekers uit Overlangel. Een schot van afstand werd van richting veranderd en ging vervolgens in het Gasselse doel. Vervolgens was er fase in de wedstrijd waarin de Gasselnaren veelvuldig balbezit hadden, maar echt gevaarlijk werd men niet. De Overlangelse defensie bleef vrij makkelijk overeind. In de 37e minuut wist OKSV 2 bij een snelle uitbraak op 0-2 te komen. Doelman Rik van der Loop wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar was vervolgens kansloos bij de van dichtbij ingeschoten rebound.

De Gasselnaren lieten in de tweede helft helft duidelijk een beter veldspel zien dan voor de rust. Al vroeg na de hervatting was de aansluitingstreffer een feit. Youri Arts scoorde na een pass van William de Kleijn. Gesterkt door dit doelpunt ging Gassel 2 vervolgens op zoek naar meer treffers. Naarmate de tweede helft vorderde leidde dit tot steeds meer druk op het Overlangelse doel. Na wat onbenut gelaten mogelijkheden was in de 75e minuut de gelijkmaker wel een feit. Na een prima steekpass van Tom van Raaij tikte Paul Cornelissen de bal in één keer uit de lucht langs de OKSV-doelman. In de resterende speeltijd was het bijna alleen maar eenrichtingsverkeer. De 3-2 hing dan ook in de lucht, maar wilde niet vallen. Zo ging een kopbal van Dirk Verbruggen rakelings naast en vloog een corner van Tom van Raaij tegen de buitenkant van de paal. Ook de bezoekers raakten het houtwerk want bij een spaarzame tegenstoot van OKSV 2 belandde een voorzet op de bovenkant van de lat. Zo'n twee minuten voor tijd had Paul Cornelissen de winnende treffer op zijn schoen, maar alleen voor de keeper wist hij niet tot scoren te komen. De Gasselnaren moesten dus genoegen nemen met één punt.

OKSV 2 speelt 2-2 tegen Gassel 2

Van onze verslaggever: Chris

Zondag 26 april stond de uitwedstrijd tegen Gassel 2 op het programma. Het tweede elftal uit Gassel staat op een tweede plaats, dus het beloofde een lastige wedstrijd te gaan worden.

Voor deze confrontatie had de technische staf van OKSV weer verscheidene spelers opgesteld en was het weer blij dat ze een beroep konden doen op de spelers van de A. Tymon had het te druk met tractor rijden in Nieuw Zeeland dus had zich afgemeld. Ook Veteraan Joan was afwezig vanwege een blessure, maar geruchten gaan dat hij in Amerika was voor gesprekken bij een Amerikaanse club. Laten we hopen dat die transfer niet doorgaat. De blessurebank was verder ook nog niet echt leeggelopen: Jurr, Pim, Stefan en Jasper zaten daar nog steeds op. Mark was niet fit uit de thuiswedstrijd tegen Olympia gekomen. Wouter, Jesper, Kevin en Thom versterkten het elftal.

OKSV ût Twèdde startte sterk en liet meteen merken aan de Gasselnaren dat ze het niet zo eenvoudig zouden krijgen deze ochtend/middag. Er werd hard gewerkt en goed gespeeld. Halverwege de eerste helft was het routinier Michael die de bal op een metertje of 20 voor de goal van Gassel aangespeeld kreeg. Zonder nadenken vuurde hij de bal op goal: 0-1 Dat de bal onderweg nog een klein beetje werd aangeraakt, laten we ongemeld.

Onder leiding van Willy ging OKSV 2 niet achteroverleunen en gewoon goed doorvoetballen. Af en toe deelde Gassel 2 nog wel een speldenprikken uit, maar tot echt hele gevaarlijke kansen kwam het niet. Tegen het einde van de eerste helft kwam OKSV 2 op een 0-2 voorsprong door een mooie aanval op links van Thom die hem voorgaf op Jesper. Die dacht niet na en schoot de bal netjes binnen.

Na rust draaide de wedstrijd om. Nadat de goed spelende Kevin het niet lukte om een grote kans te verzilveren en de 0-3 te scoren, was het Gassel 2 die wel het net wist te vinden. Vrij snel in de tweede helft scoorden ze de aansluitingstreffer : 1-2

Hierna werd het meer en meer eenrichtingsverkeer, maar de mannen uit Langel wisten toch nog goed stand te houden. Joris wist verschillende kansen van Gassel 2 met goede reddingen om zweep te helpen. Met nog een kwartier te spelen was het dan toch raak en scoorden ze de gelijkmaker: 2-2

Hierna ging Gassel vol voor de winst en werd het een schiettent. Toch scoorden ze niet meer. Een zeer verdiende 2-2 waarin OKSV 2 hard heeft gewerkt. Hierna kon Kevin Kuijpers eindelijk zijn grote friet curry bestellen in de Pet. Hier verlangde hij al de hele ochtend na.

Zondag spelen we thuis tegen de kampioen JVC 5 om 11:00 uur en na afloop zullen we afscheid nemen van verscheidene spelers.