22 maart 2015

• Ted Schmitz (OKSV 2)
  • Bjorn van Uden (OKSV 2)
  • Kevin vd Akker (OKSV 2)

Vandaag werd er om 10:00 uur afgetrapt op het Sportpark Het Breexsel voor de confrontatie SC St Hubert 3 - OKSV 2.

De wedstrijd SC St Hubert 3-OKSV 2 eindigde in: 0-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 2 wordt gespeeld thuis tegen Festilent 6 op 29 maart 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

OKSV 2 boekt grootste overwinning van het seizoen

Van onze verslaggever: Chris

Gisteren stond voor OKSV ût Twèdde de uitwedstrijd tegen het derde elftal van SC St Hubert op het programma. Het verschil in punten tussen beide teams was 4 punten en bij verlies zou OKSV 2 weer dichter bij de degradatieplaatsen (11 en 12) komen. Opdracht was dus duidelijk: winst.
Om dit te bereiken had de technische leiding weer verscheidene spelers opgeroepen. Jarno had zich afgemeld, aangezien hij zicht moest concentreren op het boomknuffelen. Toch vond hij nog eventjes tijd om te komen aanmoedigen. Sjoerd was uitgeleend aan ons derde elftal om onder de lat te gaan staan. Stefan en Jasper waren nog niet fit en ook Johan en Tymon hadden zich weer netjes afgemeld. Dit keer mocht Ted minuten maken na zijn blessure om zich weer klaar te stomen voor het eerste.

OKSV ût Twèdde startte sterk. Vooral Bjorn was zeer gretig om te laten merken dat hij ook de eerste 10 minuten van een wedstrijd kon voetballen. Ondanks dat het erg lastig was op het hobbelige hoofdveld, werd er leuk gecombineerd en domineerden de mannen uit Overlangel de wedstrijd. Af en toe deelden de mannen uit Sint Hubert wel wat speldenprikken uit, maar onze goed keepende Joris wist deze dan tegen te houden.

Halverwege de eerste helft tijdens één van de goed opgezette aanvallen kon Ted, na een oerkreet die bijna in Overlangel te horen was, uithalen en de bal mooi laag in de kruising langs de keeper schieten: 0-1.

Niet lang daarna moest René gewisseld worden met een hamstringblessure. Martijn verving hem op de linksbackpositie. De score werd in deze eerste helft niet meer verdubbeld.

Tijdens de rust werd Mark vervangen voor Jurr en Thomas voor Kevin.

Na rust beloonde Bjorn zijn goede spel met een schitterend doelpunt door met een lop over de keeper heen te schieten: 0-2. Naar eigen zeggen “kon hij niet anders”. Toen werd de weerstand minder van de mannen uit St. Hubert. Uiteindelijk wist team- en clubtopscoorder Kevin nog tweemaal te scoren, zodat de wedstrijd eindigde in een 0-4 eindstand.

De score had nog wel hoger kunnen worden als Mark de bal wel in het lege doel had geschoten. Misschien was hij nog van streek, aangezien de tegenstander dacht dat hij al een halve abraham oud was.

Al met al, 3 punten, 7 punten los van de degradatiegrens en ook nog 2 plaatsen gestegen in de competitiestand. Een goede zondag voor OKSV ût Twèdde. Komende zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen het zesde elftal van Festilent.