Wedstrijden 2014/2015

OKSV 3 - Odiliapeel/Braks Groep 3
Uitslag: 5-1

22 maart 2015

OKSV 3 heeft vandaag een thuisstrijd afgewerkt tegen Odiliapeel/Braks Groep 3. De ontmoeting werd gespeeld om 11:00 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV 3-Odiliapeel/Braks Groep 3 eindigde in: 5-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld uit tegen Festilent 7 op 29 maart 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Winst voor OKSV 3 tijdens thuiswedstrijd

Van onze verslaggever: ing. Dijkshoorn

Met de lente in volle opmars is prettig om al het ontluikend groen te aanschouwen. Het hoofdveld van OKSV was op 22 maart zelfs nog een stukje groener dan bij de buren, want naast het gebruikelijke groen-zwart was ook het groen-wit van Odilliapeel/Braks 3 vertegenwoordigd.

Naast de gebruikelijke aanwezigheid van Niels Voet waren dit keer ook Roel v. Dinter en Sjoerd van Griensven aanwezig.

Ondanks de signalen van de natuur bestonden beide teams zeker niet uit groentjes. Na de aftrap werd dan ook gedreven en vastberaden begonnen aan de wedstrijd.

De eerste oogst werd echter door Harold Barten binnengehaald met een gecontroleerd schot op doel na een doorgezette, diepe aanval.
Niels Voet was de volgende die door de verdediging van Odiliapeel heen wist te breken en de 2-0 scoorde. De actie werd positief door de thuisploeg ontvangen en ook Odiliapeel reageerde enigszins opgewonden over de plotselinge wending van de wedstrijd.

Met een nogal technische uiteenzetting waarbij iets met vlaggen, buitenspelen en zelfs een hele volksstam van voorbij de Chinese muur werden aangehaald werd getracht de scheidsrechter op andere gedachten te brengen. Deze was echter niet overtuigd en keurde het doelpunt alsnog goed en gaf daarbij een speler van Odiliapeel rood.

Odiliapeel was echter niet uit het veld geslagen en wist voor de rust nog een nieuwe aanval in te zetten waarbij interventie door de laatste man en keeper niet op tijd kwamen. Het eerste tegendoelpunt van Odiliapeel is een feit.

Ook in de tweede helft hoefde Sjoerd van Griensven geen wortel te schieten in het doel, want de bal kwam nog geregeld op bezoek. Desondanks kwam het initiatief steeds meer bij OKSV te liggen en na een fout van een verdediger binnen het strafschopgebied werd (de naam zegt het al) een strafschop toegekend. Niels nam het schot en bracht de stand op 3-1.

Ongeveer vijf minuten later was Niels weer in de buurt van de achterlijn. Een voorzet werd doorgekopt op Rogier, die de bal vol achter de keeper in het net plaatste. Bij een vervolgaanval vond deze spits zich omgeven door tegenstanders, maar door slim terug te spelen op Roel kon de 5-1 worden gemaakt.

Met het eind van de wedstrijd werden ook enkele mysteries uit de wereld geholpen. Zo is in ieder geval weer gebleken dat zwart-wit denken een kwaliteit is die toch vooral bij een sport zoals schaken of dammen goed tot zijn recht komt.