• Maarten de Louw (OKSV 3)
  • Jan Reijs (OKSV 3)
  • Niels Voet (OKSV 3)
  • Dirk-Jan Manders (OKSV 3)

Op het Sportpark t Veldje werd vandaag om 11:00 uur afgetrapt voor de strijd OKSV 3 - FC Uden 10.

De wedstrijd OKSV 3-FC Uden 10 eindigde in: 7-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld uit tegen Achilles Reek 4 op 08 maart 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Astronomische overwinning tijdens thuiswedstrijd OKSV - Marijnissen officieel bezorgd over toename aantal sterspelers

Van onze verslaggever: ing. Dijkshoorn

Afgelopen zondag speelde OSKV 3 zijn tweede wedstrijd sinds de winterstop thuis tegen FC Uden 10. Als versterking deden dit keer Niels Voet en Jarno reijs mee.

Ook Frank was van de Berg afgedaald om de wedstrijd te overzien. Nadat hij het fluitsignaal had gegeven, gingen beide teams van start.
OKSV begon hierna al snel met een offensief waar zelfs de NASA nog wat van kan opsteken:

Een onderschepte bal vanuit de verdediging werd door Jeroen van Summeren voorzien van een flinke dosis stuwkracht en naar Jean-Paul de Beijer gestuurd. Deze gevierde ruimte-expert wist zijn kennis vervolgens uit te buiten op het middenveld en had hierdoor alle tijd om de bal door te spelen naar Niels Voet die, ondanks zijn hoge kruissnelheid, de bal in een hoge, zorgvuldig gecalculeerde baan naar Rogier van der Linden wist te brengen. Het was vervolgens een kleine stap voor deze spits, maar toch een grote vreugdesprong voor het team om het eerste doelpunt te scoren.

Toen de spelers weer waren geland waren op eigen helft werd de wedstrijd hervat.
Na de elfde minuut is het weer raak. Dirk-Jan Manders kwam in balbezit op de middellijn en had de kans om verschillende tussenstations aan te doen op weg naar de eindbestemming. Hij koos echter de weg van de minste weerstand en waagde uiteindelijk zelf een schot. De keeper zat er goed bij, maar de bal glipte tussen zijn handschoenen door. 2-0

FC Uden wist desondanks ook enkele malen dicht in de buurt van een doelpunt te komen, maar gelukkig kon dit gevaar door gezagvoerder Patrick Kersten worden beperkt door de reservesystemen in te schakelen.

Een volgende missie voerde Niels en Rogier door een zwerm tegenstanders, maar door gecoördineerd navigatiewerk wisten beiden hier ongeschonden doorheen te komen. Niels zette vervolgens de laatste fase in werking, waarmee de bal succesvol in het net landde.

In de laatste minuut van de eerste helft bleek ook Maarten de Louw nog over genoeg brandstof te beschikken voor een nieuwe aanval. Dit was Niels niet ontgaan en speelde de bal naar de tweede paal, waar Maarten zonder verdere instructies de bal inschoot. Het is 4-0.

De tweede helft bleek nog meer verassingen voor de wetenschap in petto te hebben. Voor Jan Reijs bleek de terugkeer op het veld na ruim vier maanden alleen niet genoeg te zijn, want tot ieders verassing stond deze voorstopper plotseling met bal in de voorhoede. Ondanks verwoede pogingen van zeker twee verdedigers bleek Jan niet van plan om de lancering verder uit te stellen en scoorde de 5-0

Dat puur op karakter doelpunten gemaakt kunnen worden werd nog eens extra bewezen toen ook Maarten de Louw een ramkoers op het doel van FC Uden inzette langs de achterlijn. Er werd wel groeiende weerstand ondervonden bij het naderen van het strafschopgebied, maar Maarten hield controle over de situatie en wist het doel steeds dichter te naderen. Ook een schietgebedje hielp de keeper niet meer, want een ogenblik later lag de bal voor de zesde keer in het doel.

Ondertussen waren steeds meer spelers van OKSV op expeditie, waardoor de thuisbasis relatief licht was bemand. Dit was ook door FC Uden gespot en tijdens een tegenaanval wisten zij met een kopbal de 6-1 te scoren. Dit zette OKSV weer met beide benen op de grond en de oorspronkelijke posities werden weer opgepakt.
Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd door Rogier gemaakt waardoor de wedstrijd eindigde in 7-1.

Dat deze zondag de sterren van de hemel werden gespeeld is voor de meeste personen binnen het team alleen maar positief, zeker nu blijkt dat OKSV 3 nog maar één puntje achter de koploper staat.