Logo OKSV

DAW 10 - OKSV 3 (0-1)

08 februari 2015

Doelpuntenmakers:

Wedstrijdverslag:

Op het Sportpark Den Heuvel werd vandaag om 10:00 uur afgetrapt voor de confrontatie DAW 10 - OKSV 3.

De wedstrijd DAW 10-OKSV 3 eindigde in: 0-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld uit tegen GVV'57 4 op 22 februari 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Nipte overwinning van OKSV 3 tijdens uitwedstrijd

Van onze verslaggever: ing. Dijkshoorn

De eerste voetbalwedstrijd na de winterstop heeft altijd weer een apart karakter. Een frisse start van het nieuwe jaar, waarin nog wel de nodige oliebollen, pilsjes, glühwein en gourmetschotels van afgelopen jaar eruit gezweet moeten worden.

OKSV 3 was deze zondag te gast bij DAW 10. De opkomst was bijzonder goed, want afgezien van Jan Reijs en Bart Marijnissen was de hele basisopstelling weer compleet. Het team werd hiernaast ook versterkt door Niels Voet en Sjouke Meerdink.

Nadat alle afgezaagde grappen over Arno's terugkeer de revue waren gepasseerd, betraden de spelers het veld en begonnen op strakke, ongecoördineerde wijze met warmlopen, gevolgd door een zo-moet-het-niet-demonstratie over schieten op doel.

Na de aftrap door DAW was het voor beide teams toch weer even wennen om in het spel te komen. DAW herstelde zich iets sneller en wist op verschillende gelegenheden door de verdediging van OKSV heen te breken. Gelukkig bleek Arno het keeperschap niet te zijn verleerd en bleef het doel van OKSV leeg.

Op het middenveld ging het wat beter, want de ballen werden strak in de voeten gespeeld. Minpuntje is wel dat er wat minder goed gekeken werd naar de eigenaar van deze voeten en, nog belangrijker, naar wat voor shirtje deze aanhad. Desalniettemin kreeg OKSV de bal door een aantal snelle passes geregeld in de verdeging van DAW. Er werd vervolgens met (te) veel overtuiging op doel geschoten, maar helaas zonder resultaat.

Na ongeveer een half uur te hebben gespeeld brak Niels Voet door op de rechterflank en stormde met bal richting de cornervlag. De bal werd hierna met een strakke boog doorgespeeld naar Sjouke Meerdink die al klaarstond op de doellijn. Na een snelle Kuif-Lat-Kuif-Lat combinatie lag de bal in het doel en kon Sjouke, met een aanzienlijk platter kapsel, genieten van zijn tweede doelpunt in dit seizoen.

DAW was echter nog lang niet uitgespeeld en wist een vrije man in het strafschopgebied van OKSV aan te spelen. Wat volgde was een indrukwekkende schijnbeweging waarop de bal zijn koers ongewijzigd vervolgde richting de zijlijn, waardoor de angel uit de aanval was gehaald.

Toen de scheids het begin van de rust aangaf, was het nog steeds 0-1 voor OKSV. Dit zou in de de tweede helft ook zo blijven, al moet gezegd worden dat OKSV hard moest werken om weerstand te bieden aan de hernieuwde aanvallen van DAW. Dit leverde vele spannende momenten op waardoor nagelbijters langs de kant snel door hun voorraad heen gingen. Veel opluchting dus toen eindelijk het eindsignaal klonk.

Na wat toch een pittige wedstrijd bleek te zijn voor OKSV is de eerste overwinning van het jaar toch weer binnengesleept. Het is te hopen dat de opgedane ervaringen ook na de carnaval nog vers in het geheugen liggen (en dat Sjouke zijn kapsel voor de volgende wedstrijd weer in model weet te krijgen).

ing. Dijkshoorn

[ Terug ]

Informatie OKSV 3 : [ Elftal ] - [ Nieuws ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ]

Competitie : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

Topscoorders : [ Overzicht ]

Beker : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

© Copyright 2001-2021 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps