Logo OKSV

OKSV 3 - Achilles Reek 4 (6-4)

21 december 2014

Doelpuntenmakers:

Wedstrijdverslag:


Vandaag werd er om 11:00 uur afgetrapt op het Sportpark t Veldje voor de confrontatie OKSV 3 - Achilles Reek 4.

OKSV 3 heeft vandaag een thuisstrijd afgewerkt tegen Achilles Reek 4. De krachtmeting werd gespeeld om 11:00 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV 3-Achilles Reek 4 eindigde in: 6-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld uit tegen Estria 5 op 01 februari 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Ter land, ter zee en in het doel

Van onze verslaggever: Ing. Dijkshoorn

Overlangel en omstreken is de laatste tijd getroffen door bijzonder mild Decemberweer. Ondanks dat sommige milieu-activisten (of antivisten) hun mening over dit onderwerp nog eens goed hebben opgepoetst, bleek de interesse in de thuisbasis van OSKV toch vooral uit te gaan naar een ander onderwerp; Voetbal.

Vanwege een achterstand van maar liefst 4 wedstrijden is OKSV 3 afgezakt naar een vijfde plaats in de competitie. Reden genoeg dus om Achilles Reek 4 uit te nodigen voor een inhaalwedstrijd. Het veld was misschien een beetje vochtig, maar om nou te spreken van 'een zeeslag' of 'het water staat aan onze lippen' is misschien wat overdreven.

Speciaal voor deze gelegenheid waren Niels Voet, Pim Tonies en Kevin van de Akker geimporteerd om het team te versterken. De afwezigheid van Arno Toonen werd ondertussen gecompenseerd door Frank Vos in het doel te parkeren.

De eerste helft begon vrij sterk voor OKSV. Jean-Paul de Beijer en Dirk-Jan Manders bleken listige tegenstanders te zijn voor Achilles, waardoor Rogier van der Linden en Niels Voet hun handen (of beter gezegd: hun voeten) vol hadden met het succesvol afronden van de vele kansen. Het duurde dan ook niet lang voordat Rogier een bal doorspeelde op Niels en deze het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte; 1-0 voor OKSV.

Een volgende actie kwam van Dirk-Jan. Hij wist zich vrij te spelen van zijn tegenstander en kreeg hierdoor de ruimte voor een schot. De bal landde keurig in de hoek van het doel, waardoor OKSV met 2-0 voor kwam te staan.

Hierna begon het tij echter wel te keren en kwam het initiatief bij Achilles terecht. Door een plotselinge opwelling van beleefdheid ontstonden er enkele aarzelmomenten binnen OKSV 3. Zo konden Henk Straatman en Maarten de Louw maar niet beslissen wie van de twee als eerste een nadere kennismaking met de bal verdiende. Kort hierna herhaalde zich dit incident tussen keeper Frank en laatste man Harold Barten.

De situatie begon pas echt kritiek te worden toen de verdediging van OKSV ternnauwernood een aanval van Reek wist af te wenden. Harold probeerde hierbij de bal snoeihard naar de middellijn te schieten, maar deze kaatste terug via een aanvaller en belandde snoeihard in het eigen doel. Achilles bleef hierna de druk op de ketel houden. Bij een overtredig dicht op de 16-meter lijn koos de scheidsrechter voor een vrije trap, welke gelukkig naast het doel werd geschoten. Desalniettemin wist Achilles 4 even later alsnog de gelijkmaker te scoren waardoor beide partijen met 2-2 de rust in gingen.

Tijdens de theepauze was ook Sjouke Meerdink ten tonele verschenen. Hij had in de ochtend nog muzikale verplichtingen bij de protestantse gemeente in Ravenstein. Of hij hierbij ook daadwerkelijk voor het zingen de kerk uit is gegaan is onbekend, maar gelukkig wist hij de tegenstander al vrij snel in de tweede helft een toontje lager te laten zingen. Met een interessante variant op 'blij-dat-ik-glij' demonstreerde hij hoe een voorzet van Niels in het doel van de tegenstander kan worden geplaatst. OKSV kwam hierbij weer op voorsprong, maar het duurde niet lang voordat de Achilles de score weer gelijk wist te trekken. De wedstrijd veranderde in een spannende nek-aan-nek race en het toegestroomde publiek keek vol spanning toe. In het daaropvolgende kwartier vielen nog drie doelpunten. En hiervan werd gemaakt door een aanvaller van Achilles en de andere twee door Niels. Tussenstand: 5-4

Ing. DijkshoornToen maakte verdediger Paul Meerdink op attente wijze zijn aanwezigheid op het middenveld kenbaar en stormde met bal naar voren. Een handige pass naar Kevin, een snelle draai en een schot op doel bleek het juiste recept te zijn voor een nieuw doelpunt. 6-4 voor OKSV.

Over de milieukwestie blijven de menigen alsnog verdeeld, want ondanks de verhitte strijd werd het spel tussen Reek en Overlangel sportief gespeeld, en ook de scheidsrechter hield het hoofd koel. Bovendien mag worden aangenomen dat de temperaturen in Brabant nog steeds aan de frisse kant zijn vergeleken met Ethiopie, waar vlagger Henk van der Linden momenteel verblijft.

ing. Dijkshoorn

[ Terug ]

Informatie OKSV 3 : [ Elftal ] - [ Nieuws ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ]

Competitie : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

Topscoorders : [ Overzicht ]

Beker : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps