Wedstrijden 2014/2015

Toxandria 1 - OKSV 1
Uitslag: 1-3

23 augustus 2014

Op het Sportpark Kampzicht werd vandaag om 18:00 uur afgetrapt voor de strijd Toxandria 1 - OKSV 1. Scheidsrechter R.H.E. Hoeben had deze wedstrijd geleid.

De wedstrijd Toxandria 1-OKSV 1 eindigde in: 1-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen GVV'57 1 op 26 augustus 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Wedstrijdverslag Toxandria 1 - OKSV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Voor OKSV 1 is dit de eerste officiële wedstrijd van het jaar in de vorm van een bekerwedstrijd uit tegen Toxandria voor OKSV de vrij onbekende tegenstander uit Rijkevoort.
OKSV begon aan de wedstrijd in de volgende opstelling,
Keeper: S. van Griensven
Verderdiging: R van Dinther, E van Summeren, R (zwembandje) van de Berg en D. Ermers
Middenveld: B. Vos(c) en J van de Loop en P Hidding.
Aanval: J van de Wielen, M van de Akker en R Reijs.

Opmerkingen:
  • F. Vos heeft in de voorbereiding een vinger blessure opgelopen en is verlopig niet beschikbaar.
  • Rick van de Berg speelt na ma liefst drie vakanties zijn eerste wedstrijd dit seizoen, en heeft nog een aantal zwembandjes die herstelt moeten worden.
  • Het leek er wat op dat de scheidstrechter dezelfde vakantie had gehad, waar ook hij nog wat last had van wat zwembandjes.
  • Vaste toeschouwers als H. Voet , W. Voet(altijd een zeer positieve inbreng) H. van Duren en L. van Duren waren uiteraard weer aanwezig. Deze vaste groep ook wel bekend als de Criticasters blijven toch vooral de betrouwbare Harde Kern van OKSV 1.

Na het blijvende geouwhoer van het pasjes controleren op t veld( KNVB hou is op met deze onzin?!?!) kon er eindelijk afgetrapt worden. Meteen in de eerste minuut van de wedstrijd moest centrale verdediger E. van Summeren aan de noodrem trekken na een foute pass van aanvoerder Vos die duidelijk nog aan het veld moest wennen. Gelukkig werd de vrije trap niet al te best in geschoten en kon van Griensven aanleggen voor de doeltrap.

OKSV was in de eerste fase iets sterker dan de opponent en hieruit volgde een paar halve kansjes, Hidding met de kopbal na een goede actie van van Dinther langs de zijlijn. Na 21 minuten kreeg spits van de Akker die een zeer goede wedstrijd speelde(en ja je zult het vast niet geloven als je het niet gezien hebt, heel bewegelijk was) de bal en zette aan voor een actie, 1,2,3 en 4 mannetjes werden vakkundig gepasseerd waarna de spits de bal voorbij de kansloze keeper laag in de hoek schoot, 0-1.

Dit was voor OKSV het teken om door te gaan, achterin stond het goed en werd er weinig tot niks weggegeven het middenveld won de slag en de voorhoede werd aan het werk gezet.

Dit resulteerde in een aantal goede kansen voor OKSV helaas werd er niet gescoord.

Vooral R Reijs die met twee goeie acties zijn directe tegenstander passeerde stuitte twee keer op de keeper hier had hij OKSV toch echt een grotere marge moeten geven, wel twee voortreffelijke acties jammer van het afronden. Er werd gerust met een 0-1 stand.

In de tweede helft moest Captein Vos het strijdperk verlaten met last van de knie(deze veteraan word oud/ of is oud?) voor hem in de plaats kwam b van de Berg, J v de Wielen zakte na het middenveld en van de Berg kwam rechtsbuiten.

De Tweede helft starte zoals die was geëindigd OKSV nam het initiatief en Toxandria deed mee. In de 55e minuut kreeg spits van de Akker de bal na een goede actie van Ermers van de Akker legde hem pan klaar voor Reijs die deze keer via de keeper wel doel trof 0-2. In de 75e minuut kwamen N. Selten en T. Schmitz op het veld voor de moe gestreden vd Berg en vd Wielen. In de 80e minuut maakte Toxandria uit het niks 2-1 met een mooi bekeken schot. Even schrikken voor OKSV ma het word goed opgepakt. In de 82e minuut is het Ermers die na een afgeslagen schot van Hidding prima afrond en voor de 1-3 tekent wedstrijd beslist.

Al met al een goede wedstrijd van de mannen uit Overlangel zeker zo aan het begin van het seizoen. a.s Dinsdag staat de tweede bekerwedstrijd de derby tegen GVV uit Grave op het programma, en we verwachten ook hier een zeer gemotiveerd OKSV. Waneer ook deze wedstrijd gewonnen word liggen er voor de mannen van trainer Voet genoeg mogelijkheden om voor het tweede jaar op rij de volgende beker ronde te bereiken.