OKSV 1 - Astrantia 1
Uitslag: 1-0

22 februari 2015

• 1-0 Rick Reijs (OKSV 1)

De Competitiekrachtmeting OKSV 1 - Astrantia 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze strijd stond onder leiding van fluitist P. Verbruggen. De confrontatie werd gespeeld op het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-Astrantia 1 eindigde in: 1-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Festilent -23 op 24 februari 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

6D: OKSV profiteert van stunt Menos

Bron: KlikSport.nl

SIOL liet in de strijd om de titel in de zesde klasse twee kostbare punten liggen. Op bezoek bij Menos werd het 1-1. OKSV deed wel wat het moest doen: winnen van Astrantia.

Menos kwam tegen SIOL al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Nico Wijdeven. In de tweede helft kwam het team uit Katwijk op gelijke hoogte door een goal van Raphael Letemahulu. Bij 1-1 bleef het, zodat SIOL na twaalf wedstrijden een puntje minder heeft dan nummer twee Irene, dat zondag niet in actie kwam. Peter ten Haaf, trainer van SIOL: "We hebben ons mee laten sleuren in het ongeorganiseerde werkvoetbal van Menos. We kwamen nog goed weg in de eerste helft. Dit duel speelden we ver onder ons niveau. Met deze instelling verdienden we ook niet meer dan dit." Koploper OKSV heeft zes punten meer dan Irene, maar wel twee wedstrijden meer gespeeld. Zondag won de formatie van trainer Niels Voet met 1-0 van Astrantia. Rick Reijs maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Gelijkspel in Wilbertoord
De Willy's bezet de vierde plek in de zesde klasse D, maar Achilles Reek heeft met een punt minder en een wedstrijd minder gespeeld goede papieren om die plek binnenkort te veroveren. De Willy's kwam tegen SBV niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na een half uur stonden de Harenaren al met 0-2 voor dankzij treffers van Berry Knipping en Tom Wouterse. Ook nadat SBV kort na rust met tien man kwam te staan na een rode kaart, hield het lange tijd stand. In de zeventigste minuut werd het wel spannend door de aansluitingstreffer van Bart Derks. Zeven minuten later was het al 2-2 door Math van der Straaten. Kort daarvoor miste Danny Jacops een penalty namens de thuisploeg.

Achilles Reek wint ruim
Achilles Reek won zondag met overtuigende cijfers van MOSA'14. Na zes minuten kwamen de gasten via Frank van Lith op voorsprong, maar nog voor rust bogen Hans van der Doelen en Bas Linders de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Linders en Van der Wijst zorgden in de laatste tien minuten voor de 4-1 eindstand.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 15 februari, Laagvlieger Astrantia komt op bezoek in Overlangel, over het algemeen altijd pittige wedstrijden voor OKSV.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB: J. van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos(c) LB:R. van den Berg: VM: E van Summeren VM: J van de Wielen AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. van den Akker RA: R. van Dinther
Wissels: Job van de Loop, Dirk van den Berg, bram van den Berg,
Opmerkingen:
  • Ted Schmitz is nog steeds niet wedstrijdfit en neemt plaats op de tribune.
  • Dennis Prins Boateng ontbreekt wegens ziekte. (al melden betrouwbare bronnen dat het om een SOA gaat helaas hebben we dit nog niet kunnen bevestigen red.)
  • Prima intrapballen, Inmiddels is de bal die D. van Vugt twee weken geleden verstopt had onder zijn shirt ook weer terecht
  • Willy van de Loop stond weer paraat met de vlag.
  • Winnen= Goede zaken doen in de tweede periode.
  • Trainer Voet had de carnavalsperiode uitermate bevredigend benut. Hij is een week lang op trektocht door Oezbekistan geweest. We vroegen hem na het hoogtepunt van deze kilometers lange reis, hij kwam met een ietwat verassend antwoord: "natuurlijk was heel de tocht de moeite van het trekken(?!?!) waard, maar absoluut hoogtepunt was toch wel het spotten van de een vleugellige blauwe ijsvogel (met een voortplantingsorgaan wat meer liefst drie keer zijn lichaamslengte bedraagt) die zich tussen de bergen met een tempratuur van 32 graden toch maar even liet zien". "schitterend" aldus Voet.

De wedstrijd.
OKSV is in de beginfase van de wedstrijd niet scherp en lijkt nog wat carnavals alcohol door de aderen te stromen. Roel van Dinther krijgt in de eerste twee minuten direct twee opgelegde kansen om de ploeg uit Overlangel op voorsprong te brengen maar laat dit helaas na.

In de 5e minuut lijkt Perr alleen op de keeper af te gaan maar hij word grof tegen de grond gewerkt de scheids geeft een vrije trap maar vergeet de daarbij horende rode kaart, voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Rick schiet de vrije trap niet hard genoeg in, de wat gekke keeper van Astrantia kan de bal makkelijk oprapen.

Daarna is het een tijdje wat rustiger, OKSV weet niet echt kansen te creëren en speelt slordig zeker in vergelijking met voorgaande wedstrijden. Daar in tegen kan Astrantia ook geen potten breken en heeft Frank in de gehele eerste helft geen een keer op hoeven treden.

In de 30e minuut trekt Rick na een actie op links na binnen en haalt verwoestend uit, zo maar uit het niets dan toch 1-0 voor de ploeg van Voet! Het spel van OKSV word hierna beter en tot de rust word er laten zien dat het voetballen echt nog niet verleerd is.
Helaas laten Marc en Roel na de wedstrijd voor rust al in het slot te gooien, met name de inzit van Roel(ruim over) na een prima actie van Marc had de 2-0 moeten betekenen.

Ook in de tweede helft is het weer hetzelfde liedje, OKSV wil wel maar het lukt allemaal niet zo vandaag. Toch blijven de beste kansen voor de ploeg uit Overlangel.

In de 53e minuut komt jeugdspeler Joris op over de rechter kant hij zet iedereen te kijk en rond opzich prima af, helaas kan de keeper zijn schot nog net met de voet keren. Even later is het wederom Joris met een mooi afstandsschot wat ook door de keeper gepakt word.

OKSV vergeet het af te maken en ondanks dat Astrantia nog geen echte kans gekregen heeft blijft het gevaar op een late gelijkmaker in de lucht hangen. In de 75e lijkt dan toch Rick de wedstrijd in het slot te gooien maar de scheidsrechter gaat geheel onterecht uit van de grensrechter van Astrantia, doelpunt afgekeurd. De beste man van Astrantia acht het al de hele wedstrijd nodig om alles wat beweegt af te vlaggen. Best vervelend.

Astrantia probeert er met ruw en grof spel een slotoffensief uit te gooien in het laatste kwartier. De mannen van Voet houden goed stand en de drie punten worden over de streep getrokken.

Het was vandaag met matig spel en heel veel moeite, maar gelukkig blijven de drie punten in Langel, Volgende week kan de periode binnengehaald worden bij een overwinning op SVS in Stevensbeek.