7 december 2014

• 1-0 Jelle Hoekstra (Irene 1)
  • 1-1 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 1-2 Perr Hidding (OKSV 1)

Op het Sportpark De Laat werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de krachtmeting Irene 1 - OKSV 1. Scheidsrechter I. Kilci had deze confrontatie geleid.

De wedstrijd Irene 1-OKSV 1 eindigde in: 1-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen De Willy's 1 op 8 februari 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

6D: OKSV mede aan kop na winst in topper

Bron: KlikSport.nl

De wedstrijd tussen SIOL en Elsendorp werd afgelast. OKSV won in de zesde klasse D de topper van Irene met 1-2. Daardoor komen die ploegen allebei aan kop met 26 punten uit twaalf duels.

Perr Hidding was de grote man aan de kant van OKSV. Hij maakte zowel de 1-1 als de 1-2 en bezorgde zijn ploeg daarmee drie belangrijke punten. Afgelopen week maakte OKSV-trainer Niels Voet bekend nog een seizoen langer te blijven in Overlangel.

Blessure
Ondanks de afgelasting was er toch nieuws te melden uit Katwijk. Dit weekend werd bekend dat SIOL-routinier Fabian de Jager noodgedwongen moet stoppen. Een MRI-scan toonde afgelopen week kraakbeenschade aan en De Jager mag zodoende niet meer voetballen. "Hij ziet hiermee zijn 'droom' om nog één keer een prijs te pakken in duigen vallen", aldus Ten Haaf. "En ook voor ons erg zuur, want we missen hierdoor een ervaren kracht met een echte winnaarsmentaliteit."
Over zijn eigen toekomst en die van z'n collega-duotrainer Maarten Hendriks kan Ten Haaf nog niks zeggen. "Als het goed is, zitten wij binnenkort met het bestuur om tafel."

Gelijkspel in Landhorst
Menos en MOSA'14 gingen douchen met een 2-2 eindstand. Vince van Uden kopte de Oijenaren op voorsprong. Nog voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een uur was het opnieuw Van Uden die de bezoekers op voorsprong zette. MOSA'14 deed zich echter tekort en slikte in de slotfase een nieuwe gelijkmaker.

Ruime overwinning De Willy's
De Willy's had zondagmiddag weinig moeite met Astrantia. Voor rust was het 2-0 door goals van Stein Jacops en Wouter Klaassen. In de tweede helft verdubbelden Stein Jacops en Bart Derks de stand: 4-0. Vijf minuten voor tijd kreeg Sander Veldboer bij de thuisploeg een rode kaart.

SCV'58 wint ruim
SCV'58 gaf vorige week tegen Achilles Reek een 0-3 voorsprong uit handen. Na 90 minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord. Na een groepsgesprek afgelopen week stonden de Velpenaren vandaag tegenover SBV. En net als vorige week nam SCV'58 een 3-0 voorsprong. Na goals van Teun Jacobs, Bart Bardoel en Pascal van Thiel werd het echter ook 3-1 (eigen doelpunt) en 3-2 (Bas van Dorst). SCV'58 toonde veerkracht en liet het niet gelijk worden. Via Jaimy van Eck werd de marge weer twee en via de tweede van Van Thiel eindigde het duel in 5-2. "Een dikverdiende overwinning", volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen.

Comeback Achilles Reek
Achilles Reek gaat de winterstop in met een zesde plek. Tegen SVS Stevensbeek werd zondag geen fout gemaakt: 5-3. Er leek na twaalf minuten geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de thuisploeg. Via Luuk Janssen en Roy de Haas stond het al snel 2-0, maar na ruim een uur was er van de voorsprong niets meer over. Sterker nog, de gasten stonden verrassend met 2-3 voor. In het laatste kwartier trok Achilles Reek alsnog de overwinning over de streep. Via Mathijs van der Steen, Rob van der Wijst en Koen Werring werd het 5-3.

Bron: Website VV Irene

De wedstrijd tussen koploper Irene en de nummer drie OKSV was een echte topper. Twee ploegen die voor de volle winst gingen in de wetenschap dat het puntenverschil vooraf maar drie was.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, al had Irene de beste kansen. Sven Vonk, Nick Vliegenthart en Tjeerd Peijnenburg waren dicht bij een treffer.

Na rust stoof Irene uit de startblokken en was het na 5 minuten Jelle Hoekstra die uit de draai prachtig de 1-0 scoorde.

Halverwege de tweede helft kwam OKSV weer terug in de wedstrijd toen na een corner de bal vanuit de kluts het Gemondse doel inrolde. Vlak voor tijd was Irene nog dicht bij de winst na een verre uittrap van keeper Coen Hermans, maar Jelle Hoekstra lobte de bal net naast.

In blessuretijd was het echter OKSV dat aan het langste eind trok. In een chaotische situatie in het Gemondse strafschopgebied was het opeens raak. 1-2. Irene probeerde in de laatste minuut het tij nog te keren en kreeg nog een corner. Met 11 man in de aanval (inclusief de Gemondse keeper) bleef de gelijkmaker echter uit. Irene staat nog bovenaan, maar OKSV is in punten gelijk gekomen.

Wedstrijdverslag Irene 1 - OKSV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 7 December, Irene uit, Na de overwinning van OKSV vorige week op Siol ditmaal tegen de nieuwe koploper. Siol is de avond er voor al afgelast wat inhoud dat bij een overwinning de mannen van Voet de winterstop in gaan als gedeeld koploper.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB: D. Ermers RCV: N. Selten LCV: B. Vos(c) LB:R. van den Berg: VM: Erwin van Summeren VM: Johan van de Wielen AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. M. van den Akker RA: B. van den Berg
Wissels: Job van de Loop, Dirk van den Berg, Tim Reijs.

Opmerkingen:
  • Roel van Dinther en Ted Schmitz zitten nog steeds in de lappenman.
  • Prima intrapballen. (de rest kunnen jullie zelf wel vort invullen)
  • Sjack Ermers was afwezig, helaas was er weer een wedstrijdje dames voetbal in Nijmegen.
  • Willy van de Loop stond weer paraat met de vlag.
  • Winnen betekend de goede reeks van de laatste weken voortzetten en aansluiten aan kop
  • Trainer Voet weer wat bekomen van zijn ijsberen avontuur was er klaar voor. Deze week heeft hij zijn contract met een jaar verlengd. Betrouwbare bronnen binnen de club melde het volgende: "Voet is uiteraard geen goedkope trainer, maar wat die allemaal voor vrijwilligerswerk doet in de dierenbranche heeft voor ons uiteindelijk de doorslag gegeven. Tevens heeft Voet in zijn contract laten opnemen dat hij 1/3 van zijn salaris belastingvrij uit mag geven aan een door hem gekozen goed doel. Een mooi gebaar van de cultheld en ambassadeur van het WNF" Hugo Dorst melde het volgend "tevens is in zijn contract bedongen door het bestuur dat Voet tenminste een keer in de 2 weken de voltallige selectie van een flesje bier zal voorzien bij de petjesbar"
  • Transfernieuws was er ook deze week in de lokale media. Paul Sweep keert na een aantal jaren Herpinia terug op het voor hem zo vertrouwde groen zwarte nest. De transfersom die hier meer gemoeid is blijkt ruim €100 ,- contributie te zijn (die hij zelf zal moeten betalen). Voorzitter van Poppelen was content met dit nieuws.
De wedstrijd.
OKSV begint sterk aan de wedstrijd, de mannen van coach Voet nemen direct het heft in handen en Irene moet veel overtredingen begaan om het elftal wat af te kunnen remmen. De bedoeling van de ploeg is duidelijk stunten en drie punten pakken.

In de beginfase waarin OKSV de overhand heeft vallen er weinig echte kansen te creëren bij wat schoten en vrije trappen word er niet altijd even attent gereageerd op de matige keepende keeper van Irene.
Irene probeert een aantal keren in de omschakeling gevaarlijk te worden maar gelegenheid laatste man Vos heeft zijn zaakjes goed op orde achterin en hoeft zelf zelden tot nooit in te grijpen. (deze rol bevalt de oude man maar al te goed)

Na de beginfase komt Irene wat beter in de wedstrijd en gaat de wedstrijd wat meer gelijk op er zijn kleine kansjes aan beide kanten maar het gaat meer om wat gevaar als echte kansen.

Een kwartier voor rust komt OKSV met een snelle uitbraak via een mooie aanval met Rick van den Berg en Rick Reijs komt de bal pan klaar te liggen voor Hidding, deze had helaas niet op het stuitje gerekend en schiet langs, dit was de grootste kans tot nu toe dit had die kunnen en misschien wel moeten zijn.

Niet veel later krijgt Irene haar eerste grote kans, balverlies van Erwin op 20 meter van het vijandige doel word omgezet in een razendsnelle counter van Irene, uiteindelijk komt de bal op de 16 uit bij de vrijstaande man Erwin kan met een uiterste krachtsinspanning zichzelf voor de bal gooien en via hem gaat het schot tegen de paal. Pff dit was voor de eerste keer even billen knijpen voor het team van Voet.

De wedstrijd dartelt verder en net voor rust valt bij Irene de eerste gele kaart na een grove charge op Erwin trekt de prima leidende scheidsrechter de eerste (en tevens laatste) gele kaart. Er word gerust met een 0-0 stand.

Ook de tweede helft begint de ploeg van Voet weer goed, al blijven echte kansen in deze fase van de wedstrijd uit. In de 55e minuut is het Irene wat uit een ingooi(bart gaat onder de bal door) de spits bereikt deze draait wat makkelijk weg bij niek en schiet feilloos binnen 1-0.

OKSV zal er een schepje bij moeten doen en alles op alles moeten zetten om deze achterstand terug te brengen tot minimaal een gelijkspel. In deze fase van de wedstrijd word er hard gewerkt voor elkaar en veel duels gewonnen, de mannen van voet laten zien dat ze zich niet zo maar na huis laten sturen met een nederlaag.
In de 70e minuut mag de hardwerkende Bram na de kant en word afgelost door little brother Dirk.
Niet veel later valt de 1-1 een corner van Rick word binnengekopt door Perr, de ontlading bij de ploeg is groot! Dit is lekker, dit is verdiend, nu doorgaan!

De wedstrijd gaat verder, Grote kans voor Irene rond de 80e minuut gelukkig stift de goede spits van de Irene de bal langs. Verder weinig kansen voor beide teams in deze fase.
In de 88e minuut krijgt OKSV een vrije trap op 18 meter van het vijandelijke doel, Rick schiet de bal laag in de muur, de terug komende bal neemt Erwin in een keer op zijn wreef, en deze lijkt in het doel te vliegen, helaas spat de bal uit een op de onderkant van de lat!

1-1 zal de eindstand worden hoor je iedereen denken en ook op het veld lijken beide ploegen vrede te hebben met deze uitslag. Maar dan 3 minuten in blessure tijd komt de bal bij Rick op links die in een keer de vrijstaande Perr weet te vinden die op zijn beurt voor de 2e maal binnenkopt 1-2 !
Nu nog een aantal minuten volhouden! Dit gebeurt en de overwinning op Irene is een feit!

OKSV sluit een prima serie voor de winterstop af met een overwinning op de koploper en komt zelf gedeeld aan kop. De serie is fraai te noemen maar de ploeg van Voet is er uiteraard nog lang niet. Wanneer er na de winter elke week de inzet opgebracht kan worden van de laatste 3 weken kan er nog veel moois gebeuren dit seizoen! Tevens gaat de ploeg van Voet fier aan kop in de 2e periode met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Het feest in de petjesbar barste weer los bij terug komst en menig rondje(van de trainer DE voorzitter en Sjack Ermers) werd soldaat gemaakt

8februari word de competitie hervat met weer een belangrijke wedstrijd thuis tegen de Willy’s.