Logo OKSV

Vorstenbossche Boys A1 - OKSV A1 (3-1)

27 maart 2010

Van onze verslaggever Jeroen :

Voorbeschouwing:

Voor de winterstop hadden we ook tegen Vorstenbosch gespeeld. Dat was geen beste wedstrijd van onze kant. Destijds waren we voor rust de betere (lees 'minst slechte ploeg') en hadden we halverwege eigenlijk op voorsprong moeten staan. En na rust hadden we onze tanden stukgebeten op het krachtvoetbal van Vorstenbosch. De 1-0 nederlaag van toen was daarom niet onverdiend.
Met deze wetenschap gingen we wederom naar Vorstenbosch, in de hoop een beter resultaat te behalen.

Opstelling OKSV A1 (4-3-3):

Frank
Erwin
René
Ted
Rick B
Luuk
Roel
Kevin
Rick A
Marc
Job

Wissels:

45' Jasper voor René
45' Tymon voor Luuk
45' Perr voor Marc
75' Marc voor Kevin

Doelpuntenmakers:

47' 0-1 Perr
66' 1-1
73' 2-1
88' 3-1

Wedstrijdverslag:

OKSV laat Vorstenbosch wederom de kaas van het brood eten!

Na de goede wedstrijd tegen Estria, was er vertrouwen voor de wedstrijd tegen Vorstenbosch. Een, op papier, gelijkwaardige tegenstander.

In de eerste helft waren er in het eerste half uur wat (halve) kansjes over-en-weer en waren beide teams aan elkaar gewaagd. En werd er weinig weggegeven.
Maar in het laatste kwartier van het eerste bedrijf had OKSV maar liefst drie 100% kansen om op voorsprong te komen.
In de 36e minuut strandde Roel, na goed voorbereidend werk van Marc en Kevin, in een 1-1-situatie op de keeper. Zes minuten later was het Roel die een goed opgekomen Luuk in staat stelde te schieten, maar de bal kwam niet goed voor Luuks' voeten en het duwtje in de rug was net voldoende om Luuk uit balans te brengen. En in de laatste minuut was het Marc die een open schietkans om zeep hielp.
En dus gingen we stevig balend de rust in!

De opluchting was dan ook groot toen we direct na rust op 0-1 kwamen. Perr deed wat Roel voor rust had nagelaten. Hij werd door Roel gelanceerd, ging alleen op de keeper af, bleef rustig, omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. Prima goal!
Daarna bleef OKSV de betere ploeg en had het in de 56e minuut pech dat het, na een goede actie van Roel, niet op 0-2 kwam.
Maar daarna nam Vorstenbosch het heft in handen.
Ze gingen achterin 1 op 1 spelen en OKSV had moeite om het juiste antwoord te vinden. De durf om door te dekken ontbrak. Daardoor werd het middenveld onder de voet gelopen en kreeg de achterhoede keer op keer met opkomende mensen te maken. Dat kon niet goed gaan.
In de 62e minuut kwam OKSV nog goed weg toen de tegenstander op de paal schoot. Maar 4 minuten later was het alsnog raak. Op basis van het aantal (gemiste) kansen een onverdiende stand.

Vorstenbosch rook bloed en probeerde door te drukken. Maar desondanks bleven de beste kansen voor OKSV.
In de 70e en 72e minuut had Kevin 2 keer de mogelijkheid om OKSV op voorsprong te zetten, maar de rust en de kracht ontbraken.
En toen trad de alom bekende voetbalwet in werking: iets met 'niet scoren', met 'deksel op de neus' en 'vallen aan de andere kant'.
Want een minuut na de gemiste kans van Kevin, sloeg Vorstenbosch toe en kwam op 2-1.
Vorstenbosch bleef daarna doorgaan en OKSV kwam nauwelijks onder de druk vandaan. Toch had OKSV, via Roel, nog een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Maar helaas belandde zijn inzet op de lat. Pech! Domme pech!
Toen ook deze kans er niet in was gegaan, verdween bij OKSV de hoop op een goede afloop. De (geflatteerde) 3-1 van Vorstenbosch was daar een min of meer logisch gevolg van.

A.s zaterdag komt Achates uit Ottersum op bezoek.
Daar hebben we ook nog een appeltje mee te schillen.
Hopelijk kunnen we dan laten zien dat we niet zo slecht zijn als dat de stand doet vermoeden.[ Terug ]


© Copyright 2001-2021 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps