Doelpuntenmakers

31' 0-1 Johan
32' 1-1

Wedstrijdverslag

Prinses Irene heeft het meeste balbezit, OKSV heeft de beste kansen. De 1-1 eindstand is oké.

In Prinses Irene trof OKSV vandaag een tegenstander die het ons 90 minuten lang lastig heeft gemaakt.
Fysiek en conditioneel ijzersterk en met de wil om te voetballen, zoals je dat van een ploeg van trainer Piet van den Akker verwacht.
Dat was één van de twee redenen dat we vandaag een niet al te beste wedstrijd hebben gespeeld. De andere reden lag bij onszelf. Want met name in balbezit was het spel te afwachtend. Daardoor werden te veel duels verloren en was het moeilijk om eenmaal aan de bal, een ploeggenoot te vinden en balbezit te houden. We hadden blijven vlagen veel te weinig controle.

De eerste 10 minuten waren voor een fel en offensief spelend Prinses Irene. Dat resulteerde in 6 corners, die verder geen gevaar opleverden. OKSV begon te afwachtend en liet het allemaal maar een beetje gebeuren. Het goeie nieuws was dat we ongeschonden uit deze periode kwamen.
Toen de storm wat geluwd was, kwam OKSV meer in de wedstrijd. De wedstrijd was in evenwicht.
De beste mogelijkheden waren echter voor OKSV. In de 12e minuut kwam Rick Reijs alleen voor de keeper, maar hij schoot de bal tegen de voeten van de doelman. Na een half uur was het Niek, die na een steekbal van Johan vrij voor de keeper kwam, maar hij mikte de bal naast.
In de 2 minuten daarna vielen 2 goals. Het eerste doelpunt kwam op naam van Johan, na een prima aanval via Ted en Rick Reijs, speelde hij zichzelf vrij in schoot rustig binnen. Maar meteen na de aftrap was het Prinses Irene dat collectief slap verdedigend werk afstrafte en de gelijkmaker scoorde.

Na rust was de situatie ongeveer gelijk. Prinses Irene had het meest de bal, maar had met name voorin onvoldoende kwaliteit om het ons echt lastig te maken. In 90 minuten hebben ze nauwelijks een uitgepeelde kans gecreëerd.
Ook na rust waren de schaarse kansen voor OKSV. In de 62e en 66e minuut was Johan tot 2x toe dichtbij. De eerste keer kwam hij vrij voor de keeper, maar deze redde. En de tweede keer schrok hij van de kans die hij kreeg en kon niet tijdig reageren.
Het laatste kwartier was, net zoals de eerste fase van de wedstrijd, weer voor Prinses Irene. Ze gingen achterin 1 op 1 spelen en OKSV had veel moeite om onder de druk uit te komen. Dat had ook nu weer te maken met het feit de de scherpte en beweging om aan de bal te komen erg matig waren of dat de inspeelpass om te kunnen counteren onnauwkeurig was.
Vlak voor tijd werd een treffer van Prinses Irene afgekeurd, omdat Sjoerd binnen zijn doelgebied door 2 tegenstanders werd aangevallen. Of dat het allemaal zo erg was valt te bezien. Feit is dat de scheidsrechter de goal afkeurde en dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

De conclusie is dat het prettig is dat we eindelijk dit soort (echte) wedstrijden kunnen spelen, zodat we met onze tekortkomingen worden geconfronteerd. En als het goed is worden we daar sterker van.
Volgende week Schadewijk A1 thuis. Tot dan?!