8 september 2007 - Van onze verslaggever Jeroen

0-1 Remco vd Berg

OKSV C1 behaalt (enigszins gelukkig) 3 zwaarbevochten punten in Velp en blijft daarmee aan kop van de ranglijst.

Keeper Frank speelt hoofdrol!!

Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Frank, is OKSV C1 erin geslaagd om na 2 wedstrijden nog steeds een 100% score te halen.
Tegenstander was de C1 van SCV’58, die de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 9-0 had gewonnen.

OKSV begonnen prima aan de wedstrijd. Al na 7 minuten kwamen we door Remco, die zijn eerste doelpunt voor de C scoorde, op 0-1.
Daar was een schitterende aanval aan voorafgegaan. Job speelde zich op het middenveld goed vrij en stuurde Bjorn op rechts weg. Die trok naar binnen en ging alleen op de keeper af. Hij schoot de bal echter voorlangs, maar Remco was heel attent meegelopen. Hij pikte de bal op en krulde de bal vanaf de linkerkant, op een prachtige manier bij de 2e paal, via de vingertoppen van de keeper, binnen.
Daarna bleef OKSV nog even de betere ploeg, maar na een kwartier kwam de klad er een beetje in. Dit kwam mede door het feit dat we in korte tijd 2x moesten wisselen, waardoor er noodgedwongen wat omzettingen moesten plaatsvinden.
Dit alles kwam het spel niet ten goede en SCV werd sterker en sterker. Ze hadden wat meer power en snelheid in de ploeg en daardoor kregen we het lastig. We hadden moeite om te voetballen, omdat er te weinig duels werden gewonnen en het positiespel steeds matiger werd.
Op hangen en wurgen werd met 0-1 de rust gehaald, waarbij met name Jarno Reijs met een goede verdedigende actie de grootste kans van de opponent had weten te verijdelen.

In de rust geprobeerd de zaken weer op de rails te krijgen. Waardoor we hopelijk op een positieve manier aan de 2e helft konden beginnen.
Maar alle goede bedoelingen ten spijt, de tweede helft begon zoals de 1e geëindigd was, OKSV in de verdrukking, SCV aan ´t drukken.
SCV kreeg in de 2e helft wel 8 kansen, maar door slecht afronden, goed verdedigen en prima keeperswerk bleef ´de 0´ op het scorebord.

Twaalf minuten voor tijd zag het er slecht uit voor OKSV. Een doorgebroken speler werd door Frank op de rand van het strafschopgebied tegen de vlakte gegooid.
Strafschop voor SCV.
Nadat de speler was opgelapt, kon de penalty worden genomen. Maar zoals al vaker deze wedstrijd (en dit prille seizoen!!) bleek Frank niet te passeren. Met een geweldige reflex ranselde hij de hard ingeschoten bal uit het doel en bleven we op voorsprong.
De gemiste strafschop was voor SCV het teken om er nog een schepje bovenop te gooien. Het duel werd grimmiger en de goed fluitende scheidsrechter moest vaak ingrijpen. Maar OKSV bleef met het nodige kunst/ en vliegwerk op de been. En zo gingen we, enigszins onverdiend, met 3 punten in de tas, terug naar Overlangel.

Volgende week spelen we om 11.15 uur thuis tegen Margriet C3 en gaan we er weer proberen er het beste van te maken.
Woensdag weer hard weken op de training, want het gaat nog lang niet vanzelf.
En die 6 punten pakken ze ons niet meer af!!

Op het De Kranenhof in Velp werd vandaag om 11:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd SCV'58 C1 - OKSV C1.

De wedstrijd SCV'58 C1-OKSV C1 eindigde in: 0-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld thuis tegen Margriet C3 op 15 september 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.