Wedstrijden 2006/2007

Hapse Boys C1 - OKSV C1
Uitslag: 3-1

21 april 2007

OKSV C1 speelt een prima wedstrijd, maar gebrek aan power in de slotfase zorgt ervoor dat er net niet wordt gestunt bij de aanstaande kampioen

Afgelopen zaterdag is de C1 op bezoek geweest ( zonder Kevin, René en Jarno, maar met Remco en Lennard van de D op de bank) bij de nog ongeslagen C1 van Hapse Boys.
Deze wedstrijd werd, na een 1-1 ruststand, met 3-1 verloren. Het was de 5e nederlaag in 9 wedstrijden (maar ook met 4 knappe overwinningen!!). Ook deze keer brak het gebrek aan fysieke kracht ons aan het eind van de wedstrijd op, waardoor we na een uur voetballen niet meer in staat waren de vereiste duelkracht en scherpte aan de dag te leggen. In de laatste 10 minuten was de pijp bij de meeste spelers van dit jonge elftal simpelweg leeg!

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, met alles d’r op en d’r aan.
Hapse Boys moest winnen om ongeslagen te blijven en kampioen te worden. Wij wilden graag laten zien dat we niet waren gekomen om daaraan mee te werken. Al snel was duidelijk dat Haps de beter voetballende ploeg was, maar zoals wel vaker konden we op basis van een uitstekende mentaliteit, een goede organisatie en gevaarlijke uitbraken prima partij bieden. Tot aan de 1-0 in de 19e minuut was er in ons strafschopgebied niet zo gek veel aan de hand geweest, en hadden Roel en Job 2 kansjes gehad.
Na de 1-0 bleef de instelling van de ploeg goed. In de 23e minuut werd Roel toe hij alleen op de keeper dreigde af te gaan, door maar liefst 2 verdedigers neergesabeld. De scheidsrechter liet het bij een vrije trap (2 spelers verwijderen ziet er niet uit natuurlijk…) die door Erwin werd over geschoten. Maar drie minuten later was het toch Roel, die een prima solo afrondde met een strakke schuiver in de verre hoek. De bal ging binnenkant paal binnen. Een beloning voor de goede prestatie van het hele team.
Na deze gelijkmaker hadden we nog een keer geluk toen de bal maar net voor onze doellijn langs rolde. Maar de russtand was 1-1 en dat was zeker niet onverdiend.
Na rust begonnen we goed. Een les die we inmiddels hebben geleerd. Maar ook Hapse Boys was er alles aan gelegen om zo snel mogelijk te scoren. Zij kregen dan ook de eerste grote kans, maar Frank redde fraai. Tot aan onze eerste grote kans in de 52e minuut, toen Luuk na een één-tweetje met Jonathan net naast schoot, kregen ze nog 2 mogelijkheden, maar steeds lag Frank (letterlijk) in de weg.
In de 59e minuut viel toch de 2-1 voor Haps. De bal werd vanaf links richting de 2e paal geschoten, Frank werkte de bal naar de zijkant, maar de aanvoerder van Haps was attenter dan onze verdedigers en tikte de bal binnen. Toen leek her erop dat het verzet was gebroken. Waar we bij een 1-1 stand misschien nog extra krachten had kunnen vrijmaken om een puntje te pakken, leek de voorsprong voor de thuisclub de nekslag te zijn. Zij drukten nu door, wij waren te weinig aan de bal en hadden nog één keer geluk toen Haps de lat raakte. De 3-1 in de 66e minuut was dan ook een logisch gevolg. Maar daarna waren de beste kansen toch weer voor ons. Want na de 3-1 kreeg Erwin 2 kansen op een tweede teffer. Meteen na de 3-1 begon hij aan een solo en rondde die af met een schot dat rakelings voorlangs ging. En in de laatste minuut van de officiële speeltijd raakte hij de onderkant van de lat en kaatste de bal terug het veld in. Pure pech dus!
In de resterende 9 minuten (!) blessuretijd gebeurde niets noemenswaardigs meer. We konden uiteindelijk teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd het veld verlaten en trots zijn op deze prestatie. Want we zijn óók door de (waarschijnlijke) kampioen niet weggespeeld. En dat is voor dit elftal een prestatie van formaat!!
De komende week spelen we op woensdag (19.00 uur) en zaterdag (14.30 uur) thuis. Op woensdag spelen we tegen de C1 van Stormvogels uit Siebengewald. En op zaterdag de laatste wedstrijd tegen Leunen C1. Gezien de stand moet het mogelijk zijn om nog wat punten te pakken. Wanneer we dan, net zoals deze wedstrijd, met ons hart spelen, moet dat zeker kunnen.

Vandaag werd er om 14:00 uur afgetrapt op het Sportpark de Berkte in Haps voor de wedstrijd Hapse Boys C1 - OKSV C1.

De wedstrijd Hapse Boys C1-OKSV C1 eindigde in: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld thuis tegen Stormvogels'28 C1 op 25 april 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.