Logo OKSV

FC Uden C1 - OKSV C1 (4-1)

16 september 2006

Van onze verslaggever Jeroen Ermers :

Wedstrijdverslag:

Eerste verlies dit seizoen: OKSV C1 komt (man-)kracht tekort

Op het Sportpark De Vlasakker in Uden werd vandaag om 13:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd FC Uden C1 - OKSV C1.

Na 3 gewonnen bekerwedstrijden en een 100% score uit de eerste beide competitieduels, is de C1 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De C1 van Fc Uden was met 4-1 (1-1 rust) letterlijk en figuurlijk te sterk. De oorzaken voor dit verlies, zonder ze als excuus te willen gebruiken, zijn makkelijk te vinden.

Op de eerst plaats misten we 4(!) spelers. Ted, Luuk en Roel waren met het KON op tournee en Jarno had last van een liesblessure. Dit hield in dat we 3 verdedigers + onze topscorer moesten missen. Gelukkig konden we Perr en Jasper lenen, waardoor we in ieder geval qua aantal en kwaliteit wat gecompenseerd werden.

Al vrij snel werd duidelijk dat we het lastig zouden krijgen. De tegenstander had niet zozeer voetballend, maar zeker fysiek gezien (sommigen waren méér dan 2 koppen groter!) veel meer in te brengen. Dat betekende voor rust, dat zij het meeste balbezit hadden. Maar dat wij er af en toe voetballend goed uitkwamen en ook nog eens de beste kansen (Perr en Erwin) hadden.

Er werd keihard gewerkt, het elftal ‘stond’ goed en gaf weinig weg. Het was dan ook niet geheel onverdiend dat we in de 27e minuut op een 0-1 voorsprong kwamen. Kevin werd na een fraaie solo, op zo’n 20 meter van het doel, tegen de vlakte gewerkt. Erwin schoot de vrije trap in één keer hoog tegen de touwen. Op dat moment hadden we nog meer om voor te knokken. Dat gebeurde ook en we leken zelfs met een voorsprong de rust te halen. “Leken” ja, want 2 minuten vóór de rust, besloot de scheidsrechter een tackle op de bal met een strafschop te bestraffen. Dit tot ontsteltenis van de meeste spelers en grensrechter Bart, die furieus reageerden. Helaas werd de penalty benut. Frank zat er vlakbij, maar het schot was te goed geplaatst……..

Dus gingen we met een flinke kater rusten. De teleurstelling was groot, bij sommige spelers zelfs erg groot. Maar ja, aan het gedrag van een scheids kun je niets veranderen, het enige waar je wel invloed op hebt is je eigen doen en laten. Daarom hebben we geprobeerd onze aandacht op onszelf te focussen, zodat we in ieder geval zouden gaan proberen om een puntje mee te nemen, om onze tegenstander (op de ranglijst) vóór te blijven.

Maar al vanaf de aftrap bleek dat het beste er bij vrijwel elke speler af was. De eerste 35 minuten hadden blijkbaar te veel kracht gekost en de tegenstander strafte in het eerste deel van de tweede helft het slappe, futloze spel genadeloos af.
De vermoeidheid zorgde ervoor dat we niet meer in staat waren om ons positiespel te spelen en vrijwel alle persoonlijke duels werden verloren. De koek was gewoon op! Jammer!!

Conclusie: Dat we met zijn allen nog flink moeten werken aan onze conditie. Dat we ten alle tijden bewust bezig moeten zijn met het (goed) uitvoeren van het positiespel. En dat grote/sterke tegenstanders op die manier (zoals vóór rust) te pakken zijn. We zijn pas net bezig, er is niets ‘kapot’!

Volgende week TOP C3 thuis. Kom ons steunen!!

[ Terug ]


© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps