OKSV C1 - SES C1
Uitslag: 4-1

7 oktober 2006 - Van onze verslaggever Jeroen Ermers

C1 toont wederom veerkracht en speelt een solide partij!!

Het is OKSV C1 voor de tweede keer dit seizoen gelukt, om na een verliespartij de wedstrijd erop te winnen. Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen SES C1, waarin spelers als Erwin en Roel (samen goed voor 22 goals!) en ook Luuk één helft reserve zaten. Wat zou betekenen dat de jonge(re) en de fysiek wat minder sterke jongens (Pim, Sjouke, Jonathan en Bjorn), wat minder steun zouden hebben van de wat sterkere jongens en dus meer zelf zouden moeten regelen. Een goede test met het oog op de resterende wedstrijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat we er vandaag alles aan moesten doen om tegen het lager geklasseerde SES te winnen.
“Spelen met ziel en zaligheid!!” was het motto. De bedoeling was om vanaf het begin het heft in handen te nemen en de duels te winnen, om zo zelf lekker te voetballen en de tegenstander het gevoel te geven dat er niet veel te halen viel. En we moesten ook proberen om elkaar goed te coachen en te sturen.

We gingen voortvarend van start en iedereen speelde met (de afgesproken) 100% inzet. Daardoor wonnen we op vrijwel elke positie de duels en hadden dus ook het meeste balbezit. Daar werd meestal goed mee omgegaan.
Omdat er prima werd verdedigd (compliment voor iedereen, met name voor de verdediging!!) kwamen we zelf niet in de problemen en konden we zelf gevaarlijk zijn.
De eerste grote kans was in de 7e minuut voor Erwin, die na een lange solo, oog in oog met de keeper, er niet in slaagde om de score te openen.
Vijf minuten later dacht Kevin: Laat ik het ook maar eens op die manier proberen. En hij had wel succes! Hij begon zijn actie in de middencirkel, won 4 duels (soms met wat geluk, maar als je doorzet dwing je ook iets af!!), ging uitstekend door en wist zijn mooie solo doeltreffend af te ronden: 1-0, prima goal!
De resterende 23 minuten van de eerste helft, bleven we de betere ploeg. Jammer genoeg wisten we de score niet uit te bouwen, maar de verdediging, onder leiding van een goed spelende en sturende Ted en een gedurfd voetballende René, zorgde ervoor dat onze doelman het wat makkelijker had dan vorige week.
Na rust was het dus zaak om met ‘de verse van Dinthers’ in de ploeg, op dezelfde manier verder te gaan. We waren goed bezig!!
Dat streven werd al snel tot uitvoer gebracht. Roel was koud 3 minuten in het veld of hij scoorde, met buitenkant voet, de 2-0. Hiermee deed hij hetzelfde als in de vorige thuiswedstrijd, toen hij ook direct na de aftrap een belangrijke treffer maakte. Die marge van 2 goals zou voldoende moeten zijn om de score rustig uit te bouwen. Maar ook nu, evenals in de vorige thuiswedstrijd, kregen we te snel een doelpunt tegen. Bij een vrije trap stond Pim alleen tegenover 3 tegenstanders en was Frank kansloos bij de kopbal die bij de tweede paal binnenviel. Het eerste geval van onoplettendheid werd na 45 minuten afgestraft. Wat ontzettend jammer was, want de tegenstander had tot dat moment, letterlijk, geen kans gehad.
De tegentreffer zorgde ervoor dat iedereen weer op scherp stond. OKSV nam het heft weer in handen, en ging onverstoorbaar verder. In de 53e minuut maakte Kevin zijn 2e goal van de middag. Een actie van Roel, die met wat geluk bij Kevin kwam, werd attent en beheerst binnengeschoven. Daarna bleef OKSV het gebeuren bepalen en had met name Roel erg veel kansen nodig om tot scoren te komen. Uiteindelijk kreeg hij 6 minuten voor tijd loon naar werken en wist hij na een goed pass van Kevin, de 4-1 eindstand binnen te knallen. De 3 verdiende punten waren definitief binnen.
Complimenten voor iedereen, maar met name voor de jonge jongens die stuk voor stuk een prima wedstrijd hadden gespeeld!!!

Conclusie: Al met al hebben we ons goed hersteld van de nederlaag van de week ervoor tegen Estria. Sommige jongens hebben laten zien dat ze gegroeid zijn in hun spel en in de manier waarop ze qua inzet moeten spelen. Volgende week, wanneer we in de 2e bekerronde spelen in en tegen het op papier sterkere Heeswijk, zal iedereen vol aan de bak moeten. We hebben in ieder geval een goeie ‘generale’ achter de rug!
Dus als je zin hebt, kom dan zaterdag de 14e om 13.00 uur naar Heeswijk en moedig ons aan. We zullen ons uiterste best doen om er een goeie pot van te maken!