Verslag afscheidswedstrijd Dirk Jan Manders

25 mei 2008

Op zaterdagavond 7 uur werd op het voetbalveld van OKSV een wedstrijd ter ere van het afscheid van Dirk Jan Manders gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld tussen het huidige eerste elftal van OKSV en een gezelschap van voormalige eerste elftal spelers. Dit team was samengesteld door Dirk Jan zelf en bestond uit spelers waarmee hij nog graag een keer wilde spelen.

Het was gezellig druk op het sportpark in Overlangel en er heerste een prima stemming op en rondom het veld. Beide elftallen bestonden uit een selectie van maar liefst 20 spelers en dat was vooral bij de oud-eerste elftal spelers ook wel noodzakelijk. Een groot deel van deze spelers heeft de schoenen al een tijdje aan de wilgen gehangen en daarnaast was de conditie en wendbaarheid natuurlijk ook wat minder geworden.

Beide elftallen maakten van deze wedstrijd van 2x35minuten een mooi en vriendschappelijk parijtje. De coach van het oud eerste elftal stelde “per ongeluk” 12 spelers op bij aanvang van de wedstrijd en dit werd pas na een tijdje ontdekt door de tegenpartij. Toch was het Bart Vos die voor het huidige eerste elftal de 1-0 maakte. Lang konden de jonkies niet genieten van de voorsprong, vanuit een penalty maakt Fred van de Boogaard gelijk en het werd zelfs 2-1 voor de oudjes nadat Wilfred de Beijer vanaf een meter of 10 koeltjes binnenschoof. Bij de broodnodige rust stond er 2-2, na een goal van Ferry van de Wal, op het scorebord een mooie weergave van de wedstrijd.

De tweede helft verliet Dirk Jan symbolisch het eerste elftal en speelde met zijn voormalige strijdmakkers de wedstrijd uit. Tekenend voor zijn fanatisme speelde hij volop mee en zorgde zelfs voor de overwinning door op schitterende wijze voor 2-3 en via een penalty voor 2-4 te zorgen. Net voor tijd scoorde wederom trainer/speler Ferry van de Wal de 3-4 en hadden de oudjes de wedstrijd weten te winnen. Helemaal zuiver was de verhouding niet omdat de voormalig eerste elftal spelers een groot deel van de wedstrijd met 1 a 2 spelers meer speelden, maar amusant was het zeker.

Aansluitend aan de wedstrijd volgde een feestavond op het sportpark en werd de carrière van Dirk Jan Manders op feestelijke wijze afgesloten.