Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KlikSport: 'SDDL op vechtlust naar 5e klasse'

21 mei 2008

DEMEN - Voetbal in de 6e klasse is veelal vechtvoetbal, met weinig vloeiend lopende combinaties. Het duel tussen SDDL en OVC'63 was zo'n wedstrijd. De winnaar promoveerde naar de 5e klasse, waardoor de spanning een hoop goed maakte. SDDL bleek uiteindelijk het sterkst en stuurde OVC'63 met 3-0 terug naar Oijen.

De eerste helft leek de spanning nog in alle 44 de benen van de spelers te zitten. Van goed voetbal was geen sprake, maar hard gewerkt werd er wel. SDDL had het betere van het spel en kreeg ook wel enkele kansen, maar gescoord werd er niet. Aan de andere kant had doelman Maarten Megens geluk dat hij geen kaart kreeg toen hij de doorgebroken Rene van Sonsbeek onderuit haalde. Scheidsrechter Verbruggen (67 jaar oud) besloot echter alleen een vrije trap toe te kennen.

Na rust veranderde het spelbeeld. SDDL had genoeg aan een gelijkspel om te promoveren, dus probeerden de bezoekers iets meer de aanval te zoeken. SDDL profiteerde van de ruimte. Na vijf minuten in de tweede helft was het Daan Klievink die van een kleine twintig meter hard uithaalde: 1-0. Vijf minuten later leek het duel beslist. Jeroen Zegers werd volledig vrij gespeeld en schoof de bal achter doelman Geert Schoonenberg. De SDDL-supporters dachten dat de buit al binnen was, maar OVC'63 bleef hard werken en werd steeds gevaarlijker. De Oijenaren kregen enkele goede kansen op de aansluitingstreffer, maar Megens hield zijn doel school.

De doelman zag vlak voor tijd verdediger Ton van de Heuvel nog voor de 3-0 zorgen, zodat het feest uitgebreid gevierd kon worden op en rondom het veld.