Logo OKSV

BrabantSport: 'DESO uit Oss uit de competitie genomen'

Frans Timmermans: 'We zijn geru´neerd door deze eenzijdige beslissing'

15 sep 2006

Bron: BrabantSport - Door Peter Kuijpers

Oss 15-september - Voor voetbalclub DESO viel vandaag het doek. De club is naar aanleiding van het molesteren van de scheidsrechter tijdens het bekerduel met DVG uit de competitie genomen.

Frans Timmermans, woordvoerder van de club, was gedesillusioneerd en klonk somber. Hij vindt het een eenzijdig besluit van de KNVB. F.T: "De daders zijn gestraft. Een heeft er 8 weken gekregen en de feitelijke dader 30 maanden. Wijzelf hebben deze gasten al direct na het gebeuren geroyeerd. Luister, ik praat deze dingen niet goed, verre van dat, maar nu worden 18 welwillende voetballers de dupe van deze eenzijdige actie van twee personen. Er is in drie jaar niets gebeurd hier. We hebben daar streng op toegezien, nu overkomt ons dit. DESO is geru´neerd hierdoor. Wat denk je van de kantine-inkomsten? Die worden nagenoeg nul nu."

Vorig seizoen werd DESO overtuigend kampioen en promoveerde naar de 5e klasse. F.T.: "We hebben een leuke groep en hadden enorme zin in de komende competitie dat is nu over. We hadden dit niet verwacht. Als we nu gefaald hadden als heel elftal zou ik zeggen: akkoord. Nu is het een actie van een paar raddraaiers die het voor iedereen verpesten. We hebben hier alleen maar verliezers. Je krijgt snel een etiket opgeplakt zo. Dat wilden wij juist niet. Daar hebben we met z'n allen, ook het bestuur, keihard aan gewerkt. Neem het Blauw Geel-clubblad van vorige week met een schandalig eenzijdig verslag over de wedstrijd tegen ons tweede team en dan vooral het taalgebruik. Belachelijk gewoon. Ik las het bij mijn vriendin die in Veghel woont. Ik kan me voorstellen dat een redactie hier intuint en niet iedereen die mening deelt, maar had dan even gebeld op zijn minst voor een excuus. Ik heb tot op heden nog niets gehoord wat op een excuus leek uit Veghel."

Wat nu verder? De club gaat tegen de beslissing in beroep volgens Timmermans "We kunnen moeilijk anders. Je kan toch niet heel onze club laten stikken. We hebben een advocaat ter hand genomen die gaat het voor ons uitzoeken. Ik hoop dat het nog iets gaat brengen voor al die energie die we er met goedwillende mensen hebben ingestoken de laatste jaren."


[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps