Logo OKSV

Mijn en onze OKSV jaren bij OKSV.

2 okt 2019

Het is april 1997!

Ik had een wat mindere tijd meegemaakt en na in januari bij trekvogels in Nijmegen gestopt te zijn we was het tijd voor wat ontspanning en zijn Anneke en ik naar Portgal geweest, niet wetende wat mij te wachten stond!

Het was de reorganisatie bij NUON, waar ik na meer dan 30 dienstaren opzij werd gezet! Het was een dieptepunt voor mij, vooral omdat ik het totaal niet had zien aankomen!!

Ik heb hier veel moeite mee gehad, ook al zeiden Jap en Wilfred, och Pa laat toch waaien!! Heb daarna nog 6 jaar op detacheringsbasis gewerkt, en kon 1 april, na toch wel een geweldig afscheid met vervroegd pensioen.

Toen op een goede dag de telefoon ging en ik de voorzitter van OKSV aan de lijn kreeg met de vraag of ik daar trainer wou worden. Voet, zoals hij altijd door de telefoon sprak, en ondergetekende waren er al snel uit. Maar wat mij toen het meest goed gedaan heeft, was dat Jap een briefje voor mij op tafel had gelegd, voordat hij naar Eindhoven vertrok om te studeren, doe het maar Pa want ik kom bij je voetballen!!!!! Dit heeft een lans gebroken en samen zijn we aan het, karwei, OKSV begonnen!!

De kennismaking en de contacten later veliepen volgens mij best goed, gezien het feit dat 5 jaar ben gebleven!

In het begin, waar Herman mij voor gewaarschuwd had, was het een vereniging die na een heel matig seizoen, weinig leven in zat! De sfeer was tot bijna tot het nulpunt gedaald.

Het eerste halfjaar was dan ook heel erg zwaar om alle gezichte dezelfde kant op te krijgen, en dat je samen met trainingen en wedstrijden het groepsgevoel terug te krijgen!! Heb ook duidelijk aangegeven dat je niet voor mij komt trainen, maar dat je graag voor de club je wilt inzetten!! Ja het viel niet mee om ze allemaal op training te krijgen, Jap memoreerde dat al, en de Carnaval was een eikel punt.!!!!!

Ik heb steeds met gesprekken en een niet aflatend fanatisme steeds meer mensen op de trainingen gekregen!! Ook heb ik ervoor gezorgd dat we na afloop van de trainingen een bakkie koffie konden drinken en dat er door Herman, die perfect aanvoelde wat er moest gebeuren, een kratje bier in de koelkast stond!!!!!

Na de eerste voorbereidingen speelden we de eerste competitiewedstrijd uit tegen GVV’57.

We boekten daar een 0-0, in een behoorlijk pittige wedstrijd! Tjonge wat was Herman trots op dit resultaat, wat nog niet voorgekomen was. Dit was een goede opstart naar een periode van redelijke tot goed resultaten, en de club was in stijgende lijn. Vermeldenswaard is ook nog dat zoveel trouwe supporters OKSV begeleiden in uitwedstrijden!! Geweldig.

Bij het tweede en derde jaar heb veel jonge spelers in moeten passen, die anders tussen de wal en het schip terecht waren gekomen, en de selectie was erg dun!! Ook is in die periode Vincent Spaan, Wilfred en Jeroen H.f. bij ons komen voetballen!!! Wat Herman toen in een interview aangaf dat OKSV het allemaal met eigen spelers deed, was dus niet helemaal terecht!! Het was een gezellige periode als we 's morgens bij mij thuis samen kwamen en dan gezamenlijk naar Overlangel reden! Ook speelden we op de trainingen regelmatig partijtje Gelderse tegen Brabanders!!! Het ging er fel aan toe!!!!

Ook kwam de donderdagavond steeds meer in beeld, waar we probeerden met zoveel mogelijk spelers een biertje te drinken na de training. Voor mij was dit vaak kort, want ik haalde in die jaren altijd Jap op in Ravenstein en bracht hem dan ook weer ernaar toe. Heel speciaal was dat voor mij, maar zeker ook voor OKSV, want hij had het er toch maar voor over om zoveel mogelijk uit Eindhoven te komen trainen!!!!

Ook de derde helft zondags in de Petjes bar was een gezellig gebeuren! Daar waren het 2e en 3e elftal al vaak als we met de selectie ook daar kwamen. Heel wat gezelligheid en de nodige biertjes, brachten de leden en begeleiding steeds korter bij mekaar!!

De laatste jaren werden de trainingen altijd goed bezocht en het was goed dat ze buiten het voetbal ook de Carnaval trouw bleven!! Resultaten hebben we wel behaald, helaas geen nacompetitie of zo, maar we eindigden altijd met een goede eindklassering!! Jammer was het dat in die jaren net veel oud voetballers van JVC en Top op een lager niveau gingen spelen en dat toen al met vergoedingen! Daar konden wij met onze kleine gezellige vereniging niet tegen op!! Zij konden met een of twee goede spelers de wedstrijden naar zich toetrekken en beslissen!!

Daarom achtte ik de tijd rijp om naar een internationaal toernooi te gaan! We hebben goed overleg gepleegd en zijn daarna aan een spaarsysteem begonnen. Voor zover mij bekend was dit de eerste keer voor OKSV en we gingen naar Oostende in België. We overnachtten in de Haan, een gezellig park met allemaal huisjes! Het was een geweldige happening met veel mooi weer en veel plezier. De dames zijn zelfs nog naar het strand geweest! 's Nachts hebben we nog langs een spoorlijn gelopen, en het had niet veel gescheeld of Theo van de Elzen had in een politiecel doorgebracht!!

Omdat ik na 4 jaar dacht, dit wordt mijn laatste jaar, heb ik voorbereidingen getroffen voor een laatste groepsuitje en wel naar een internationaal toernooi naar Frankenau in Duitsland.!! Het was een geweldig weekend met allen in huisjes gehuisvest. Het toernooi was met redelijk resultaat afgewerkt en we gingen met een zeer goed gevoel richting Overlangel!! Onderweg naar huis kwam bij mij steeds sterker het gevoel dat ik na het volgend seizoen zou gaan stoppen bij OKSV!! Het werd tijd voor een nieuwe trainer voor de groep.

Na gesprekken met het bestuur waarin ik dit aangegeven had, kwam Dorus in beeld als de nieuwe trainer voor OKSV. Hij ging, ondanks zijn drukke werk, op cursus. Fijn was het dat hij bij mij stage mocht lopen!!! We hebben er toen een fijn jaar van gemaakt, met goede resultaten en een hechte selectie!! En nadat geslaagd was, is hij mijn opvolger geworden bij OKSV!!!

Toen mijn afscheid naderde, deed dat stiekem toch wel wat pijn!! Heb dat niet laten merken, alleen Anneke wist ervan!! Verder zijn we naar een eindfeest toegegroeid dat zijn weerga niet kende!!! Er werd van veel mensen afscheid genomen, die tijdens mijn fijne tijd bij OKSV, vrienden zijn geworden! Ik kan geen namen noemen, want dan zou ik er tekort doen.!! Toe we wegreden uit Overlangel, pinkte een traan op mijn wangen van weemoed maar ook van geluk dat ik hier 5 jaren had mogen werken!!!

Zomer 2003
Ik had net een nieuwe trainersfunctie aangenomen bij Eendracht in Mook. Ditmaal de A-junioren. We waren aan het wandelen op de markt in Egmond toen Bennie mij belde en vertelde van het slechte nieuws van Dorus!! Ik heb ook geen moment getwijfeld om weer terug te komen, ondanks de andere functie, om samen met Peter het seizoen af te maken!! Het overlijden van Dorus, was een dieptepunt voor mij bij OKSV!!!!!! Nog zo jong en vol ambitie als trainer begonnen, en dan zo uit het leven weggeroepen worden!!!!! Ik was blij, met mij velen, dat hij toch nog zijn kleinzoon heeft gezien, voordat hij naar boven vertrok!!!!

In dat jaar heb ik ook met Dirk Jan gesprekken gevoerd of hij geen trainersdiploma wou gaan halen, en trainer te worden bij OKSV!!!! En dat heeft hij inderdaad gedaan, ondanks zijn drukke werk en 3 kleine kinderen!!! Petje af! Hij is dan ook na mij de nieuwe trainer geworden bij zijn club!!

2006-7-en later...
Na mijn actieve periode bij OKSV, heb ik toch nog regelmatig wedstrijden bezocht, die met promotie, degradatie te maken hadden en omdat Jap nog steeds bleef voetballen! Ook heb ik in de jaren daarna nog verschillende jaren wedstrijden van het 2e,en 3e gefloten, zodat ik toch nog steeds contact hield!!

2019
Heintje Davids, onze Jap, neemt voor de 4e keer afscheid bij OKSV, maar nu definitief. Hj gaat werken en leren als leraar op een Middelbare school, en dat vergt alle aandacht!! Fijn was het om te zien dat hij zijn laatste wedstrijd met zijn eigen zoon Julian mocht spelen!! Wij zijn trots weggegaan uit Overlangel, om verder te gaan met de nieuwe hobby, zingen en muziek maken!!

Op deze gedenkwaardige dag, dat ook Dirk Jan en Jan afscheid namen, heb ik met Frank van de Berg afgesproken om een reünie te gaan organiseren van die geweldige jaren met die uitzonderlijke weekenden in België en Duitsland!! Dit zal medio 2021 gebeuren, 25 jaar na dato, dat ik mijn eerste stappen heb gezet op Milanellie!!!!

Ook voor mij is het onmogelijk geweest om zonder al die vrijwilligers en het fijne bestuur te kunnen functioneren.!! Een man moet ik toch bij de laatste regels vermelden, en dat is Bennie Kuijpers. Daar ben ik tot op heden bevriend mee gebleven, en hebben samen triest afscheid moeten nemen van zijn Johanna. Maar ook dit was een onderdeel van mijn persoon als trainer.

Het gaat jullie allen goed en ik hoop velen van jullie terug te zien op de reünie!!!

Jan de Beijer

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste Algemeen nieuws :

Meer Algemeen nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps