Laatste stukje van OKSV 3

08 mei 2014

Het was druk in Herpen tijdens de laatste wedstrijd tussen OKSV 3 en Herpinia 5. Talloze auto's stonden langs de weg geparkeerd tot ver buiten de bebouwde kom en het enigste stoplicht in het centrum moest non- stop doordraaien om de verkeersstromen in goede banen te leiden. Nu had iedereen binnen het derde min of meer door dat deze wedstrijd wel eens belangrijk kon zijn, maar om zó in de schijnwerpers te staan had niemand echt zien aankomen.

Bij nadere inspectie bleek er een heel andere reden te zijn voor de grote opkomst. Er was een grote rommelmarkt gaande waar nieuwsgierige kopers zich konden verwonderen over talloze voorwerpen waar men graag vanaf wilde. Desalniettemin was OKSV deze dag goed vertegenwoordigd, zowel op het veld als langs de zijlijn.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep eigenlijk net zoals altijd: Installeren in de kleedkamer, het plunderen van de voetbalshirtjes, luisteren naar een opmerking van Jean-Paul, uitwisselen van de tape en voetbalsokken, voorspellen hoe de wedstrijd zal verlopen, doen alsof er geluisterd wordt terwijl leider Patrick Kersten de opstelling voorleest, naar buiten, misschieten op een leeg doel en asynchroon warmlopen. Als de bal daarna vijf minuten is rondgespeeld, is het team 100% klaar voor de wedstrijd.

Afgelopen zondag kende echter enkele uitzonderingen op deze routine. Natuurlijk moest er een teamfoto worden gemaakt en niet lang daarna werden enkele spelers afgeleid door een passerende streaker, maar de grootste verassing kwam toch vanuit de organisatie van Herpinia. De scheidsrechter had zich voor deze wedstrijd helaas moeten afmelden. In de zoektocht naar een vervanger waren alle mogelijke middelen ingezet, maar zelfs de rommelmarkt bleek geen tweedehands exemplaar meer te hebben liggen.

Gelukkig was na enig intern overleg toch nog iemand bij Herpinia bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten en kon er worden afgetrapt. Bij OKSV bleek ook bij het opzetten van een aanval enige routine te zijn opgebouwd; de spelers in de aanval waren positioneel goed op elkaar ingespeeld en ook het passeren van twee, of zelfs drie tegenstanders met de bal was geen zeldzame gebeurtenis. Herpinia speelde zelf ook op hoog niveau en wist net zo goed het middenveld op te eisen. Toen er na een kwartier aan beide zijden nog geen definitieve resultaten waren geboekt, namen de verdedigende kwaliteiten bij OKSV echter wel wat af. Enige discussies op het veld over het correct neerzetten van de verdediging bleken ook geen vruchten af te werpen waardoor Herpinia toch als eerste een goal wist te maken. De spanning langs het veld was nu goed voelbaar. Gelukkig wist Jean-Paul de Beijer tegen het einde van de eerste helft met een nieuw afstandsschot het doel te vinden waardoor het 1-1 stond in de rust.

Wie de Heren van het derde een beetje kent, weet dat hiermee de wedstrijd nog lang niet klaar is. Onder de gelederen bevinden zich namelijk enkele 'Diesels', die pas echt warm gespeeld zijn vanaf de 46e minuut en daarna ongestoord door kunnen stomen tot diep in de derde helft. Hiermee bleek weer eens dat geduld een schone zaak is, want tijdens de tweede helft bleef OKSV druk naar voren houden waardoor Rogier v/d Linden uiteindelijk een kans zag het team naar een voorsprong te schieten. De eindstand werd hierdoor 2-1 voor OKSV.

Door deze wedstrijd te winnen heeft OKSV 3 sowieso al geschiedenisboeken gehaald. Dit is namelijk de eerste keer ooit dat het team op de eerste plaats staat na het spelen van de laatste wedstrijd. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat het bier tijdens de derde helft en de daarop volgende seizoensafsluiting rijkelijk vloeide, ongeacht of Festilent 7 er over twee weken toch stiekem met de beker vandoor gaat.