Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KNVB: 'Start invoering spelregelbewijs'

25 mrt 2014

De website www.voetbalmasterz.nl is sinds maandag 17 maart gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren. De periode maart – september 2014 biedt verenigingen de ruimte om hier, eventueel samen met de KNVB, een plan van aanpak voor te maken. Zo is het halen van het spelregelbewijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid van speler, vereniging en KNVB.

De folder Winnen met spelregels biedt verenigingen alle informatie over de achtergrond en inhoud van het spelregelbewijs, en geeft daarnaast inzicht in het proces van invoering. Naast de folder, zijn op Voetbalmasterz ondersteunende middelen te vinden onder het menu ‘Clubs en trainers’. Zo staat er een handleiding voor de wedstrijdsecretaris, een clubtoets die te gebruiken is tijdens een spelregelavond en oefenmaterialen die trainer/coaches kunnen toepassen in de training.

Over het spelregelbewijs
Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen.

Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op de website Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Gebruikerstest website
Om ervoor te zorgen website goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep hebben zij de website zelf uitgebreid kunnen testen. Mede dankzij de gebruikerstest is een mooie website tot stand gekomen met veel foto’s en video’s, en uitleg in begrijpelijke taal. Bekijk het filmpje van de gebruikerstest op het Youtube-kanaal van de KNVB.

Bron: Website KNVB

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV B1 nieuws :

Meer OKSV B1 nieuws...

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
15 apr 2024 - 18:00
Open training bij Herpinia (4 t/m 6 jaar)
Meer informatie Meer informatie over: Open training bij Herpinia (4 t/m 6 jaar)
20 apr 2024 - 18:00
Autopuzzeltocht 2024
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg