5H: Topploegen maken geen fout

20 okt 2013

BEERS - Het is spannend bovenin de vijfde klasse H. Ravenstein won met 0-2 bij HBV en blijft koploper. Vianen Vooruit volgt na de 3-2 overwinning op Maaskantse Boys op een punt. Ook Estria, dat met 6-1 te sterk was voor Ulysses, heeft Ravenstein in het zicht.

Ravenstein en HBV maakten er een leuke wedstrijd van in Beers. Een duel met kansen aan beide kanten, waar uiteindelijk alleen de gasten voor rust scoorden via Max Suppers en Niek van Heck. De spanning bleef en HBV was met onder andere de gevaarlijke Jeroen Bardoel soms dichtbij een treffer. Ravenstein kreeg echter ook kansen, maar de bal wilde er niet meer in. De ploeg van trainer Peter van Orsouw blijft koploper in 5H.

Vianen Vooruit wint
Vianen Vooruit-trainer Dennis Kroes was na afloop tevreden met de 3-2 overwinning van zijn ploeg op Maaskantse Boys. De gasten uit Maren-Kessel bleven met lege handen achter, maar hadden naar eigen zeggen een puntje verdiend. Vianen Vooruit kwam twee keer op voorsprong, maar via Jochem Donkers en Bart Wetzer kwam Maaskantse Boys tweer keer terug. Persoonlijke fouten achterin werden de bezoekers echter fataal en Vianen Vooruit won met 3-2.

Estria haalt uit
Ulysses scoorde dit seizoen al negentien keer, maar heeft er ook al negentien om de oren. Zondag kreeg het zes goals tegen op bezoek bij Estria. Na ruim 35 minuten was het al 5-0 voor de thuisploeg dankzij doelpunten van Sander Bisseling (twee), Johan Paters, Jordi Hurkens en Derksen. Zes minuten voor tijd zorgde Paul van Lith voor een mooie eretreffer, maar het slotakkoord was voor Bart Cruijssen.

De Zwaluw klimt
SIOL wacht nog steeds op het eerste puntje van het seizoen. Ook tegen De Zwaluw werd er verloren: 2-0. Frank van Elst en Boyd van Sambeek maakten de Oeffeltse goals en daardoor is de ploeg gestegen naar plek vijf.

Ruime overwinning Heijen
Heijen staat met De Zwaluw op een gedeelde vierde plek, maar heeft een beter doelsaldo. Met de 6-0 overwinning op GVV'57 heeft het nu 23 goals voor en slechts 4 tegen. Na een kwartier was het duel al vrijwel beslist toen GVV'57 goals van Tijn Wabeke en Jan Pouwels op de oren kreeg. Het bleef hard gaan, want door Thymo Zeelen, Pouwels, Nick de Valk en voor de derde keer Pouwels stond er een 6-0 eindstand op het bord.