Logo OKSV

KNVB Zuid 2: 'Bepaling kampioenschap senioren cat. B'

17 apr 2013

In het najaar van 2012 is artikel 34 van het Reglement Wedstrijden Amateur Veldvoetbal (RWAV) gewijzigd. Het gaat om lid 10: het spelen van een beslissingswedstrijd bij een kampioenschap in de categorie B. Deze wijziging is ingegaan per 1 januari 2013 en inmiddels opgenomen in de versie die op KNVB.nl staat gepubliceerd.

Ter informatie het aangepaste artikel 34 uit RWAV:

10. a.
Voor elftallen uitkomend in competities die ingedeeld zijn in de categorie B geldt het volgende:
- indien twee elftallen vanwege een gelijk aantal punten in aanmerking komen voor een kampioenschap, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld, waarbij het elftal met het beste doelsaldo als thuisclub wordt aangemerkt;
- is het doelsaldo gelijk, dan wordt de een beslissingswedstrijd gespeeld bij het elftal dat door loting als thuisclub wordt aangemerkt.

10. b.
Indien meer dan twee elftallen vanwege een gelijk aantal punten in aanmerking komen voor een kampioenschap, wordt een beslissingswedstrijdreeks gespeeld.

10. c.
- indien twee of meer elftallen vanwege een gelijk aantal punten in aanmerking komen voor een promotie of degradatie, is het doelsaldo bepalend;
- is ook het doelsaldo gelijk, dan wordt, als het gaat om twee elftallen, een beslissingswedstrijd of, als het gaat om meer elftallen, een beslissingswedstrijdreeks gespeeld.

Bron: KNVB.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 2 en OKSV 3 nieuws :

Meer OKSV 2 en OKSV 3 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps