Wedstrijden 2015/2016

Maaskantse Boys 1 - OKSV 1
Uitslag: 0-0

28 februari 2016

OKSV 1 heeft vandaag een uitstrijd afgewerkt tegen Maaskantse Boys 1. De krachtmeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van scheidsrechter H.J.C. van Engeland. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark De Liesdaal.

De wedstrijd Maaskantse Boys 1-OKSV 1 eindigde in: 0-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SBV 1 op 06 maart 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5I: Herpinia pas op dreef na rust en SCV'58 wint van buurman GVV'57

Bron: Kliknieuws.nl

ZEELAND - Herpinia wist pas na rust een grote uitslag neer te zetten, Mosa'14 sluipt naar 2e plaats en SCV'58 wist de burentwist te winnen en daarmee GVV'57 op afstand te houden.

In Zeeland verwachtte men een grote overwinning van Herpinia uit bij VCO. Maar voor de rust waren de jeugdige spelers van VCO goed bij de les. Ondanks het ontbreken van doelman Mike Vissers wist VCO het Herpinia moeilijk te maken om te scoren. De ploeg van Niek Nelissen wist pas in de 20e minuut een gaatje te vinden in de Zeelandse defensie. Ivo van Aalst opende de score. VCO speelde gegroepeerd en hield daarmee de aanvallers van Herpinia buiten de zestien. De gastheren werkten hard maar kregen zelf niet echt gelegenheid te scoren tot vlak na de goal van Herpinia. Een prachtig afstandsschot belandde op de lat. Een treffer had gekund maar zat er in het verloop van de wedstrijd niet meer in voor VCO. Pal na rust vergrootte Herpinia de voorsprong naar 0-2 en 0-3 via Rowdy Megens. VCO was even van slag maar wist zich enigzins te herstellen. Halverwege 2e helft ging het alsnog fout als Mustafa Seddiqi scoort, 0-4 en opnieuw Megens binnen schiet, 0-5. De wedstrijd is dan natuurlijk al lang en breed gespeeld. De doelpunten van Mark van der Velden (0-6) en Jelko Danen (0-7) zorgden ervoor dat Herpinia ook het doelsaldo verder op vijzelde.

Achilles Reek verslaat Ulysses
Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft Achilles goede zaken gedaan vandaag. Het veld zorgde ervoor dat er vooral oppertunistisch werd gespeeld. Achilles kwam al vroeg op achterstand, 0-1. Even later leek het orde op zaken te stellen maar er werd voor buitenspel gevlagd. Ook viel een vrije trap op de lat. Via Bas Linders kwam Achilles op gelijke hoogte, 1-1. In de tweede helft kreeg Achilles Reek nog een aantal vrije trappen. Twee daarvan werden benut door Rob van der Wijst die hiermee de score deed oplopen naar 2-1 en de eindstand, 3-1. Trainer Marvco Bennehey was erg content met de uitslag en ziet dat zijn ploeg verder de stijgende lijn heeft door gezet.

SCV'58 wint derby in blessuretijd
Voor de wedstrijd werd binnen de spelersgroep van SCV'58 al aangegeven hoe belangrijk het duel was. Sinds 2006 was er namelijk niet meer gewonnen van de Gravenaren. Het enige wat telde was dus een overwinning. In de eerste helft was SCV de betere ploeg en kreeg het ook 3 goede kansen. In de tweede helft werd de sfeer grimmig, vooral door het ``irriterende spel van GVV`` aldus trainer Jeroen Denissen van SCV'58. Toch bleven er kansen komen maar de paal, de lat en de doelman weerhielden SCV van scoren. Toch wist de ploeg van Denissen in blessuretijd nog te scoren via Pascal van Thiel die de matchwinner werd, 1-0.

MOSA'14 stijgt naar 2e plek
MOSA'14-Ruwaard is 3-1 geworden.
Ruwaard kwam na een ruim half uur op 0-1 door een eigen goal van een speler MOSA'14. Vlak na rust werd het 1-1 via Rens vd Heuvel, die een penalty benutte. Na een uur spelen kopte Thijs van Schadewijk de voorsprong binnen, 2-1. In de blessuretijd gooide Rens vd Heuvel de wedstrijd in het slot door de 3-1 binnen te schieten. Met deze overwinning is MOSA opgeklommen naar de 2e plaats.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de ruime nederlaag vorige week tegen Ravenstein is OKSV vandaag gebaat bij een driepunter.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB:J van Poppelen RCV: E. van Summeren © LCV N. Selten: LB: R. van Dinther VM:J van de Wielen VM: T Reijs AM: P Hidding. LA: P. Sweep Spits: M van de Akker RA: D. van de Berg
wissels: B. van de Berg, D. Ermers, D. Konings, B. Vos

Opmerkingen vooraf.
  • Opper Piraat Rick Reijs heeft tijdens een van zijn zeetochten te veel rum gedronken en is in dronken toestand met zijn knie tegen de kajuit aangelopen en zodoende geblesseerd.
  • Opa Bart Vos heeft een aantal fysieke ongemakken en is zodoende niet fit genoeg om te starten.
  • Sjoerd van Griensven heeft deze middag een groepssessie met een aantal gefrustreerde kastanjebomen en is zodoende afwezig.
  • Leider D. van Vucht is na een weekje afwezigheid wegens rug klachten weer aanwezig, de dokter wees hem nog op het feit dat de rugklachten weleens het gevolg kunnen zijn van hetgeen wat zij te voorduren hebben aan de voorkant(lees:buik)

De Wedstrijd.
Meteen in de openingsfase van de wedstrijd is al duidelijk dat het slecht bespeelbare veld in Maren kessel niet in het voordeel is van OKSV. De verdediging is genoodzaakt veelal de lange bal te hanteren omdat het risico van rond spelen achterin gewoon te groot is.

In de 5e minuut krijgt OKSV het eerste kansje, het schot van Paul mist echter de scherpte.

Na 8 minuten de eerste kans voor de gastheren, De spits van MKB kan alleen op Frank af nadat Niek niet goed optreed en Erwin een sliding verkeerd inzet. Gelukkig is het veld ditmaal in het voordeel van OKSV en vergeet de spits de bal waarna Frank deze op kan raken.

In de 15e minuut gaat Paul goed door op links helaas is er niemand om zijn voorzet binnen te werken.

OKSV komt in deze periode beter in de wedstrijd en kan MKB vooral op eigen helft houden, helaas ontbreekt het aan echte kansen in deze fase.

In de 30e minuut is Perr dicht bij een doelpunt helaas mist zijn schot met links wat precieze en kan de keeper toch redelijk eenvoudig ingrijpen.

In de 37e minuut krijgt OKSV de eerste echt uitgespeelde kans, na een goede combinatie op het middenveld kan Johan doorsteken richting de goal, helaas kiest hij er voor de bal breed te leggen in plaats van zelf te schieten vanaf circa 13 meter

In de 41e minuut krijgt Paul een behoorlijke kans als een pass van Perr over de verdediging heen valt, helaas mist ook hij de scherpte om goed af te ronden.

Twee minuten voor rust komt Damian in de ploeg voor de geblesseerde Marc.

In de allerlaatste seconde van de eerste helft is Perr dicht bij een doelpunt maar zijn schot word uitstekend verwerkt door de keeper.

OKSV is in de eerste helft vergeten echt door te drukken, en het ontbreekt een beetje aan het creëren van grote kansen.

Net na rust moet ook Roel geblesseerd het veld verlaten en hij word vervangen door Dennis.

MKB probeer het in het begin van de tweede helft een aantal keren met een afstand schot, gelukkig missen ook zij in deze wedstrijd de scherpte om tot een doelpunt te komen.

In de 66e minuut word Paul vervangen door Bart, en wil OKSV naar een slotoffensief toe gaan werken.

In de 72e minuut is Perr in de tweede helft het dichtst bij een doelpunt helaas gaat zijn schot rakelings langs het doel van MKB.

In de 80e minuut moet ook Bart het veld geblesseerd verlaten en zit er voor OKSV niks anders op als het gelijkspel met tien man over de streep te trekken.

MKB probeert het nog een keer met een vrije trap maar ook deze gaat over het doel van Frank, en zo eindigt de ietwat saaie wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Haren en zal OKSV weer vol aan de bak moeten om de drie punten mee naar Langel te nemen.