• Martijn Verbeek (MEC'07 1)
  • Dirk vd Berg (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:00 uur afgetrapt voor de confrontatie MEC'07 1 - OKSV 1.

De wedstrijd MEC'07 1-OKSV 1 eindigde in: 5-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Wadenoijen 1 op 24 februari 2019. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5D: SBV verliest rare wedstrijd, Ruwaard en RK DESO winnen, Maaskant-derby eindigt doelpuntloos

Bron: Kliknieuws

SBV heeft in de titelstrijd in de vijfde klasse D gevoelig puntenverlies geleden. Op bezoek bij HRC'14 werd verrassend met 3-2 verloren. MEC'07 won met 5-1 van OKSV en gaat nu alleen aan kop.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor SBV toen het in de eerste helft op 0-2 kwam. Kevin Heijnen en Jordy 'Jornaldo' van Outvorst zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Uit het niets kwam de thuisploeg vervolgens op 1-2. Een vrije trap ging via meerdere benen tegen de touwen. Ook uit het niets viel de 2-2. Een voorzet kon door meerdere SBV-spelers worden weggewerkt, maar volgens trainer John Putters raakte niemand de bal aan. De doelman was daardoor geklopt en de 2-2 was een feit. "HRC'14 kreeg geen enkele kans, maar ging wel met 2-2 rusten. Ongelofelijk dat we de voorsprong uit handen hebben gegeven", was de conclusie van Putters. In de tweede helft viel SBV aan, kreeg het ook grote kansen, maar de paal, lat en de doelman voorkwamen de 2-3. En dan is er de bekende voetbalwet die zegt dat als ze aan de ene kant niet vallen, dat aan de andere kant wel het geval is: 3-2.

MEC'07 - OKSV 5-1
MEC'07 is terug aan kop door een 5-1 overwinning op OKSV. Al binnen 4 minuten nam de thuisploeg een voorsprong toen de OKSV-doelman in de fout ging bij een vrije trap. OKSV pikte het goed op en al snel stond de 1-1 op het scorebord. Dirk van de Berg zette een aanval op en bediende Jort van Heumen. Zijn steekbal op Van de Berg werd doeltreffend afgerond: 1-1. OKSV was het daaropvolgende kwartier zeker niet minder, maar na een half uur was het MEC'07 dat weer op voorsprong kwam. Tien minuten voor rust werd het ook 3-1 toen een speler via een OKSV-been vrij voor het doel kwam. Tim Reijs was op slag van rust nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de ruststand was 3-1. In het tweede bedrijf kwam MEC'07 niet meer in de problemen. Eerst werd een penalty benut en kort voor tijd viel een voorzet in het Overlangelse doel.

MOSA'14 - Maaskantse Boys 0-0
De wedstrijd tussen MOSA'14 en Maaskantse Boys begon een uur later. De reden? Er was geen scheidsrechter beschikbaar. Maaskantse Boys regelde vervolgens een arbiter. De 'Maaskant'-derby zat vol strijd en er waren kansen over en weer. De thuisploeg was volgens MOSA'14 het eerste half uur de betere ploeg, MKB in de tweede helft. Gescoord werd er door beide teams niet. Maaskantse Boys-trainer Maurizio Atzeni vond dat zijn ploeg de drie punten verdiende. "MOSA'14 wilde in de tweede helft alleen maar een punt over de streep trekken. Wij hadden het overwicht, maar misten de nauwkeurigheid in de eindpass. Ik ben zeer tevreden over de inzet en beleving maar baal enorm dat we ons weer niet belonen met drie punten."

Ruwaard - BZS 2-0
Ruwaard deed goede zaken op de ranglijst door de 2-0 winst op BZS. Sjors Euser en Jeroen Ndakiline tekenden voor de doelpunten. "Een terechte overwinning", liet Ruwaard-trainer Ger Romeijners weten. De Ossenaren hebben onlangs gesprekken gevoerd met de spelersgroep en een groot deel van de spelers heeft aangegeven ook volgend seizoen het oranje shirt te zullen dragen.

RK DESO - SCZ 5-3
RK DESO maakte vandaag indruk tegen SCZ. De Ossenaren namen door doelpunten van Jeremy van Uden, Matthew Aarts en Chris Lugters (twee) zelfs een 4-0 voorsprong. Daarna ging SCZ achterin 1 op 1 spelen en werden voorin twee lange spelers geposteerd. De Ossenaren hadden hier moeite mee en kregen een doelpunt om de oren. De marge werd echter snel weer vier toen Indy Bouwmeester met een harde kopbal de 5-1 aantekende. DESO nam wat gas terug en de bezoekers wisten nog twee keer te scoren. Trainer Bas Boere was na afloop trots op zijn spelers. "Ze hebben gestreden voor de winst. Deze drie punten zijn een mooie beloning voor de spelersgroep en staf."